Mulți oameni cred că cel mai bun mod pentru a păstra mâncarea pentru mai mult timp este să o țină în congelator, dar sunt câteva alimente care nu ar trebui să fie ținute la rece.
Iată care sunt acele și de ce nu ar trebui puse în frigider, dacă vrei să eviți surprizele neplăcute:
1. Produsele lactate
Unele devin apoase în frigider. Poți îngheța însă smântâna grasă, frișca și cremele cu zahăr; laptele numai în ambalajul original și brânza numai dacă are mai mult de 40% grăsime.
2. Cartofii cruzi
Aceștia se înnegresc de obicei și e mai bine să îi ții într-un loc uscat. Poți îngheța însă piureul de cartofi pentru 4-6 luni.
3. Ouăle
Ouăle se dilată când sunt congelate, iar coaja s-ar putea sparge și gălbenușurile ar putea deveni cleioase. E mai bine să le păstrezi în corpul principal din frigider.
4. Conservele
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
Lichidul dinăuntru se amplifică, iar conserva s-ar putea crăpa sau ar putea exploda.
5. Anumite legume
Nu ar trebui să congelezi legumele cu un conținut ridcat de apă, precum salata verde, castraveții și ridichiile, pentru că decongelate își vor pierde consistența și aroma.
6. Alimente ambalate greșit
Deși e în regulă să le mănânci, culoarea, mirosul gustul și textura le vor fi afectate.
7. Mâncarea fierbinte
Las-o mereu să se răcească. Dacă o congelezi așa, va crește temperatura în frigider, iar bacteriile se vor înmulți rapid.
8. Produse alimentare dezghețate
În timpul dezghețării se dezvoltă microorganismele care nu mor la temperaturi scăzute. Dacă recongelezi mâncarea, cantitatea de bacterii va fi mai mare decât prima dată.
9. Miezul de pâine
Stratul de pâine se va înmuia. E mai bine să decongelezi mâncarea și să adaugi stratul de pâine mai târziu.
10. Fructele care conțin multă apă
Pepenele galben și pepenele roșu se vor înmuia și vor deveni cleioase dacă le păstrezi în frigider.
Ține minte:
- Indiferent ce congelezi, consumă-le în 9 luni.
- Majoritatea alimentelor necesită decongelare. Metoda lentă dă cele mai bune rezultate.
- Asigură-te că mâncarea s-a răcit înainte să o bagi în frigider.
- Folosește mereu recipiente potrivite pentru frigider.
sursa: brightside.me