Zoodles, tăițeii din dovlecei! Nu îngrașă și țin loc de paste

Câteodată am o poftă majoră de carbohidrați! Paste făinoase, patiserie, orez…și oferta e generoasă. De la plăcinta dobrogeană cu brânză și până la paste cu fructe de mare.

Și acum îmi amintesc budinca din macaroane cu brânză, ouă și zahăr făcută de mama…Parcă tot mai bine era la 10 ani:). Conta doar momentul.

Pe măsură ce anii se adună, se scade mâncarea permisă. Paste o data pe săptămână, ciocolata e un vis, iar foietajele – gustoase, n-am ce zice…spre deloc.

Personal, nu aș avea o problemă cu ele doar că nu fac altceva decât să crească glicemia, colesterolul rău, tensiunea arterial, riscul de boli cardiovasculare. Iar dacă nici nu faceți mișcare, atunci veți simți cei 45 de ani ca 65:((…

Oricum ar fi, ne îndepărtăm de la subiect. Și anume s-au inventat pastele care nu îngrașă. Așa ar suna un titlu de tabloid. Nu îngrașă, ce e drept. Și seamănă cu pastele – fettuccini, linguini, spaghetti, orecchiette, doar la formă. Li se spune zoodles – tăiței din zucchini. Dovlecei.

Pesto Zoodle

FOLLOW ME

Spiralați, sub formă de tăiței de ciorbă, sotați, întotdeauna combinați cu ingrediente gustoase și sănătoase. Alternativa care nu îngrașă:) și care poate fi combinată în mod creativ în rețete delicioase. Eu am ales trei și aștept să îmi spui care ți se pare cea mai apropiată de pastele…făinoase;).

1. Fistic, pesto, kale cu zoodles și cireșe

Sună…interesant, nu? Între noi fie vorba, cea mai persistentă amintire a unei case pe care o am e despre o casă în care mirosea a cireșe. Deci aveți toate șansele să vă rămână pe retină această combinație. Pesto home made, cireșe bogate în antioxidanți, zeamă de lamiae și zoodles raw: visul unei nopți de vară. Fără costumele ciudate, desigur. Iar dacă vă decideți să îl pregătiți în decembrie folosiți cireșe uscate. Sunt chiar mai aromate decât cele crude.

zoodles

2. Zoodles cu arugula și pancetta

Cu conținut scăzut de carbohidrați, e totuși sățioasă și consistentă. Pregătită cu smochine proaspete. arugula, busuioc, pancetta și brânză pecorină Romană, îți va fi greu să te abții.

Fig Zoodles

3. Zoodles cu pesto

Cred că e cea mai ușoară rețetă pe care a trebuit să o pregătești vreodată…Are gust ales, îți ia cinci munute să o asezonezi cu roșii cherry, parmesan șipuțin piper vei sta sigur în rândul întâi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.