10 probleme pe care le au toate femeile. Bărbații nu le înțeleg deloc

În lumea modernă, femeile se confruntă zilnic cu diverse provocări de care bărbații nu trebuie să se îngrijoreze. Asta se întâmplă deoarece trăim într-o cultură care pare să prefere numai un gen, deși campaniile de egalizare au câteva victorii. Sexismul e mult mai subtil decât ar crede oamenii, iar o bună parte din el e impus de dorințele sociale și de reprezentările media.

Iată câteva dintre problemele cu care se confruntă în fiecare zi femeile și care arată cât e de dificil să trăiești într-o lume a bărbaților:

1. Competiția cu alte femei

O idee foarte periculoasă e aceea că numai o singură femeie poate obține ceva. Vedem asta tot timpul – femeile trebuie să concureze cu celelalte, iar lumea se așteaptă să apeleze la tertipuri feminine ca să ajungă sus.

2. A călători singură nu e o opțiune

Femeile se gândesc bine înainte să iasă singure din casă, deoarece ajung într-o lume unde există hărțuire pe stradă și amenințări reale de violență. Să plece singure în călătorie e și mai dificil.

FOLLOW ME

3. Totul e scump

Multe studii au arătat că femeile nu sunt plătite chiar atât de bine precum bărbații. În plus, produsele destinate lor sunt mai scumpe decât cele destinate bărbaților.

4. O femeie le reprezintă pe toate

Femeile sunt mereu sub presiune și simt că trebuie să se descurce întotdeauna foarte bine deoarece o singură femeie le reprezintă, de obicei pe toate. După cum spune politicianul Clare Booth Luce, dacă eșuezi, nimeni nu va spune că tu ești nepregătită, ci că toate femeile sunt nepregătite.

5. Atunci când ești la ciclu, totul e o provocare

Pentru femei e un coșmar să facă ceva atunci când sunt la ciclu. Pentru unele din ele, e chiar o tragedie. E și mai rău atunci când lumea se așteaptă să te porți ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat atunci când ai dureri de burtă îngrozitoare care te trimit la baie din 15 în 15 minute.

6. Zâmbetul

E foarte probabil să fii sătulă ca toată lumea să îți spună să fii mai veselă – poate că ești bolnavă, obosită, epuizată sau că ai probleme. Totuși, toată lumea se așteaptă să arăți mereu impecabil din punct de vedere fizic.

7. Violența sexuală

Aceasta este o problem serioasă a lumii noastre, pe care nu ar trebui să o ignorăm. Cele mai multe victime ale asalturilor și violurilor sunt femeile.

8. Tocurile

Desigur, nu e obligatoriu ca femeile să poarte tocuri, dar în unele situații e necesar. Pantofii cu toc pot fi foarte neconfortabili și pot cauza dureri mari.

9. Produsele complexe de îngrijire

Femeile adoră cumpărăturile și să se ferchezuiască. Totuși, asta nu e așa de ușor pe cât pare. Femeile trebuie să aleagă dintre multe opțiuni.

10. Epilatul

Cele mai multe femei trebuie să scape de părul de pe corp. De cele mai multe ori, acest lucru e scump, dificil, ciudat și stânjenitor, în funcție de metoda pe care alegi să o folosești. Există și varianta de a nu te epila – alegerea aparține fiecăreia.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.