Shopping sănătos cu buget mic: 6 alimente pentru lista ta

La sfârșit de lună, bugetul nu-ți mai permite să investești sute de lei în mâncare bio. Salariul s-a dus pe facturi și alte obligații, iar banii rezervați pentru mâncăruri alese și nutritive sunt limitați. Ce poți face?

Ai grijă să investești în alimente cheie, așa-numitele „superfoods”. Bogate în vitamine, minerale și fibre, îți garantează mese sănătoase fără să-ți lase buzunarele goale. Vorbesc despre…

 1. Afine

Adevărate minuni în rândul fructelor de pădure, afinele întăresc inima, împiedică pierderea memoriei și deficitul de atenție. Au un gust delicious, ușor acrișor, așa că merg perfect cu iaurt, cereale, în salate și la cheesecake 😉

 1. Ceai

Cafeaua s-ar putea să-ți dea energia de care ai nevoie dimineața, dar dacă ai probleme de anxietate ar fi bines ă te îndrepți către ceai. Un antioxidant cunoscut, ceaiul negru, verde, oolong sau alb sunt cele mai bune variante pentru o viață sănătoasă. Ai de unde să alegi și poți cumpăra cutii întregi la prețuri reduse.

 1. Cacao

Cacao binedispune, prin eliberarea endorfinelor în sistem. Nu-i de mirare că vezi lumea în roz după ce bei o cană de cacao cu lapte.

 1. Conopidă

Dacă ești însărcinată, include conopida pe lista ta de cumpărături. Această legumă contribuie la dezvoltarea fătului , acționând ca un agent detoxifiant, curățând ficatul de chimicale.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
 1. Varză kale

Acest tip de varză conține mai mult fier decât carnea roșie și mai multă vitamina C decât o portocală? Dacă nu poți să o mănânci ca atare, combin-o cu fructe pentru un smoothie delicios.

 1. Semințe de chia

Ai probleme de concentrare? Pune pe listă semințele de chia. Acestea conferă energie și sunt pline de calciu. O lingură de semințe de chia conțin mai mult calciu decât un pahar cu lapte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.