10 lucruri pe care SORA TA MAI MARE nu ți le-a spus NICIODATĂ

Când ești cel mai mic copil în familie, trebuie să asculți nu doar la ce spun părinții tăi, ci și  ce spun frații mai mari. Uneori, a fi „școlit” din toate părțile poate fi destul de dificil. Acest sentiment provoacă resentimente, certuri, discuții sau plânsetem în special în primii ani de viață. 

Există și un alt unghi de a privi lucrurile, la care probabil că nu te-ai gândit niciodată. Există o mulțime de lucruri pe care sora ta mai mare a trebuit să le facă, însă de care nu ți-a spus niciodată:
 
 1. A încercat să fie un model pentru tine
 
Sora ta mai mare nu a putut face tot ce își dorea pentru că te avea pe tine, care îi copiai comportamentul și încercai din toate puterile să fii fix că ea. De aceea, a fost nevoită să învețe să se gândească cu atenție cu privire la deciziile și acțiunile ei, aproape că un adult. Știa că o urmăreai și îi analizai fiecare mișcare; da, sora ta a avut un impact foarte mare asupra educației tale. Iar tu ai fost o motivație pentru că ea să fie mai bună în fiecare zi. 

 2. I-a ajutat părinții voștri să te înțeleagă
 
 Uneori, ea era nevoit a să ia rolul de mediator. Chiar și atunci când nu aveai dreptate, sora ta ți-a ținut partea și a încercat să le explice părinților motivele din spatele comportamentului tău ciudat.

3. Știa că vei face greșeli

Dar, indiferent de situație, ea  fost întotdeauna acolo pentru  a te susține.

4. Ea a fost crescută cu reguli mai stricte
 
 Fiind primul și singurul copil pentru o perioadă mai lungă de timp, părinții tăi au fost mai stricți cu ea; ei atunci învățau cum să fie părinți, nu știau cu adevărat ce făceau. Prin urmare, au stabilit reguli foarte stricte pentru ea. Când te-ai născut tu, ei erau deja mult mai relaxați.
 
5. Părinții tăi de multe ori îi reaminteau că ea este cea mare și trebuie să fie înțelegătoare
  

FOLLOW ME

O soră mai mare trebuie să fie mai matură, mai serioasă, mai cu capul pe umeri. Uneori trebuie să cedeze în fața ta, chiar dacă nu vrea. Părinții spun întotdeauna astfel de lucruri, iar ea trebuie să înțeleagă.

6. Uneori ai fost un adevarat dezastru pentru ea

A avut de-a face cu o multime de lucruri dificile, cum ar fi o relatie complicată cu părinții, probleme la școală, certuri cu prietenii. Voia sa te ajute cand aveai probleme, așa că a împărtășit experiențele ei cu tine. Ai fost defensivă și ai crezut ca se bagă în viața ta… Ea nu facea nimic altceva decât să îți dea o mână de ajutor și câteva sfaturi bune.

7. A fost îngrijorata când ai crescut mare
 
 Când erai deja o domnișoară, sora ta și-a făcut griji cu privire la nouă ta viață: băieți, machiaj, haine diferite. Totuși, ea a fost lângă ține și ți-a răspuns la întrebările ciudate pe care le aveai. Pe de o parte, era fericită când vedea că surioară ei este îndrăgostită însă, pe de altă parte, era foarte îngrijorata de faptul că cineva ți-ar putea frânge inimă.
 
 8. A trebuit să fie strictă cu tine
 
 Erau momente în care simțeai că ei nu îi păsa de ține și de problemele tale. Te gândeai că ea se distra pe seamă ta. Însă, de fapt, ea încerca să te motiveze să te concentrezi și să încerci să îți rezolvi singură problemele. Voia să te facă să fii mai puternică, mai mătura, mai independența.
 
 9. Uneori era foarte confuză
 
 Ea trebuia să joace atâtea roluri pentru tine… Trebuia să fie profesor, prieten, bodyguard. Dar, de cele mai multe ori nu știa ce făcea. Și, totuși, ți-a rămas alături.
 
 10. Era întotdeauna dispusă să te ajute
 
 Era prima persoană pe care o sunai când aveai o problemă. Ea a avut o influența destul de mare asupra creșterii și dezvoltării tale. Ea te iubește mai mult decât oricine în această lume. Nu sunteți doar surori, sunteți un întreg. Pentru totdeauna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.