Shopping sănătos cu buget mic: 6 alimente pentru lista ta

La sfârșit de lună, bugetul nu-ți mai permite să investești sute de lei în mâncare bio. Salariul s-a dus pe facturi și alte obligații, iar banii rezervați pentru mâncăruri alese și nutritive sunt limitați. Ce poți face?

Ai grijă să investești în alimente cheie, așa-numitele „superfoods”. Bogate în vitamine, minerale și fibre, îți garantează mese sănătoase fără să-ți lase buzunarele goale. Vorbesc despre…

  1. Afine

Adevărate minuni în rândul fructelor de pădure, afinele întăresc inima, împiedică pierderea memoriei și deficitul de atenție. Au un gust delicious, ușor acrișor, așa că merg perfect cu iaurt, cereale, în salate și la cheesecake 😉

  1. Ceai

Cafeaua s-ar putea să-ți dea energia de care ai nevoie dimineața, dar dacă ai probleme de anxietate ar fi bines ă te îndrepți către ceai. Un antioxidant cunoscut, ceaiul negru, verde, oolong sau alb sunt cele mai bune variante pentru o viață sănătoasă. Ai de unde să alegi și poți cumpăra cutii întregi la prețuri reduse.

  1. Cacao

Cacao binedispune, prin eliberarea endorfinelor în sistem. Nu-i de mirare că vezi lumea în roz după ce bei o cană de cacao cu lapte.

  1. Conopidă

Dacă ești însărcinată, include conopida pe lista ta de cumpărături. Această legumă contribuie la dezvoltarea fătului , acționând ca un agent detoxifiant, curățând ficatul de chimicale.

FOLLOW ME

  1. Varză kale

Acest tip de varză conține mai mult fier decât carnea roșie și mai multă vitamina C decât o portocală? Dacă nu poți să o mănânci ca atare, combin-o cu fructe pentru un smoothie delicios.

  1. Semințe de chia

Ai probleme de concentrare? Pune pe listă semințele de chia. Acestea conferă energie și sunt pline de calciu. O lingură de semințe de chia conțin mai mult calciu decât un pahar cu lapte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.