Utilizarea untului de shea pentru piele

Utilizarea untului de shea pentru piele

Folosirea untului de shea datează încă din epoca Cleopatrei. Se spune că aceasta purta borcane de lut cu unt de shea oriunde călătorea, pentru a-l folosi ca loțiune cosmetică și terapeutică pentru îngrijirea pielii. Numeroasele beneficii ale untului de shea pentru păr și piele au făcut din acesta o marfă comercială populară în timpul Evului Mediu.

În această postare veți afla:

Ce este untul de shea?

Untul de shea se extrage din nucile uleioase care cresc în vârful copacilor Karite din Africa de Vest. Folosit inițial ca ulei, untul de shea a fost transformat și vândut ca loțiune de corp, săpun și decongestionant nazal. Procesul de extragere a untului de shea este divers. Cea mai viabilă metodă care păstrează intactă esența untului este extracția prin presare la rece. Această metodă vine fără adaos de substanțe și chimicale. Pentru a reduce costul de producție și pentru a crește cantitatea de producție, untul de shea organic este injectat cu arome și îmbunătățiri artificiale. Este întotdeauna recomandabil să cumpărați unt de shea pur și organic, fără adaosuri de parfumuri sau beneficii.

Untul de shea brut nerafinat este o substanță grasă de culoare albicioasă. Nu are textura untului de la micul dejun, ci este mai grumoasă.

Untul de shea hidratează pielea din interior

chimic sunt ingrediente importante în loțiunile și cremele tale obișnuite. În contrast total cu aceste produse, untul de shea brut este un hidratant 100% natural. Hidratarea durează mult timp și lasă pielea strălucitoare. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți untul de shea brut, organic, cu ingrediente naturale și fără aditivi.

FOLLOW ME

Untul de shea are proprietăți anti-îmbătrânire

Untul de shea crud are proprietăți de regenerare celulară, care înmoaie pielea și reduce ridurile. American Journal of Life Sciences a realizat un studiu clinic la care au participat 30 de voluntari. S-a raportat că untul de shea a diminuat diferitele semne de îmbătrânire. Așa cum am menționat mai sus, este, de asemenea, cunoscut pentru creșterea producției de colagen, care este crucială pentru dezvoltarea rezistenței pielii.

Untul de Shea este cea mai bună soluție pentru uscăciunea din timpul iernii

Conținutul ridicat de grăsimi din untul de shea, proprietățile sale hidratante și de hidratare, îl fac o alternativă excelentă la utilizarea loțiunilor pentru pielea uscată în timpul iernii. Este perfect pentru călcâiele, mâinile, coatele și genunchii crăpate și uscate.

Untul de shea reduce vergeturile

Datorită calităților sale extinse de vindecare și hidratare, untul de Shea poate fi folosit pentru a opri/reduce apariția vergeturilor și a cicatricilor. Acest lucru este posibil datorită abilităților de producere a colagenului de către untul de shea, care ajută la formarea de piele nouă.

Untul de shea calmează iritațiile provocate de scutec

Untul de shea poate fi folosit ca un unguent pentru iritațiile de scutec, fie că este vorba de bebelușul tău sau de cei mai în vârstă din casă. Acesta se mândrește cu proprietăți antifungice și antiinflamatorii, care ajută la combaterea drojdiei. Aceasta este alternativa perfectă pentru a evita acele creme pentru bebeluși induse de substanțe chimice și pentru a asigura ușurința și refacerea pielii sănătoase a bebelușului dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.