REZOLVĂ aceste TRUCURI MATEMATICE și află cât de DEȘTEPT ești! Numai 10% dintre oameni știu să le facă PE TOATE!

Dacă ești bun la matematică, de ce să nu încerci să răspunzi la următoarele întrebări? Nu sunt chiar probleme de matematică obișnuite, totuși. Trebuie să le rezolvi folosind puțină logică – nu trebuie să fii un geniu al matematicii ca să reușești. Trebuie doar să îți folosești capul!

Citeșre enunțurile cu atenție, iar dacă vrei să-ți verifici răspunsurile, uită-te la soluțiile de mai jos. Nu uita că trebuie să ai o minte deschisă – nu poți folosi aici lucrurile pe care le-ai învățat în școală. Mult succes!

1. S-ar putea ca asta să nu aibă sens, dar ai nevoie doar de o idee pentru a-ți da seama.

2. Citește cerința cu atenție, răspunsul s-ar putea să nu fie ceea ce pare.

2-3766255

3. Această ecuație a luat Internetul prin surprindere și a împărțit lumea. Ești de partea celor care au dreptate sau de partea celor care greșesc?

FOLLOW ME

4. Da, știm, nimic din asta nu are sens, în afară de 1+4=5. E totuși un truc la mijloc. Încearcă să-ți dai seama înainte să te uiți la răspunsurile de dedesubt.

5. Aceasta este dintr-o carte japoneză veche pentru copii. „Dacă eu nu pot să rezolv asta, cum reușesc copiii japonezi? Te-ai putea întreba. Aaici e frumusețea.

6-8607024

 

Ai acum toate întrebările și e posibil să te fi gândit și la niște răspunsuri, dar sunt ele cele corecte?
Citește totul mai jos.

1. Am început destul de ușor. După cum poți vedea în soluția de mai jos, tot ce trebuie să faci e să aduni cele două numere care erau înmulțite. 11×11 egal 4 dacă împarți 11 în 1+1. Continuă acest tipar pentru restul numerelor și vei descoperi că 1+3×1+3=16.

2. Această problemă este imposibilă. Adevărul e că adunarea niciunuia dintre numerele date mai sus nu îți dau 30. 30 este un număr par, iar opțiunile pe care le ai sunt numai numere impare. Nu poți aduna niciodată trei numere impare și să obții un număr par. Rezultatul va fi tot impar. Deci, care e răspunsul? Ei bine, dacă citești întrebarea iar, vei vedea că aceasta nu te-a întrebat care este soluția ecuației. Ai fost întrebat/ă numai dacă poți să o rezolvi sau nu, iar din moment ce e imposibil, răspunsul corect e „nu”.

3. Problema cu această ecuație e că oamenii au uitat despre regula Paranteze Deschise – Împărțire – Înmulțire – Adunare – Scădere. Ar trebui să rezolvi ecuația urmând o ordine: mai întâi deschizi parantezele, apoi împarți, înmulțești, aduni și scazi în acea ordine. Totuși, chiar dacă oamenii ăși amintesc asta, devin confunzi pentru că nu există paranteze în această ecuație. Dacă împarți un număr la un număr între 0 și 1, atunci rezultatul va fi chiar mai mare decât numărul pe care îl împarți. 3 împărțit la 1/3 e ca și cum ai spune 3 ori 3. Deci, răspunsul e
9. Așadar, răspunsul final e 1.

4. Trebuie să iei rezultatul ecuației anterioare și să-l aduni laa ecuația aceasta. De exemplu, 1+4=5. Acum adună răspunsul: 5+2+5=12. Continuă așa până ajungi la ultima ecuație, iar răspunsul final trebuie să fie 40.

5. Răspunsul este 87. Cum? Citește numerele invers. Numerele par a fi 16, 06, 68, ………. și 98. De fapt, sunt 91, 90, 89, 88, ……. și 86.

