10 lucruri CIUDATE despre CHINA cu care românii nu s-ar putea obișnui

1. Chinezii își fac rar vizite

În mod tradițional, mesele acestora ar trebui să conțină o gamă variată de mâcăruri. Dacă prietenii vor să se întâlnească, se duc, de obicei, la restaurant. Este destul de ieftin, iar la ei, cine invită trebuie să și plătească pentru toată lumea. În Udane, o cină excelentă pentru 5 persoane va costa în jur de 2.000-3.000 de yuani.

2. În cele mai multe dintre case nu există duș și toaletă

În afară de clădirile de apartamente, în acest oraș casele sunt cu un singur etaj. Atmosfera din interior nu este una foarte primitoare, iar la intrare se află portretul lui Mao Zedong. O importanță majoră o au hieroglifele cu dorințele norocului. În astfel de case, toaletele nu există. Ele se află pe stradă. De asemenea, ei nu au nici duș. Unii oameni sunt nevoiți să se spele la serviciu.

3. Chiar dacă există baie, nu au toaletă

Chiar dacă intri într-una dintre băile din locuințele moderne, s-ar putea să ai o mare surpriză. Ei folosesc așa-numitele toalete turcești, montate în podea. Ei cred că acest lucru ajută la o digestie corectă.

FOLLOW ME

4. Apa de la duș curge direct pe podea

Băile care au cadă se găsesc doar la hotelurile cele mai scumpe. În apartamente există doar duș, pe care chinezii îl folosesc seara, nu dimineața și se află deasupra podelei. Apa se scurge pe podea, iar mai apoi în toaletă. Destul de convenabil, nu? Nu doar că te speli tu, ci speli și podeaua în același timp.

5. Bucătăriile sunt, în general, foarte mici

Le-am putea numi mai degraba chicinete. Este loc suficient doar pentru o chiuveta, câteva dulapuri și un aragaz. Acesta funcționează pe gaz. Acest lucru se datorează faptului că ei folosesc tigăi mari, iar acestea au nevoie de un foc puternic. În același timp, nu există nicio alimentare centrală cu gaz. În bucătării se află cilindri cu gaz lichefiat.

6. Chiria nu este ieftină

În această zonă urbană, chiria pentru un apartament începe de la 7.000 la 10.000 yuani pe lună. Cel mai scump apartament costă în jur de 15.000 yuani. În Shanghai, camerele mici pornesc de la 30.000 yuani, iar apartamentele decente trec de 2.500-3.000$ pe lună.

7. Casele noi sunt închiriate fără geamuri

Față de Rusia, unde chiar dacă restul casei nu este gata, există geamuri, China are o altă părere despre utilitatea acestora. Atunci când cumperi un apartament, trebuie să-ți pui singur geamuri.

8. Balcoanele sunt închise

Acesta este primul lucru de făcut pe lista chinezilor. Ei nu închid balcoanele neapărat pentru hoți, ci mai mult pentru siguranța copiilor.

9. Nu este apă caldă

Fiecare baie are nevoie de încălzitoare speciale pentru apă.

10. Un lucru extrem de bizar este că, în sudul Chinei, nu există încălzire în case

 Oamenii stau îmbrăcați în casă ca și afară și nu li se pare ciudat ca în casă să fie aceeași temperatură cu cea din exterior.

Cu toate acestea, este important să știi că lucrurile mai sus menționate nu sunt valabile pentru toți locuitorii Chinei, din toate zonele . Știm cu toții că denumirea de China este deținută de două entități politice, astfel că există diferențe considerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.