Raluca Lăzăruţ recomandă o destinaţie de suflet: cursa de 24 de ore de la Nürburgring şi Festivalul M

Raluca Lăzăruṭ: "Ai parte de o zi şi o noapte nebune, iar locul are o energie aparte"

Raluca Lăzăruṭ: „Ai parte de o zi şi o noapte nebune, iar locul are o energie aparte” 

Cu fiecare săptămână care trece, descopăr poveşti minunate şi noi trasee de călătorie din jurnalul de vacanṭă al vedetelor pe care le am invitate aici, pe blog.

Raluca Lăzărut recomandă o destinaţie de suflet: cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Aşa cum mi-a spus chiar ea, însă, acesta a fost “episodul “dement” al vacanṭei, celălalt a fost mai potolit 🙂 „De celebra cursă de 24 Ore de la Nurburgring ştiu de când prezentam ştirile din sport şi tot de atunci ştiu că este pe bucket list-ul celor îndrăgostiṭi de cursele de maşini. N-a fost prima experienṭă de acest gen, am participat la “M Festival” de la Nurburgring şi anul trecut şi mi-a plăcut tare mult, a fost o experienṭă cu adevărat specială. Apoi am văzut filmul “Rush” a cărui acṭiune are loc în epoca de aur a curselor de Formula 1 şi relatează povestea adevărată a doi dintre cei mai cunoscuṭi rivali de la acea vreme: James Hunt versus Niki Lauda. Momentul cel mai tensionant a fost chiar cursa de pe Nurburgring, pe care Niki o considera prea periculoasă pentru Formula 1. Mi-a rămas în suflet filmul, aşa că anul ăsta am ṭinut neapărat să vizitez padocul lui Niki Lauda, că tot i-am admirat ambiṭia şi determinarea”, povesteşte cu însufleṭire Raluca.

Raluca Lăzăruṭ: "Ai parte de o zi şi o noapte nebune, iar locul are o energie aparte"

Şi, pentru că pasiunea ei nu se opreşte aici, a avut parte de o experienṭă totală, în care a avut ocazia să şi conducă de la Frankfurt la Nurburgring un model al maşinii M3, “un model care nu a fost scos încă la vânzare şi care a creat curiozitate prin traficul nemṭesc. Ba mai mult, chiar m-am întrecut cu un pilot profesionist. Dar cireaşa de pe tort a fost traseul făcut chiar pe circuitul propriu-zis, pe legendarul Ring, unde simṭi emoṭia şi adrenalina racing-ului adevărat”.

Raluca Lazarut, la intrecere cu un pilot profesionist pe legendarul circuit de la Nurburgring

Pasionaṭi sau nu de cai putere, Raluca recomandă o astfel de experienṭă tuturor tocmai pentru că “nu e ceva comun, pentru că e o “altfel” de experienṭă, pentru că n-o s-o uiṭi uşor, pentru că e distracṭie, pentru că mănânci ştrudel, şniṭel şi bei bere Paulaner :)) Pentru că ai ocazia să cunoşti istoria circuitului de la Nurburgring, să conduci maşini puternice, să asişti la o cursă nebună şi…să te întorci cu amintiri”.

Raluca Lazarut, la M Festival, la Nurburgring

Atmosfera este, deopotrivă, unul dintre “personajele” principale ale unei astfel de poveşti în care zgomotul asurzitor e nota predominantă, iar cursa ṭine 24 de ore. Raluca, însă, nu le-a simṭit: “Ai parte de o zi şi o noapte nebune. Dar e plăcut să-i vezi pe cei pasionaṭi cum trăiesc la maxim cursa, am întâlnit un spectator care vine la Nurburgring an de an, de 12 ani. Cel mai spectaculos view asupra cursei l-am avut dintr-un elicopter, cu care am urmărit efectiv de sus maşinile pe circuit, a fost un moment foarte fain. Locul acela are o energie aparte, la propriu şi la figurat.” O concluzie care sper să vă anime şi vouă agenda de călătorie sau, cel puṭin, lista de “lucruri de făcut în această viaṭă” 🙂

Raluca Lazarut, pasionata de Formula 1

FOLLOW ME

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.