Alcoolismul are foarte multe efecte atât asupra persoanei în cauza cât și asupra celor din jur, și este vorba de efecte ce țin de sfera psihologică, dar și de efecte fizice. Abuzul de alcool este cauza celor mai multe accidentari, inclusiv accidentele de mașină, de pildă. O treime din accidentele mortale sunt legate de consumul de alcool, fără a mai numară mii de victime în fiecare an.
Alcoolul trebuie consumat cu măsură, deoarece conține foarte multe calorii (0.5l bere – 200 calorii, 100gr vodcă – 230 calorii) și cauzează diverse probleme de sănătate, precum hipertensiunea arterială. De asemenea, mărește riscul afecțiunilor cerebrale sau al infarctului miocardic.
Cercetătorii au constatat ca alcoolul nu este deloc benefic corpului, indiferent de cantitatea consumată. Specialiştii în domeniu susţin că reducerea cantităţii de alcool consumată, chiar şi în cazul persoanelor care beau puţin, aduce un beneficiu clar sănătăţii lor. Dacă nu consumă alcool, oamenii sunt feriţi de bolile de inimă, au o tensiune arterială mai mică şi un indice de masă corporală scăzut.
Depășirea limitelor recomandate de specialiști pentru consumul de alcool predispune numeroaselor pericole asociate cu abuzul de aceasta substanță. Aportul excesiv de alcool afectează grav sănatatea ficatului, conducand la ciroză, o boală hepatică potențial letală.
Consumul exagerat de alcool conduce și la creșterea presiunii arteriale și deteriorarea sănătății inimii, fiind totodată asociat și cu numeroase tipuri de cancer (cancer oral, cancer esofagian, cancer mamar, cancer de prostată sau colorectal). Riscul este cu atat mai ridicat în rândul persoanelor care nu consuma doar alcool, ci și fumează.
Bautul excesiv este definit ca:
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
– mai mult de 3 pahare de alcool consumate în fiecare zi și peste 7 pahare de alcool consumate săptămânal, în cazul femeilor și al bărbaților de peste 65 de ani;
– mai mult de 4 pahare de alcool pe zi și peste 14 pahare de alcool săptamânal, în rândul bărbaților adulți mai tineri de 65 de ani.
Iată niște fotografii care ilustrează transformarea unor oameni care au renunțat la alcool:
1. 7 luni fără alcool

2. 1 an fără alcool

3. 8.5 luni fără alcool

4. 6 luni fără alcool

5. 1.5 ani fără alcool

6. 2 ani fără alcool

7. 1.5 ani fără alcool

8. 300 de zile fără alcool

9. 1 an fără alcool

10. 416 zile fără alcool

11. 5 ani fără alcool

12. 3 ani, 4 luni și 17 zile fără alcool
