Topești grăsimea corporală plimbându-te. Program pentru persoanele fără timp și fără atracție către sport

Topești grăsimea corporală plimbându-te. Program pentru persoanele fără timp și fără atracție către sport.

Pentru persoanele care nu sunt prietene cu fitnessul, specialiștii au dezvoltat un program prin care arzi grăsimea DOAR prin plimbare. Știu, știu. Poate părea ireal, dar merită să încerci.

Programul se desfășoară pe o perioadă de 21 de zile. Este drept că nu vei arde zeci de kilograme, dar astfel îți vei păstra corpul tonifiat și îmbunătățește rezistența ta la fitness.

Galina Denzel, antrenor personal certificat, a dezvoltat acest concept:

Săptămâna 1 – Topești grăsimea corporală

Topești grăsimea corporală

 • Ziua 1 – Începeți cu 5 minute de mers regulat dimineața și seara.
 • Ziua 2 – 7 minute de mers dimineața și seara.
 • Ziua 3 – A treia zi a programului începe și se încheie cu 9 minute de mers dimineața și seara.
 • Ziua 4 – Creștem timpul pe care îl petrecem pe jos până la 10 minute de două ori pe zi.
 • Ziua 5 – 12 minute dimineața și seara, pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul acestei prime „săptămâni de anduranță”.
 • Ziua 6 – 15 minute de mers pe jos dimineața și seara.
 • Ziua 7 – În ultima noastră zi a „săptămânii de rezistență” ne plimbăm 18 minute dimineața și 18 seara și suntem gata să intrăm în săptămâna 2.

Săptămâna 2 – Topești grăsimea corporală 

Topești grăsimea corporală

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
 • Ziua 8 – Aici începem cu 2 minute de mers ușor, normal pentru a ne încălzi, apoi 10 minute de mers rapid, apoi terminăm cu 2 minute de mers ușor pentru a ne liniști.
 • Ziua 9 – Aceasta constă în doar 20 de minute de mers în ritm moderat.
 • Ziua 10 – În ziua 10 creștem timpul, așa că pornim cu 5 minute de mers în ritm ușor, apoi cu 12 minute de mers rapid și, din nou, ne liniștim cu încă 5 minute de mers regulat.
 • Ziua 11 – Aici facem din nou 10 minute de mers în ritm moderat.
 • Ziua 12 – Ca și înainte, începem cu 5 minute într-un ritm ușor, apoi continuăm cu 15 minute de mers rapid și terminăm antrenamentul cu alte 5 pentru a ne liniști.
 • Ziua 13 – În această zi, facem alte 20 de minute de ritm moderat.
 • Ziua 14 – Ultima noastră zi a săptămânii 2 începe 5 minute ușor, apoi 18 minute de mers rapid și, bineînțeles, alte 5 cu care să închei săptămâna.

Săptămâna 3 – Topești grăsimea corporală

 • Ziua 15 – Ne începem săptămâna cu 10 minute de mers pe jos și coborâm pe scări și apoi cu 2 minute de mers într-un ritm ușor pentru final.
 • Ziua 16 – La fel cum a fost în săptămâna 2, în această zi veți face 20 de minute de mers pe jos într-un ritm moderat.
 • Ziua 17 – Continuăm cu scările în timp ce le urcăm și le coborâm timp de 12 minute cu încă 2 minute de mers ușor.
 • Ziua 18 – Această zi are o mică surpriză pentru tine. Începeți cu 25 de minute de mers într-un ritm moderat și antrenament cu 2 seturi de 12 genuflexiuni.
 • Ziua 19 – Ne plimbăm 20 de minute în sus și în jos pe scări și apoi ne răcim cu o plimbare ușoară de 3 minute.
 • Ziua 20 – Faceți 25 de minute de mers în ritm moderat.
 • Ziua 21 – Pentru a încheia acest plan de plimbare de 21 de zile, faceți 20 de minute de mers în ritm rapid și terminați cu 3 minute de mers ușor pentru a vă liniști.

Citește și: 5 trucuri UTILE pentru a scăpa de CĂLCÂIELE CRĂPATE

Plimbarea este un mod ușor și foarte bun de a ne menține sănătoși. De fapt, potrivit acestei surse, dacă mergi timp de 20 de minute pe jos în fiecare zi, vei arde 7 kilograme de grăsime corporală pe an!

Așadar, acesta este un exercițiu numai bun pentru a te menține în formă și a arde grăsimile în plus. Poți repeta acest program, iar când totul va deveni ușor pentru tine să fii sigur că ești pregătit să treci la următorul nivel în fitness.

Dacă v-am convins că plimbarea este un mod sănătos de a ne păstra în formă ușor și fără a necesita prea mult timp, spor la treabă! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.