Uleiul de oregano, leacul natural împotriva cancerului

Unul dintre cele mai puternice uleiuri esențiale, faimos pentru că inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, este uleiul de oregano. Studiile arată că uleiul de oregano, bogat în antioxidanți, e benefic în tratamentul pentru șase tipuri de cancer: cervical, sân, leucemie, plămân, colon și prostate.

Fă-ți propriul ulei essential de oregano

Poate lua timp dar vestea bună e că nu e dificil de obținut. Ai nevoie de 450 de grame de oregano proaspăt, de 400 de grame de ulei de măsline extravirgin și de un borcan în care poți pune greutate de până la două kilograme.

Pasul #1: pune frunzele de oregano în borcan, presează-le astfel încât să simți aroma puternică.

Pasul #2: toarnă uleiul de măsline

Pasul #3: acoperă borcanul cu un capac și pune-l într-o camera răcoroasă și întunecoasă.

FOLLOW ME

Pasul #4: lasă amestecul la macerat cel puțin o lună. Strecoară-l și vei obține ulei essential de oregano.

Proprietățile uleiului de oregano: anti-fungic, anti-septic, anti-spasmodic, anti-cancer, anti-bacterial, anti-viral, atenuează durerile, anti-inflamator, stimulează imunitatea.

E bogat în antioxidanți, vitamin A, C, E, K, complexul de vitamine B, acizi grași esențiali, magneziu, fosfor, potasiu, sodium, seleniu.

hepta_1210452

Cum îl folosim

Fie luăm o linguriță pe zi pentru prevenție (cu apă multă, e foarte iute), în salate, la gătit. Luat de câteva ori pe zi / lună ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor virale și reduce alergiile. Previne cariile dacă clătim gura seara și dimineața. Poate fi aplicat pe rănile ușoare.

ATENȚIE

Dacă ești alergic la oregano nu trebuie folosit sub nicio formă. Înainte de a-l administra copiilor consultați-vă cu medical pediatru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.