10 modalități de a folosi ASPIRINA pe care nu le știai

Te-ai întrebat vrodată dacă poți folosi aspirina în alte scopuri decât pentru a calma durerea și febra? Ei bine, acest medicament comun are o mulțime de utilizări surprinzătoare pe care mulți oameni nu le știu. 

Iată o listă cu 10 lucruri surprinzătoare pe care le poate face aspirina pentru tine:

1. Usucă coșurile

1-12-1647647

Din păcate, până și oamenii trecuți de adolescență se mai confruntă cu câte un coș din când în când. Pentru că nu e o idee așa bună să le stoarcem, aspirina ne poate ajuta să le uscăm. Zdrobește o aspirină și adaugă peste ea puțină apă. Aplică pasta obținută pe coșul enervant și las-o să acționeze câteva minute. Aceasta va reduce roșeața și va calma umflătura. 

2.  Calmează înțepăturile

2-10-5174722

 Dacă ai o piele sensibilă și atacurile insectelor  lasă urme, aplică pudră de aspirină pe zonele afectate.

3. Reduce petele cutanate

3-11-6639102

Aspirina conține un ingredient liposolubil utilizat în producția de creme de iluminat și de curățare a pielii. Se amestecă 7 pastile de aspirină făra strat protector cu 3 linguri de iaurt și 1 lingură de miere. Se aplică amestecul pe fața curată și se lasă masca timp de 15 minute. Acest tratament facial va lăsa pielea radiantă și netedă. Are de asemenea și un efect de exfoliere ușoară, reducând cicatrici și pete.

Citește și De ce ar trebui să pui aspirină în mașina de spălat?

4. Reduce mătreața

4-10-2611049

FOLLOW ME

Pentru a scăpa de mătreață, spală părul cu 2 pastile de aspirină zdrobite amestecate în cantitate normală de șampon.

5. Exfoliază

5-11-7303894

Aspirina este un exfoliant excelent pentru a elimina celulele moarte de pe față. Aceasta ajută la reducea dimensiunii porilor măriți. Doar se amestecă cu apă și se lasă timp de câteva minute. Dacă ai pielea sensibilă, aplică cu atenție, pentru a evita iritarea pielii.

6. Elimină bătăturile de pe picioare

6-9-3866255

Aceste tablete ajută la eliminare cu ușurnță a bătăturilor și a pielii moarte. Mărunțește 7 aspirine și adaugă o jumătate de lingură de suc de lămâie pentru a forma o pastă. Aplică amestecul pe tălpile picioarelor și  acoperă cu o cârpă caldă. Se lasă timp de 10 minute, iar apoi se exfoliază zonele tari cu piatra ponce.

7. Repară părul deteriorat

7-11-4629545

Pntru un păr sănătos și strălucitor,  dizolvă o bandă de aspirine într-o ceașcă de apă caldă și  aplică pe părul ud. Se lasă timp de aproximativ 15 minute, apoi se clătește.

8. Îndepărtează petele de transpirație de pe haine

8-11-9122129

Pune o pastilă de aspirină să se dizolve în apă caldă pentru a scăpa de petele de teanspirație și lasă-le peste noapte. După aceea, se spală hainele.

9. Îndepărtează săpunul și spumă din cadă

9-11-7699922

Dacă nu dorești ca săpunul  să strice estetica căzii, macină 5 pastile de aspirină și adaugă-le în soluția de curțare. Stropește întreaga zonă și las-o  timp de o jumătate de oră, iar apoi poți elimina cu ușurință toată murdăria cu o cârpă.

10. Prelungește durata de viață a florilor

10-9-5499660

Pentru a face florile tăiate să rezista mai mult  timp în vază, zdrobește câteva pastile și pune-le în apa din vază. Acest truc funcționează bine în special pentru trandafiri.

Consultă medicul sau medicul dermatolog înainte de a încerca aceste sfaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.