Top 10 cele mai frumoase sporturi de vară pentru cei mici

Top 10 cele mai frumoase sporturi de vară pentru cei mici

Încă mai căutați sportul perfect pentru copiii voștri? Ei bine, acest material a fost scris cu ajutorul celor doi copii ai mei, Alesia (4 ani) și Alex (10 ani). Ne-am așezat la masă și am început să povestim despre sporturile pe care le cred copiii cele mai interesante vara.

Evident, trebuie să îndeplinească și câteva criterii:

  • să fie distractiv
  • să îi ajute să facă față arșiței
  • să le satisfacă nevoia de mișcare
  • să îi ajute să se dezvolte armonios
  • să le mențină sănătatea
  • să nu implice violență

Si uite așa, am făcut și un top, care sper să vă inspire și pe voi, dar, mai ales, pe micuții voștri 🙂

  1. Tenisul de câmp. Este un sport nobil, foarte căutat în ultima vreme, mai ales datorită succesului pe care îl are Simona Halep; îi determină pe cei mai mulți prichindei să se îndrepte către acest sport. Nu este musai să vă înscrieți copilul la un club ca să fiți siguri că va juca tenis, dar dacă voi ca părinți practicați acest sport, este suficient să îi învățați și pe copii. Este acel tip de sport care le va solicita toate grupele de mușchi și îl va ajuta să se dezvolte frumos și armonios. Dacă îl veți înscrie copilul la un club, are toate șansele să se îndrăgostească de acesta și să se dedice.
  2. Tenisul de masă. I se mai spune și Ping Pong și este în topul preferințelor celor mai mulți dintre copii, dar nici adulților nu le este străin. Pe lângă mișcare, este și o formă excelentă de relaxare. Fiul meu este un mare împătimit al tenisului de masă și chiar a primit acum 3 ani, de ziua lui, o masă de tenis. Acum o învață și pe Alesia să joace, doar că ea este mult mai atrasă de cel de câmp și de înot. Avantajul acestui sport este că necesită o mare viteză de reacție și de execuție, iar dacă este practicat de la o vârstă fragedă, ajută la o îmbunătățire a rezistenței psihic.

img_3577-1140531

3. Înotul. Alesia îl practică de la 6 saptamani și este fascinată ori de câte ori știe că mergem la mare. Cred că este sportul favorit al tuturor copiilor. Îi ajută să se răcorească, dar și să se dezvolte foarte frumos și armonios. Se dezvoltă bine plămânii și să rămână sănătoși. Dac ă alegeți să mergeți la bazin, să nu lăsați copiii nesupravegheați. Recomandarea mea este ca cel puțin până învață foarte bine să înoate, să aibă un antrenor.

4. Voleiul. Este cel mai practicat sport, mai ales pe plajă. Este practicat și de fetițe și de băieței cu aceeași ușurință și plăcere. Dezvoltă foarte bine brațele, solicită musculatura si facilitează creșterea în înalțime,mai mult decât înotul.

5. Baschetul. Se practică și în sală, dar vara e cel mai indicat să fie în aer liber. Dezvoltă spiritul de echipă, precizia, dar şi capacitatea mentală de a organiza jocul. Alex face parte din echipa școlii și visează că va face performanță.

FOLLOW ME

6. Echitația. Este un sport de aer liber. Copiilor nei le place foate mult să meargă la echitație. Alex adoră caii, iar Alesiei îi place mult să îi mângâie. Psihologii recomandă acest sport copiilor cu probleme afective sau relaţionale. Neapărat să poarte cască de protecție pentru că în cazul unui accident să îi protejeze, dar și cizme cu talpă netedă care să ajute piciorul să rămână blocat în şa.

7. Canotajul. Este un sport care va ajută foarte mult la menținerea sănătății. Ajută la dezvoltareamusculaturii umerilor, a coapselor și a bicepșilor. Acest sport oferă garanția unui corp foarte bine proporționat și armonios. Atenție totuși pentru că nu este recomandat copiilor mai mici de 12 ani deoarece trebuie foarte multă rezistență și putere. O dată practicat, este antidotul perfect contra stresului și a oboselii, ajutând la menținerea unui echilibru armonios între trup și minte.

8. Atletismul. Cel mai indicat este să fie practicat în aer liber. Este activitatea de la care poate porni orice alt sport. Totuși, poate fi plictisitor dacă nu este foarte determinat copilul.

9. Badmintonul. Este sportul potrivit pentru oricine, chiar și pentru acei copilași care sunt puțin mai leneși. Fiind un sport distractiv și foarte sănătos îi va atrage. Nu există riscul accidentării. Dezvolta atenția, mobilitatea, viteza de deplasare și de luarea deciziilor într-un timp foarte scurt, de asemenea dezvoltăspiritul de lucru în echipă. Și mai are un avantaj: poate fi practicat oriunde, pe plajă, pe gazon, în grădină.

10. Dansul. Cred că este cea mai îndrăgită activitate a celor mici. Îl ajută foarte bine să se dezvolte, îi protejează sistemul cardio-vascular. Și acesta este un sport pe care Alesia îl iubește foarte tare.

Așadar, dragii mei, mai mici și mai mari, dacă vreți să vă dezvoltați frumos și armonios, dar și să vă umpleți timpul în cel mai plăcut mod, e vremea să vă găsiți cel puțin un sport căruia să îi fiți fideli. Dar ca să știți care este acesta, e clar că trebuie să încerați mai multe, dacă nu chiar pe toate. Și când să fie cel mai bun moment, dacă nu acum? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.