Trucuri de frumusețe: uleiul de castor (ricin) și părul bogat

Am primit zilele trecute o sticluță magică. Parcă desprinsă din laboratorul unui alchemist. Vă pun o fotografie ca să nu spuneți că mă laud degeaba.

Știți ce conține? Ulei de castor sau de ricin:).

sticla

Ulei de ricin este adesea trecut cu vederea în ciuda beneficiilor sale pentru pielea și păr din cauza consistenței groasă și lipicioasă.

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea pentru un remediu ieftin, natural pentru afecțiunile pielii și părului, atunci ulei de ricin merită un loc fruntaș pe listă.

E foarte bogat în nutrienți și intră repede în piele. De exemplu, ajută la tratarea petelor maronii de pe față, e un bun demachiant (doar să clătiți bine ochii) dar este faimos pentru accelerarea creșterii firului de păr din gene și sprâncene. Aplicat peste noapte pe zona cu probleme, face minuni.

Bogat în acid ricinoleic (antibacterian și antifungic), uleiul de castor inhibă orice bacterie sau ciupercă ce ar putea împiedica fie creșterea, fie o cădere ulterioară a firului de păr. Acizii grași omega 9 din compoziția lui hrănesc rădăcina și foliculul iar luciul ridicat dă strălucire luxuriantă podoabei capilare, tratând și vârfurile despicate.

FOLLOW ME

Tratament eficient pentru buze și călcâie crăpate – și în general pentru orice tip de cicatrice, datorită capacității sale de penetrare profundă în straturile pielii. Studiile au aratat, deasemenea, că uleiul de ricin ajuta la reducerea răspunsului inflamator în țesutul subcutanat.

Folosit la masaj, în amestec cu uleiul de migdale dulci, uleiul de ricin reduce durerile musculare și are efecte în absorbția celulitei.

Pentru a elimina un neg, se aplică un amestec de ulei de ricin și bicarbonat de sodiu, tensiunea musculară se reduce prin comprese cu ulei cald de ricin.

Puțin ulei de ricin cald pus pe o bucată de vată și introdus în ureche calmează durerile cauzate de otite și previne escaladarea infecțiilor.

Ricinus_communis_(Ricin_2)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.