10 SECRETE dezvăluite de bucătarii PROFESIONIȘTI

Nu trebuie să fii master chef pentru a face niște preparate excepționale. Cu toate acestea, nu strică niciodată să înveți câteva trucuri pentru a economis timp.

Iată aici câteva sfaturi care îți vor fi foarte utile în bucătărie și pe care le vei folosi de câte ori vei avea ocazia!

 

1-rosii-2272885
Tot ce trebuie să faci pentru a tăia roșiile cherry fără efort este să le așezi pe un tocător și să le acoperi cu o farfurie de plastic (ori să le așezi între 2 farfurii de plastic cât mai plate), având grijă să nu apeși prea tare și să rămână suficient spațiu cât să poți trece cuțitul printre farfurie și tocător. Folosește un cuțit bine ascuțit și vei reuși să înjumătățești roșiile dintr-o singură mișcare.
2-feliator-pizza-8467614
Folosește un feliator de pizza pentru a tăia mărunt orice ingredient.
3-banane-7126702
Acopereă capetele bananelor cu plastic pentru a împiedica alterarea acestora.
baloane-1452633
Poți să-ți confecționezi cel mai delicios bol comestibil! Ai nevoie de un balon curat și ciocolată topită. Mai întâi, pune o lingură de ciocolată pe o foaie de copt, pentru a avea o bază.  Curăță cu puțină apă un un balon umflat și introdu-l într-un bol cu ciocolată topită la cel mult 30 de grade (cât să nu se spargă balonul). Întinde puțină ciocolată pe hârtie de copt pe care să așezi balonul înmuiat în ciocolată. Lasă ciocolata să se întărească ( o poți pune în congelator) și sparge balonul.
5-gogosele-5641486
Utilizează un pahar pentru a face prăjiturile/ gogoșile de aceeași dimensiune.
8-omleta-8109092
Gătește-ți omletă în microunde în doar 45 de secunde. Prepară compoziția obișnuită de omletă, pune-o într-un bol și bag-o la cuptorul cu microunde.
9-verifica-oul-6133701
Dacă nu ești sigură că un ou mai e bun sau nu, pune oul într-un pahar cu apă rece pentru a-l testa. Dacă oul rămâne pe fundul paharului, înseamnă că oul este proaspăt. Dacă se va ridica și se va înclina, nu este proaspăt, însă se poate consuma. Știi că oul nu mai este comestibil în momentul în care oul plutește complet la suprafață. Pe măsură ce trece timpul, umezeala din interiorul oului se evaporă și este înlocuită cu aer. Cu cât oul plutește mai bine, cu atât este mai vechi, pentru că s-a evaportat mai mult aer din ou.
11-lingura-8782660
Pune o lingură de lemn deasupra oalei pentru a opri lichidul să dea pe afară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.