Jono Lancaster – motivational
Lipsa simetriei figurii lui ne-ar determina să judecăm în doi timpi și trei mișcări, nu?

Ce nu știți (și nu am știut nici eu) e că Jono Lancaster, britanic, 30 de ani, suferă de o mutație genetică extrem de rară care nu permite ca oasele craniului, obrajii și mandibula să se dezvolte până la maturitate.
Sindromul Treacher Collins are o recuență de un caz la 50 de mii. Integrare socială la limita imposibilului. Tratament nu există. Pe termen lung, pierderea auzului și vederea. Ceea ce înseamnă, din nou, incapacitate de a munci, deci, de a fi acceptați de societate. Munca ne face, ne place sau ba, animale sociale.
Nu, Jono nu e un alt caz social pentru care ar trebui să donăm bani. În ciuda evidenței, Jono e un erou. Nu poartă capă, nu zboară și nici nu e de o frumusețe răpitoare. Dar ține titlurile ziarelor și încurajează copiii care suferă de aceeași maladie.
„Mi-ar fi plăcut ca, atunci când eram mic, să fi întâlnit pe cineva așa ca mine: mi-am găsit un loc de muncă, am o prietenă stabilă și să îmi spună – uite ce poți realiza.”
Deunăzi, de pildă, Jono a zburat din UK în Australia pentru a se întâlni cu o fetiță de doi ani, având aceeași boală.
FOLLOW ME

Am plecat spre casă și am timp să răspund la întrebările pe care le-am primit de la voi legate de vacanța noastră în Bulgaria: 📍Unde este locația în care am fost? Obzor, Bulgaria. Am fost cazați la Reina del Mar. 💰Cât a costat vacanța noastră? Prețul depinde de perioadă, de numărul de persoane și de camera aleasă. Vă las aici un link pentru a face o simulare și a vedea cât costă 👉https://bit.ly/3OiLVux 🗺 Unde am făcut rezervarea, pe booking sau prin agenție? Mergeți pe mâna agenției, prețurile sunt mai mici decât pe booking. Noi am apelat la @travelplanner.ro, unde găsiți și oferte de până la 30% reducere, până pe 17. Noi mai venim o tură și în august. 🍝 Cum este mâncarea? Aș spune că este pentru toate gusturile. Sunt multe restaurante în complex și ai de unde alege: steak house, italian, pește. Poți alege între á la carte sau autoservire. Pentru bebeluși există borcănele cu mâncărică bio. 🍹Băutura este inclusă? Da, inclusiv alcoolul. Pe plajă găsești baruri din care poți servi ce vrei, în cameră mini barul este gratis și se reaprovizionează în fiecare zi. 👩👧👧Este o destinație potrivită pentru copii? Clar, da! Cred că este cea mai kids friendly locație în care am fost: locuri de joacă atât în exterior cât și în interior, piscine cu apă mică și jucării pentru copii, entertaineri care îi țin ocupați și spectacole pentru cei mici, seara. Sunt foarte mulți copii, iar Alesia a avut cu cine să se joace în aceste zile. Chiar și Nicho și-a făcut prieteni pe plajă. Au fost atât de ocupați, încât nu am o poză cu amândoi😂 🧹 Este curat? Este foarte, foarte curat, peste tot! Și eu chiar am o obsesie cu asta🤭 💰Cât am mai plătit extra? Dacă nu duci copiii la magazinul cu jucării, nu ai pe ce cheltui bani! Totul, totul, totul este inclus! Noi am fost foarte mulțumiți de experiență și abia așteptăm să revenim.

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.
Deci, până la urmă, există oameni care, deși iau startul de pe ultima poziție, ajung fruntași. Își iau viața în mâini și, pe undeva, pe parcurs, realizează că singura cale e binele necondiționat.

Jono inspiră zilnic mii de oameni și motivează alte sute, care, la rândul lor, vor da mai departe sub capa invizibilă a omeniei, #faptebune.
Iar azi am vrut să vă spun povestea lui sărind chinurile copilăriei și întrebările despre locul său în lumea noastră mare și de multe ori necruțătoare.
M-a inspirat persistența cu care dă mai departe…speranța.