10 PROBLEME ale FEMEILOR pe care bărbații nu le înțeleg

În lumea modernă, femeile se confruntă zilnic cu diverse provocări de care bărbații nu trebuie să se îngrijoreze. Asta se întâmplă deoarece trăim într-o cultură care pare să prefere numai un gen, deși campaniile de egalizare au câteva victorii. Sexismul e mult mai subtil decât ar crede oamenii, iar o bună parte din el e impus de dorințele sociale și de reprezentările media.

Iată câteva dintre problemele cu care se confruntă în fiecare zi femeile și care arată cât e de dificil să trăiești într-o lume a bărbaților:

1. Competiția cu alte femei

O idee foarte periculoasă e aceea că numai o singură femeie poate obține ceva. Vedem asta tot timpul – femeile trebuie să concureze cu celelalte, iar lumea se așteaptă să apeleze la tertipuri feminine ca să ajungă sus.

2. A călători singură nu e o opțiune

Femeile se gândesc bine înainte să iasă singure din casă, deoarece ajung într-o lume unde există hărțuire pe stradă și amenințări reale de violență. Să plece singure în călătorie e și mai dificil.

FOLLOW ME

3. Totul e scump

Multe studii au arătat că femeile nu sunt plătite chiar atât de bine precum bărbații. În plus, produsele destinate lor sunt mai scumpe decât cele destinate bărbaților.

4. O femeie le reprezintă pe toate

Femeile sunt mereu sub presiune și simt că trebuie să se descurce întodeauna foarte bine deoarece o singură femeie le reprezintă, de obicei pe toate. După cum spune politicianul Clare Booth Luce, dacă eșuezi, nimeni nu va spune că tu ești nepregătită, ci că toate femeile sunt nepregătite.

5. Atunci când ești la ciclu, totul e o provocare

Pentru femei e un coșmar să facă ceva atunci când sunt la ciclu. Pentru unele din ele, e chiar o tragedie. E și mai rău atunci când lumea se așteaptă să te porți ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat atunci când ai dureri de burtă îngrozitoare care te trimit la baie din 15 în 15 minute.

6. Zâmbetul

E foarte probabil să fii sătulă ca toată lumea să îți spună să fii mai veselă – poate că ești bolnavă, obosită, epuizată sau că ai probleme. Totuși, toată lumea se așteaptă să arăți mereu impecabil din punct de vedere fizic.

7. Violența sexuală

Aceasta este o problem serioasă a lumii noastre, pe care nu ar trebui să o ignorăm. Cele mai multe victime ale asalturilor și violurilor sunt femeile.

8. Tocurile

Desigur, nu e obligatoriu ca femeile să poarte tocuri, dar în unele situații e necesar. Pantofii cu toc pot fi foarte neconfortabili și pot cauza dureri mari.

9. Produsele complexe de îngrijire

Femeile adoră cumpărăturile și să se ferchezuiască. Totuși, asta nu e așa de ușor pe cât pare. Femeile trebuie să aleagă dintre multe opțiuni.

10. Epilatul

Cele mai multe femei trebuie să scape de părul de pe corp. De cele mai multe ori, acest lucru e scump, dificil, ciudat și stânjenitor, în funcție de metoda pe care alegi să o folosești. Există și varianta de a nu te epila – alegerea aparține fiecăreia.

Citește și 7 tipuri de HAINE pe care nu ar trebui să le poarte FEMEILE peste 30 de ANI

 

Fie că ne place sau nu, anumite haine arată mult mai bine purtate de fete tinere. De exemplu, după 35 de ani ar fi o idee bună să-i lași surorii mai mici tricouri cu imprimeuri îndrăznețe sau jambierele în dungi. Nu trebuie să îți impui niște limite în ceea ce privește hainele, dar cu siguranță trebuie să experimentezi câteva lucruri înainte de a ajunge la 35 sau 40 de ani:

1. Pantalonii scurți
Pantalonii scurți pot înlocui cu succes fustele scurte, mai ales atunci când e puțin mai răcoare. Când ești tânără poți purta modele foarte scurte.

2. Haine sport
Stilul sportiv-chic e asociat cu moda tinerească. Poartă hainele sport până împlinești 30 de ani sau rezervă-le numai pentru sala de gimnastică.

3. Piele și blănuri colorate
Blănuri albastru electric și pene roz? Poate că sună extravagant, dar de ce să nu le încerci cât te simți tânără și îndrăzneață? După 35 de ani ar trebui să optezi pentru piele naturală sau măcar ceva care să pară natural.

4. Bluzele decupate
Dacă ai un abdomen impecabil, o bluză decupată combinată cu niște pantaloni sau cu o fustă cu talie înaltă va arăta foarte bine.

5. Pantaloni rupți la genunchi
Aceștia îți dau un aer rebel și de tinerețe. Îi poți purta și după 30 de ani, nu trebuie să-i excluzi complet, dar e mai bine să alegi un model mai discret care nu îți expune foarte multă piele.

6. Colanți provocatori
Colanții sunt perfecți pentru o bluză lungă sau pentru un pulover, dar poate că numai o persoană tânără își poate permite să poarte unii cu un model mai ciudat sau să îi combine cu o bluză scurtă.

7. Fuste scurte
Pentru a le purta, e totuși important să fii atentă la starea picioarelor tale. Dacă nu dorești să atragi prea tare atenția asupra lor, evită fustele foarte scurte, purtate cu dres transparent și pantofi cu toc.

Citește și  9 IMAGINI HAIOASE care demonstrează că FEMEILE fac adevărate VRĂJI

Femeile sunt un mister. Nu au tipare de comportament şi strică totul în jurul lor oriunde apar. Poate că asta se întâmplă din cauza magiei pe care o folosesc în mod inconștient.

1. Stiu totul despre orice.

1-5904961


2. Pot manipula spațiul.

2-517x1200-3984397
3. Poți găsi Narnia în poșetele lor.

3-7635885
4. Pot face un miracol din nimic.

4-6698402
5. În ele trăiesc mai multe persoane.

5-517x1200-2892405
6. Abilitatea lor de a face mai multe lucruri în același timp e legendară.

7. Ne înțeleg aproape fără cuvinte.

6-6138261

8. Transformă lumea cât ai clipi.


9. Și pot vindeca orice boală.

8-9293693

 

Pentru bărbați, femeile sunt cele mai neînțelese creaturi. Ele posedă o mulțime de abilități uluitoare pe care bărbații cu greu reușesc să le înțeleagă. Iată câteva curiozități pe care vei fi surprin să le descoperi:

Femeile au sisteme imunitare mai puternice

Femeile sunt mult mai rezistente pe plan imunitar. Cercetătorii au conculzionat că acel  cromozm X pe care femeile îl au în plus indică faptul că femeile au mai mult micro ARN, ceea ce întărește sistemul imunitar și previne proliferarea cancerului. Totodată s-a observat căa estrogenul de la femei previne crearea unei enzime denumita Caspasa 12 ce influențează procesul inflamator. Nu în ultimul rând, studiile au  relevat că sistemul imunitar al femeii îmbătrânește mai lent, așa că femeile trăiesc mai mult.

Femeile au un simț crescut al pericolului

Studii publicate în 2012 au testat abilitatea femeilor aflate la o vârstă fertilă de a depista șerpii din poze, tocmai pentru că se spune că  reprezentantele sexului frumos sunt extrem de protectoare cu copiii lor. Cand se aflau în timpul ovulației, abilitatea a fost și mai crescută.

Femeile sunt experte in multitasking

De-alungul timpului, psihologii au desfășurat diferite experimente ce ilustrau superioritatea femeilor în realizarea mai multor lucruri în același timp. În timp ce bărbații s-au descurcat mai lent, femeile au reacționat extrem de rapid când sarcinile au fost alternate. De asemenea, femeile sunt mult mai organizate când vine vorba despre executarea unei sarcini într-un timp limitat.

Află și care sunt gesturile femeilor pe care bărbații le adoră:

Despre femei se spune că sunt dificil de înțeles, însă adevărul este că dacă stai să le asculți și ești atent la gesturile lor, îți pot da de înțes cu ușurință ce rol ai în viața lor și ce simt cu adevărat pentru tine.

Foarte mulți bărbați sunt de acord cu faptul că femeia e cel mai uimitor dar pe care îl poți primi. Femeilor le pasă de tine, te iubește și te enervează cel mai mult. Să recunoaștem, femeile au și multe obiceiuri care nu le plac bărbaților – când îi sună foarte des, când se poartă copilărește, când își fac poze, se uită la ele și le șterg și apoi o iau de la capăt, când petrec prea mult timp la cumpărături.

Totuși, tindem să credem că balanță înclină spre lucrurile adorabile și că există însă și niște obiceiuri feminine pe care bărbații le adoră:

1. Când își pun capul pe pieptul lor

Bărbații adoră când femeile fac asta, fiindcă simt că sunt bărbați adevărați care le oferă siguranță. Poate părea un gest banal, însă le confirmă bărbaților că inspită echilibru și putere.

2. Când se joacă cu părul lor atunci când conduc

Nu e vorba doar de plăcerea fizică a atingerii. Bărbații percep mângâierea ca pe un semn al dragostei, afecțiunii și dorinței de apropiere.

3. Când îi laudă pe Facebook

E evident, bărbaților le place să fie apreciați de public.

4. Când îi ascultă cu atenție

Asta îi face să se simtă iubiți.

5. Când le trimit un mesaj atunci când sunt la o întâlnire cu prietenii

Bărbaților le place să știe că te gândești la ei chiar și atunci când ești ocupată.

6. Când își arată afecțiunea în mână

Momentele în care îl iei prima de mână sau îi aranjezi părul îi fac inima să bată mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.