Rețetă Chec Umed cu Lămâie sau chec însiropat cu zeamă de lămâie. Este un desert delios și sănătos, căci lămâia vine în ajutorul organismului nostru, din nou. Cantitățile sunt pentru 8 porții și conțin 462 kcal.
INGREDIENTE
– 225 g faina
– 225 g unt la temperatura camerei
– 225 g zahar
– 4 buc oua
– coaja rasa de la 2 lamai
-1 pliculet praf de copt
-1 praf sare
Insiropat
– 100 g zahar
– zeama de la 2 lamai
Mod de preparare:
Se amestecă praful de copt cu făina. Se mixează zahărul, untul, sarea și coaja rasă de la cele două lămâi. Trebuie mixate până când untul va fi spumos. Se adaugă treptat câte un ou, timp în care se mixează în continuu. După ce s-au încorporat ouăle se adaugă făina cernută. Se amestecă compoziția cu ajutorul unei spatule sau unui tel pentru a încorpora făina.
Pentru copt se folosește o tavă de chec în care se pune hârtie de copt. Se lasă suficientă hârtie pe laterale astfel încât, după coacere să se poată scoate ușor checul din tavă. Se toarnă compoziția în tavă și lasă checul la cuprtorul preîncălzit la 170 grade C pentru 55-60 de minute.
FOLLOW ME
După ce timpul a expirat, se scoate checul din cuptor. Apoi se înțeapă cu un bețisor sau o scobitoare. Se storc cele două lămâi de la care s-a folosit coaja și se toarnă zeama lor peste cele 100 grame de zahăr și se amestecă bine.
Când checul este proaspăt scos din cuptor se toarnă acest sirop peste el(Checul trebuie să fie încă cald ). Checul însiropat se bagă la cuptor pentru 2-3 ore, după care se poate tăia și sevi.
Poftă bună!
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:
1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK
4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI