TREI cine la care nici măcar mofturoșii nu rezistă. De la Oprah împrumutate;)

Treaba cea mai dificilă seara e că, după o zi de alergătură îmi cam vine să dau iama în frigider. Și, deși am pregătite, de multe ori porții de legume, la cât sunt de obosită, carbohidrații îmi fac dulce cu ochiul. Să nu îmi spuneți că nu vi s-a întâmplat pentru că nu vă cred:D.

Ideea e că, adeseori, cinele pe bază de legume, nu sunt gustoase. Iar gurmanzii se încumetă chiar să le numească…plictisitoare. Nu-i condamn daaar am găsit câteva metode prin care le dăm gust, nu le adăugăm prea multe calorii ci le aducem puțin factor X;).

Buchețele de broccoli cu penne și carne

201411-precut-meal-949x534

Broccoli în buchețele reprezintă complementul sănătos pentru carnea pe care o adăugăm pastelor. Când gătim broccoli sub formă de buchețele, pe măsură ce se înmoaie, savoarea lor se amestecă și pune în evidență celelalte ingredient (pastele și carnea de pui sau de curcan). Pentru cine dorește să încerce, rețeța e aici. Iar pe porție avem 600 de calorii. Multicel dacă punem carne mai grasă. cu pui sau curcan ajunge la 450 de calorii.

Morcovi pai

201204-omag-delicious-fries-949x534

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Cartofii prăjiți la cină. Nu e bine. Asta deja știm. Ca să mai reduc din poftă am găsit o alternative delicioasă – morcovi copți. Tăiați sub formă de bețe, îi trecem prin făină de orez, îi tragem la tigaie cîteva minute, îi trecem prin sare și sos de masala înainte de a-I mai lăsa puțin pentru a fi pătrunși de arome. Sunt crocanți, condimentați și dau dependent. Rețeta completată de tofu la tigaie e aici.

Supă de kale

201309-orig-simple-kale-949x534

În ultima perioadă, kale (legume cruciferă din aceeași familie cu varza), a început să fie populară și la noi. Mai ales în diete. În realitate, nu e o legumă de dietă ci e bogată în fier, deci esențială pentru un regim alimentar normal și echilibrat. Un neajuns însă e faptul că implică teribil de multă muncă în curățare și pregătire dar dacă ai norocul să găsești kale tocate atunci va trebui să încerci supa de aici. Are doar 232 de calorii pe porție.

Recomandarea mea pentru seara e desigur supa. Dar, pentru prânz le-aș încerca și pe celelalte două.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.