VEZI cum te schimbi la ÎNFĂȚIȘARE dacă RENUNȚI la alcool! 12 fotografii care te CONVINGE!


Alcoolismul are foarte multe efecte atât asupra persoanei în cauza cât și asupra celor din jur, și este vorba de efecte ce țin de sfera psihologică, dar și de efecte fizice. Abuzul de alcool este cauza celor mai multe accidentari, inclusiv accidentele de mașină, de pildă. O treime din accidentele mortale sunt legate de consumul de alcool, fără a mai numară mii de victime în fiecare an.

Alcoolul trebuie consumat cu măsură, deoarece conține foarte multe calorii (0.5l bere – 200 calorii, 100gr vodcă – 230 calorii) și cauzează diverse probleme de sănătate, precum hipertensiunea arterială. De asemenea, mărește riscul afecțiunilor cerebrale sau al infarctului miocardic.

Cercetătorii au constatat ca alcoolul nu este deloc benefic corpului, indiferent de cantitatea consumată. Specialiştii în domeniu susţin că reducerea cantităţii de alcool consumată, chiar şi în cazul persoanelor care beau puţin, aduce un beneficiu clar sănătăţii lor. Dacă nu consumă alcool, oamenii sunt feriţi de bolile de inimă, au o tensiune arterială mai mică şi un indice de masă corporală scăzut.

Depășirea limitelor recomandate de specialiști pentru consumul de alcool predispune numeroaselor pericole asociate cu abuzul de aceasta substanță. Aportul excesiv de alcool afectează grav sănatatea ficatului, conducand la ciroză, o boală hepatică potențial letală.


Consumul exagerat de alcool conduce și la creșterea presiunii arteriale și deteriorarea sănătății inimii, fiind totodată asociat și cu numeroase tipuri de cancer (cancer oral, cancer esofagian, cancer mamar, cancer de prostată sau colorectal). Riscul este cu atat mai ridicat în rândul persoanelor care nu consuma doar alcool, ci și fumează.

Bautul excesiv este definit ca:

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

– mai mult de 3 pahare de alcool consumate în fiecare zi și peste 7 pahare de alcool consumate săptămânal, în cazul femeilor și al bărbaților de peste 65 de ani;
– mai mult de 4 pahare de alcool pe zi și peste 14 pahare de alcool săptamânal, în rândul bărbaților adulți mai tineri de 65 de ani.

Iată niște fotografii care ilustrează transformarea unor oameni care au renunțat la alcool:

1. 7 luni fără alcool


2. 1 an fără alcool


3. 8.5 luni fără alcool


4. 6 luni fără alcool


5. 1.5 ani fără alcool


6. 2 ani fără alcool


7. 1.5 ani fără alcool


8. 300 de zile fără alcool


9. 1 an fără alcool


10. 416 zile fără alcool


11. 5 ani fără alcool

12. 3 ani, 4 luni și 17 zile fără alcool


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.