Cartofii dulci sunt savuroși, ușor de preparat și o variantă clasică de cină rapidă. Dacă ai norocul să-i crești în propria grădină, trebuie să-ți dau un sfat: nu arunca frunzele! De curând am aflat un secret foarte bine păstrat de fermieri – frunzele de cartof dulce fac minuni dacă le incluzi în alimentație.
Aceste superlegume nu au doar gust bun și o textură moale, ci conțin de 3 ori mai multă vitamina B, de 3 ori mai multă vitamina C și chiar de 10 ori mai multă riboflavină decât cartofii per se. Din punct de vedere nutrițional, asta le plasează pe același loc cu spanacul; mai mult, s-ar putea să le preferi pentru că au un conținut mai mic de acid oxalic, cel care dă spanacului și sfeclei un gust înțepător.
Te-am convins să le încerci? Atunci, dă fuga la piață sau la grădina bunicului, deoarece în mai începe sezonul lor!
Cum le prepari? Cred că cel mai bine este să le călești puțin cu usturoi și ulei de măsline. Merg minunat alături de un pește puțin gras. Sună bine? Încearcă această rețetă pentru o cină gustoasă:
1 legătură de frunze de cartof dulce
1 linguriță de ulei de rapiță
jumătate de linguriță de ghimbir proaspăt tocat mprunt
1 linguriță de ulei de susan
suc de lămțâie
2 fileuri de somon
sare și piper
Cum se prepară:
FOLLOW ME
Rupe frunzulițele de cartof dulce de pe tulpină. Încălzește uleiul într-o tigaie (de fontă), la foc mediu. Adaugă frunzele, uleiul de susan și ghimbirul. Călește până se înmoaie, cam 5 minute. Asezonează cu sare și piper și stoarce puțin suc de lămâie. Separat, dă gust somonului cu sare și piper apoi pune-l pe grătar.
sursă foto: greencircle.com.sg
Consumati-le doar daca nu au fost stropite.
Indienii chinezii vietnamezii folosesc si frunzele de la cartofii obisnuiti cu conditia sa nu fie stropiti. Orice frunza este comestibila.
Consumati-le doar daca nu au fost stropite.
Indienii chinezii vietnamezii folosesc si frunzele de la cartofii obisnuiti cu conditia sa nu fie stropiti. Orice frunza este comestibila.
Consumati-le doar daca nu au fost stropite.
Indienii chinezii vietnamezii folosesc si frunzele de la cartofii obisnuiti cu conditia sa nu fie stropiti. Aproape Orice frunza este comestibila.
Consumati-le doar daca nu au fost stropite.
Indienii chinezii vietnamezii folosesc si frunzele de la cartofii obisnuiti cu conditia sa nu fie stropiti. Aproape Orice frunza este comestibila.