10 intrebuințări ale apei de gură pe care nu le știai

Știai că poți folosi apa de gură în diverse moduri, nu numai pentru a avea o respirație proaspătă? Este antiseptică și are proprietăți antifungice care pot trata acneea sau mătreața sau îți pot curăța ochelarii.

1. Elimină mirosurile

După ce tai ceapă, usturoi sau pește, freacă-ți mâinile cu apă de gură.
Pune niște apă de gură pe un prosopel și masează-ți picioarele după duș pentru a ține mirosul la distanță.
Pune de bumbac sau prosoape de bucătărie înmuiate în apă de gură în coșul de gunoi, ca să nu mai miroasă.

2. Ajută la vindecarea ciupercilor de pe unghi și picioare.

Amestecă 2 părți egale de apă de gură și oțet. Înmuaie o dischetă de bumbac în amestec și aplică-o pe unghie sau pe picior de 2-3 ori pe zi. În câteva săptămâni vei vedea rezultatele.

3. Previne mătreața

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Înainte de baie, amestecă apa de gură cu apă normală, în proporții egale. Spală-te pe cap cu șamponul tău obișnuit, apoi aplică amestecul pe cap, lasă-l câteva minute și apoi clătește.

4. Calmează mușcăturile de țânțar

Acestea sunt foarte comune și foart enervante. Aplică o dischetă de bumbac înmuiată în apă de gură pe zona afectată. Asta va reduce inflamația și mâncărimea.

5. Tonifiază fața

Dacă nu ai pielea sensibilă la chimicale, șterge-ți fața cu o dischetă de bumbac înmuiată în apă de gură. Îndepărtează machiajul și murdăria și luptă împotriva coșurilor.

6. Reduce vânătăile

Pentru a calma vânătăile neplăcute, înmoaie o dischetă de bumbac în apă de gură și aplic-o pe zona infectată.

7. Îți relaxează picioarele

Pentru a calma picioarele obosite, ține-le într-un recipient cu apă caldă și 2-3 capace de apă de gură, pentru cel puțin un sfert de oră.

8. Îți curăță periuța de dinți

Apa de gură are proprietăți antiseptice, deci e perfectă pentru asta. Ține periuța de dinți în apă de gură pentru câteva minute (sau peste noapte), apoi clătește-o bine cu apă fierbinte.

9. Îţi curăţă ochelarii

Ochelarii tăi vor fi perfect curaţi dacă aplici puţină apă de gură şi apoi îi ştergi cu un material moale.

10. Ţine ţânţarii la distanţă

Insectelor nu le place mirosul de mentol, aşa că poţi folosi apa de gură pentru a alunga muştele, ţânţarii, chiar şi furnicile. Pulverizează prin casă un amestec de apă de gură și apă normală, în proporții egale.

0 comentarii pe “10 intrebuințări ale apei de gură pe care nu le știai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.