TREI cine la care nici măcar mofturoșii nu rezistă. De la Oprah împrumutate;)

Treaba cea mai dificilă seara e că, după o zi de alergătură îmi cam vine să dau iama în frigider. Și, deși am pregătite, de multe ori porții de legume, la cât sunt de obosită, carbohidrații îmi fac dulce cu ochiul. Să nu îmi spuneți că nu vi s-a întâmplat pentru că nu vă cred:D.

Ideea e că, adeseori, cinele pe bază de legume, nu sunt gustoase. Iar gurmanzii se încumetă chiar să le numească…plictisitoare. Nu-i condamn daaar am găsit câteva metode prin care le dăm gust, nu le adăugăm prea multe calorii ci le aducem puțin factor X;).

Buchețele de broccoli cu penne și carne

201411-precut-meal-949x534

Broccoli în buchețele reprezintă complementul sănătos pentru carnea pe care o adăugăm pastelor. Când gătim broccoli sub formă de buchețele, pe măsură ce se înmoaie, savoarea lor se amestecă și pune în evidență celelalte ingredient (pastele și carnea de pui sau de curcan). Pentru cine dorește să încerce, rețeța e aici. Iar pe porție avem 600 de calorii. Multicel dacă punem carne mai grasă. cu pui sau curcan ajunge la 450 de calorii.

Morcovi pai

201204-omag-delicious-fries-949x534

FOLLOW ME

Cartofii prăjiți la cină. Nu e bine. Asta deja știm. Ca să mai reduc din poftă am găsit o alternative delicioasă – morcovi copți. Tăiați sub formă de bețe, îi trecem prin făină de orez, îi tragem la tigaie cîteva minute, îi trecem prin sare și sos de masala înainte de a-I mai lăsa puțin pentru a fi pătrunși de arome. Sunt crocanți, condimentați și dau dependent. Rețeta completată de tofu la tigaie e aici.

Supă de kale

201309-orig-simple-kale-949x534

În ultima perioadă, kale (legume cruciferă din aceeași familie cu varza), a început să fie populară și la noi. Mai ales în diete. În realitate, nu e o legumă de dietă ci e bogată în fier, deci esențială pentru un regim alimentar normal și echilibrat. Un neajuns însă e faptul că implică teribil de multă muncă în curățare și pregătire dar dacă ai norocul să găsești kale tocate atunci va trebui să încerci supa de aici. Are doar 232 de calorii pe porție.

Recomandarea mea pentru seara e desigur supa. Dar, pentru prânz le-aș încerca și pe celelalte două.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.