Ritualul meu către un ten de porțelan

Ritualul meu către tenul de porţelan. Destul de târziu mi-am dat seama că, de fapt, de cele mai multe ori, nu căutam un machiaj perfect ci o bază perfectă. Iar aceasta nu putea fi decât tenul foarte sănătos şi foarte bine îngrijit. Rozaliu, fără zone uscate și dure la atingere, cu textură regulată.

Zilnic, unele arii ale tenului (nasul, fruntea sau zona maxilarului) strâng mai multe celule moarte decât restul feței, ducând la un aspect tern și diferite mărimi ale porilor. În timpul verii, această condiție este agravată și de expunerea la soare. La acestea contribuie și vârsta dar și obiceiurile nesănătoase precum fumatul.

ten-1392333

Cum am reglat acest aspect al tenului și am obţinut textura fină? Simplu. Nu mă abat de la ritualul meu de fier pentru un ten de porţelan:

1. Exfoliez. Dacă stratul de celule moarte este de vină pentru felul în care îmi simt tenul, folosesc un scrub de față o dată pe săptămână, insistând pe zonele problemă.

2. Încerc un peeling. Îl aplic singură acasă şi aleg unul cu acid glicolic sau, când merg la un salon de estetică, aleg unul chimic care să stimuleze creșterea țesutului într-o manieră controlată.

Scăp de celulele moarte şi încurajez producția de colagen pentru reducerea liniilor fine și uniformizez atât textura cât și tonul pielii.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Aplic ulei în zonele problematice. Dacă nu suport textura aspră a nasului, din cauza punctelor negre, încearc să aplic puțin ulei de față cu un bețișor de ureche. În timp, vei vedea diferența.

4. Folosesc o soluție antioxidantă cu vitamina C. Mă protejează împotriva factorilor de mediu și reface suplețea tenului, totodată reducând hiperpigmentarea și petele.

5. Aleg produse cu SPF – întotdeauna. Indiferent de sezon, o cremă cu protecție solară este la fel de esențială ca un demachiant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.