Rețetă Chec Umed cu Lămâie: 225 g făină, 225 g unt, 225 g zahăr, 4 ouă, 2 lămâi…

Rețetă Chec Umed cu Lămâie: 225 g făină, 225 g unt, 225 g zahăr, 4 ouă, 2 lămâi...

Rețetă Chec Umed cu Lămâie sau chec însiropat cu zeamă de lămâie. Este un desert delios și sănătos, căci lămâia vine în ajutorul organismului nostru, din nou. Cantitățile sunt pentru 8 porții și conțin 462 kcal.

INGREDIENTE

– 225 g faina
– 225 g unt la temperatura camerei
– 225 g zahar
– 4 buc oua
– coaja rasa de la 2 lamai
-1 pliculet praf de copt
-1 praf sare

Insiropat
– 100 g zahar
– zeama de la 2 lamai

Mod de preparare:

Se amestecă praful de copt cu făina. Se mixează zahărul, untul, sarea și coaja rasă de la cele două lămâi. Trebuie mixate până când untul va fi spumos. Se adaugă treptat câte un ou, timp în care se mixează în continuu. După ce s-au încorporat ouăle se adaugă făina cernută. Se amestecă compoziția cu ajutorul unei spatule sau unui tel pentru a încorpora făina.

Pentru copt se folosește o tavă de chec în care se pune hârtie de copt. Se lasă suficientă hârtie pe laterale astfel încât, după coacere să se poată scoate ușor checul din tavă. Se toarnă compoziția în tavă și lasă checul la cuprtorul preîncălzit la 170 grade C pentru 55-60 de minute.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

După ce timpul a expirat, se scoate checul din cuptor. Apoi se înțeapă cu un bețisor sau o scobitoare. Se storc cele două lămâi de la care s-a folosit coaja și se toarnă zeama lor peste cele 100 grame de zahăr și se amestecă bine.

Când checul este proaspăt scos din cuptor se toarnă acest sirop peste el(Checul trebuie să fie încă cald ). Checul însiropat se bagă la cuptor pentru 2-3 ore, după care se poate tăia și sevi.

Poftă bună!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.