Trucuri de depozitare în bucatarie, mai ales pentru spațiile mici

Trucuri de depozitare în bucatarie, mai ales pentru spațiile mici

Nimic nu este mai rău decât o bucătărie care pare aglomerată. Ar trebui să fie un loc în care să ne relaxăm după o zi lungă și să ne gătim o masă consistentă (sau să reîncălzim mâncarea la pachet din frigider), mai degrabă decât un loc care să ne dea senzația de dezorganizare și dezordine. Acest lucru este valabil mai ales pentru bucătăriile mai mici. Bucătăria ta de dimensiuni mici te lasă fără spațiu de depozitare și de tejghea? Aceste idei de extindere a spațiului vă vor arăta cum să folosești mai eficient fiecare centimetru pătrat din bucătăria ta.

Cum să faci o bucătărie mică să funcționeze mai bine

Atunci când vine vorba de a crea un spațiu de depozitare vertical foarte necesar, nimic nu se compară cu un sistem din oțel inoxidabil, ușor de cumpărat. Acesta este conceput pentru a fi agățat pe pereți, astfel încât să puteți profita la maximum de spațiul vertical neexploatat al bucătăriei dvs.

Aici sunt prezentate favoritele publicului din această serie. Toate piesele, de la rafturi și șină, până la suportul magnetic pentru cuțite, nu numai că eliberează spațiu pe tejghea, dar facilitează și navigarea în bucătărie, ținând la îndemână ustensilele de gătit, vasele și ustensilele.

Folosiți spațiul din jurul frigiderului

Dacă aveți o spațiu între frigider și perete în bucătărie, luați în considerare posibilitatea de a face o cămară rulantăascunsă. Este perfectă pentru depozitarea conservelor și a altor produse neperisabile esențiale pentru bucătărie.

Folosiți spațiul de sub aragaz

Cel mai probabil, te-ai gândit că acel spațiu de sub aragazul tău nu are un rost anume, ci pur și simplu rămăsese un spațiu liber, iar designerii de mobilier s-au gândit să nu îl lase să se irosească. Ei bine, ei s-au gândit la mai mult decât atât, au avut o idee ingenioasă atunci când au plasat un sertar în spațiul de sub cuptor.

Scoate tigăile din sertar și găsește-le un alt loc în bucătărie! Sertarul acela nu este un simplu spațiu de depozitare. Iată la ce folosește, de fapt.

FOLLOW ME

Când pregătești mai multe feluri de mâncare, sigur faci eforturi deosebite pentru a sincroniza timpii de preparare, astfel încât și primele bucate să rămână calde atunci când este masa gata. Dar ce alt loc ar fi mai potrivit pentru a menține mâncarea caldă decât un spațiu aflat exact lângă un cuptor? Sperăm că ai înțeles ideea.

Dacă nu, o vom spune direct: păstrează tăvile cu mâncare calde pentru mai mult timp și așează-le în sertarul de sub cuptor! O parte din căldura cuptorului va ajunge și în acest loc, iar primul fel de mâncare pregătit va rămâne cald mai mult timp. Super truc, nu?

Un tocător pe dimensiunea chiuvetei

Sigur, o insulă de bucătărie poate crea un spațiu suplimentar de lucru într-o bucătărie mică. Dar, dacă nu vă puteți lipsi de spațiul de pe podea, o placă de tăiat deasupra chiuvetei este o soluție rapidă și ingenioasă. Aceasta vă permite să spălați fructele sau legumele înainte de a le tăia.

Creați spațiu de depozitare pentru bucătărie într-o cameră din apropiere

Dacă nu există suficient spațiu în bucătărie pentru a crea spațiul de depozitare pe care îl doriți, luați în considerare utilizarea unui colț sau a unui dulap într-o cameră din apropiere. O nișă încastrată poate fi folosită pentru a depozita uneltele de bucătărie pe care le folosiți ocazional sau articolele neperisabile din cămară. O perdea, așa cum se arată în stânga, poate păstra ceea ce depozitați departe de vedere.

Ce părere ai despre aceste sfaturi pentru organizarea bucătăriei? Ți-au fost de folos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.