10 OBICEIURI care te vor ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus

Dieteticianul clinic Kathleen Zelman, spune că, odată recunoscute obiceiurile alimentare proaste, sunt mai ușor de distrus. Ruperea obiceiurilor proaste, în plus față de adoptarea celor bune, va duce la scăderea în greutate. Dar câștigul va fi mult mai mare, deoarece te vei fi adaptat la o rutină sănătoasă.

1. Evită produsele cu conținut scăzut de grăsimi

Un studiu care a fost publicat în Jurnalul Asociației pentru Cercetarea Consumatorilor a arătat că persoanele care au consumat produse care au fost etichetate ca „sănătoase” au mâncat mai mult pentru a-și satisface apetitul. În plus, pentru a înlocui grăsimile, aceste produse sunt umplute cu carbohidrați slabi care se digeră repede și readuc repede sentimentul de foame. Acest lucru înseamnă că vei mânca mai mult pentru a-ți umple stomacul, ceea ce va duce la creșterea în greutate.

2. Încearcă să obții 6-8 ore de somn zilnic

Cercetătorii de la Centrul Medical Wake Forest au descoperit că persoanele care dorm 5 ore sau mai puțin pe noapte au peste 2 ori mai multă grăsime pe burtă decât cei care dorm în medie 6-8 ore pe noapte. Dacă nu dormi suficient s-ar putea să simți că îți e foame chiar dacă în realitate nu e așa. Acest lucru se întâmplă deoarece pierderea somnului afectează secreția de cortizol, un hormon care reglează apetitul.

3. Nu bea cafea pe stomacul gol

FOLLOW ME

Trebuie să fi auzit oameni spunând că nu pot mânca nimic înainte de a bea o ceașcă de cafea chiar după ce se trezesc dimineața. Dr. Adam Simon spune că atunci când cafeaua picură într-un stomac gol, ajută la producerea de acid care ar putea deteriora mucoasa stomacală și ar cauza indigestie. De asemenea, cafeaua face ca organismul să se simtă stresat și să creeze grăsime pe burtă.

4. Nu te uita la televizor și nu asculta muzică în timp ce mănânci

Universitatea din Vermont a constatat că persoanele supraponderale care au redus timpul de uitat la tv cu 50% au ars o medie suplimentară de 119 calorii pe zi. Alte cercetări efectuate prin calitatea și preferințele alimentare au arătat că persoanele care au mâncat în timp ce ascultau muzică au consumat cantități mult mai mari decât persoanele care au mâncat în liniște. Acest lucru se explică prin faptul că, atunci când îți ții mintea ocupată, împiedici organismul din a înțelege că a mâncat suficient.

5. Nu te duce la magazin înfometat

Deplasarea la cumpărături pe stomacul gol nu va duce decât la cumpărarea unei soluții rapide pentru foamea ta. Specialiștii te sfătuiesc să mănânci ceva mic și sănătos înainte de a merge la magazinul alimentar. Trebuie, de asemenea, să faci o listă de cumpărături și să depui eforturi pentru a o respecta cu strictețe.

6. Renunță la suc 

Un nou studiu realizat de Harvard T.H. Școala Chan de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică din Mexic au descoperit că femeile care au băut doar o singură cană de suc într-o săptămână au pierdut cu un kg mai mult decât cele care nu au redus consumul de suc.

7. Renunță la desert

Kathleen Zelman spune că mulți oameni tind să mănânce ceva imediat după cină și este de obicei ceva dulce. Ea sugerează înlocuirea desertului cu o ceașcă de ceai.

8. Nu bea apă îmbuteliată

Aceasta este o informație despre care puțini oameni știu. Cercetările publicate în mai multe reviste de știință au arătat că apa potabilă din sticle de plastic poate îngrășa. Sticlele de plastic conțin BPA, un produs chimic care provoacă oboseală, creștere în greutate și perturbă nivelul hormonilor.

Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că 92% dintre participanții la studiu au prezentat cantități detectabile de BPA în sângele lor.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.