Citește și: 9 trucuri INTELIGENTE care fac MATEMATICA mai simplă

De câte ori ai auzit oamenii plângându-se de faptul că nu se pricep la matematică? Cu siguranță majoritatea elevilor pretind că acesta este unul dintre cele mai dificile subiecte, deși este probabil unul dintre cele mai utile subiecte pe care le învățăm în școală.

Oswald Spengler spunea că numerele sunt secretul efemerului. Cu toate astea multe persoane întâmpină dificulăți când vine vorba de calcule matematice.

Dacă nu te înțelegi cu matematica, nu e vina ta. Problema e că nu te-a învățat nimeni la școală cele mai utile trucuri de mate.

Iată câteva, care vor face calculele să ți se pară floare la ureche:

1. Procentul dintr-un număr

Pentru a găsi procentul unui număr (de exemplu, 40% din 300), împarte-le pe amândouă la 10 și apoi înmulțește rezultatele (4 x 30 = 120).

 

2. Înmulțirea cu 9 mai ușoară

3. Înmulțirea rapidă cu 5

Împarte numărul dat la 2. Dacă rezultatul e fără rest, adaugă un 0 la sfârșit. Dacă e cu rest, ignoră decimalele și adaugă 5 la sfârșit.

4. Înmulțirea ușoară cu 11


5. Înmulțirea simplă cu 4

Trucul e să înmulțești fiecare număr cu 2 și apoi să-l înmulțești iar cu 2

6. Un mod simplu de a calcula bacșișul

Dacă trebuie să lași bacșiș 15% din comandă, există un mod simplu pentru a afla exact. Mai întâi, împarte suma la 10 pentru a afla cât înseamnă 10%, apoi adună cu jumătate din rezultat. Acela e bacșișul.

7. Înmulțirea mai ușoară

Dacă trebuie să înmulțești numere mari, iar unul diintre ele este par, le poți regrupa pentru a obține un răspuns.

8. Împărțirea cu 5

Să împarți numerele mari la 5 e, de fapt, destul de simplu. Tot ce trebuie să faci e să înmulțești numărul cu 2 și apoi să muți virgule.

9. Scăderea din 1000

Există o regulă simplă pentru asta: scade toate cifrele din 9, iar pe ultima din 10.

Citește și: Acest TRUC GENIAL de matematică o să îți ghicească VÂRSTA!!!

De foarte multe ori încercăm să-i impresionăm pe cei din jurul nostru cu abilitățile noastre. Cel mai adesea se întâmplă asta la petreceri sau la reuninunile de familie. Acela este momentul când toată lumea înceară să-și demonstreze talentele. Dacă nu știi să cânți, să dansezi sau nu ești chiar cel mai glumeț om din lume s-ar putea să te simți descurajt.

Nu e nevoie să știi sute de povești pentru a fi în centrul atenției – poți obține același rezultat folosind niște trucuri de matematică! Trucurile de matematică sunt ușor de învățat și de înțeles și îi vor impresiona pe toți cei din jur, care nu își pot da seama prea ușor cum ți-a reușit!

Iată unul interesant: pui următoarele șase întrebări, iar răspunsurile te vor ajuta să afli numărul ales de o persoană și vârsta sa:

1. Alege un număr de la 1 la 9.

2. Înmulțește numărul ales cu 2.

3. Adună rezultatul cu 5.

4. Înmulțește rezultatul cu 50.

5. Dacă anul acesta ziua ta a trecut, adaugă 1767. Dacă nu a sosit încă, adugă 1766.

6. Scade anul nașterii tale din rezultat.

Ar trebui să obții un număr cu trei cifre. Prima cifră este numărul pe care l-ai ales inițial, iar celelalte două sunt vârsta ta.

0 comentarii pe “REZOLVĂ aceste TRUCURI MATEMATICE și află cât de DEȘTEPT ești! Numai 10% dintre oameni știu să le facă PE TOATE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.