10 semne care te vor ajuta să faci DIFERENȚĂ între un ORIGINAL și un FAKE

În timp ce marile branduri sunt în război cu firmele care produc fake-uri, clienții nu se pot abține să cumpere copiile, pentru sume mai mici de bani. Cel mai rău lucru este atunci când fake-urile sunt vândute la prețuri mari, pentru a da impresia că sunt originale

1. Cosmeticele de la MAC

Fii atent la textura lor. Produsele de la MAC au o suprafață cu particule mici sclipitoare. Cele fake nu sunt la fel de strălucitoare.  Verifică numele produsului. Cele fale sunt deseori vândute cu alte nume. Intră pe site-ul companiei și vezi cum se numește cu exactitate produsul. Dacă nu găsești, cu siguranță este vorba de un fake. Examinează sigla și literele de pe ambalaj. MAC are propria sa marcă comercială, cu un font unic. Produsele false au același logo, dar literele arată diferit. Sigla MAC este întotdeauna plasată în centru. Cea de pe un produs fals poate fi plasată spre partea superioară sau spre cea inferioară a produsului.

2. UGG-urile

Verifică țara de fabricație. UGG este o marcă înregistrată aparținând companiei americane Deckers Outdoor Corp. Produsele sale nu au nimic de-a face  cu Australia / Noua Zeelandă. UGG-urile originale sunt fabricate numai în aceste 3 țări: China, Vietnam și SUA. Afirmațiile vânzătorului că pantofii sunt fabricate în Australia reprezintă o garanție a unui fals. Un autocolant pe cutie cu un cod QR și o etichetă cu cod QR reprezintă cele mai eficiente metode de protecție împotriva falsurilor. Tot ce trebuie să faci este să scanezi codul QR utilizând o aplicație specială de pe telefon pentru a te asigura că este un produs original.

3. Gențile Michael Kors

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Sigla de metal agățată care definește multe stiluri de genți Michael Kors ar trebui să se potrivească culorii celorlalte părți metalice. Cel puțin, așa este la cele originale. În plus, poți afla dacă un produs este autentic prin greutatea încuietorilor, lanțurilor, fermoarelor și așa mai departe. Gențile originale au metale de înaltă calitate , care sunt destul de grele.

Gențile originale sunt fabricate doar în China, Vietnam, Indonezia și Turcia.

Din 2015, compania a pus o etichetă cu un număr de 10 cifre înăuntru. Vă poate indica numărul modelului și numărul de expediere. Poți verifica acest cod pe site-ul oficial. Există, de asemenea, o etichetă de piele într-un buzunar interior care se potrivește cu culoarea sacului.

4. Produsele PANDORA

Semnul standard al producătorului de produse PANDORA este format din cele 3 litere ALE , care reprezintă Algot Enevoldsen, fondatorul PANDORA. Toate bijuteriile PANDORA au gravate ALE (cu excepția celor mai mici). Atunci când cumperi o brățară, uită-te la inscripția PANDORA. Trebuie să arate chiar, atent și îngrijit. Fontul trebuie să fie clar. O caracteristică distinctivă de la anul 2008 este o coroană deasupra literei „O.”

Începând cu anul 2011, PANDORA a adăugat litere mari cu privire la calitatea metalelor prețioase cu următoarea indicație de puritate: „S” pentru argint (S925) și „G” pentru aur (aur de 14 carate – G585, aur de 18 carate – G750) Indicațiile ar trebui să fie pe orice farmec, brățară, inel, colier și pandantiv. Dacă sunt absente sau departe de ștampila ALE, este vorba despre un fake.

5. Brichetele Zippo

Brichetele originale, atunci când sunt desfăcute, fac un click distinctiv. Sunetul unei Zippo este special. Este, de asemenea brevetată, astfel încât poți afla dacă este originală sau nu. Examinează partea inferioară a brichetei: brichetele originale Zippo au o ștampilă în partea inferioară, ceea ce dovedește că este autentic. De asemenea, ajută la determinarea datei la care a fost făcută bricheta. Brichetele false nu au ștampila deloc sau arată foarte diferit. Verifică siguranța: siguranțele originale Zippo sunt realizate din polimeri și au întotdeauna un fir metalic. Brichetele falsificate au siguranțe de calitate inferioară mai ieftine.

6. Bocancii Timberland

Producătorul atașează întotdeauna o  etichetă din piele Nabuk la cizma dreaptă . Pe eticheta din piele originală există un logo și inscripția „Garantat impermeabil”. Modelele false au deseori etichete de hârtie. De asemenea, este foarte important să examinezi sigla în sine.

Timberland este o companie americană, dar toate fabriciile oficiale sunt situate în China și Republica Dominicană. Fake-urile au adesea inscripția „Made in USA” pe produsele lor. Fii atent: cizmele Timberland, care ar trebui importate, nu sunt fabricate în prezent în SUA . O altă caracteristică a  cizmelor originale Timberland este un  număr unic de serie pe fiecare pereche. Poți utiliza numărul pentru a găsi perechea pe internet și a verifica dacă există.

7. Adidașii Nike

Adidașii de la Nike nu sunt la fel de luminoși ca cei falși. Acest lucru se datorează faptului că produsele Nike sunt fabricate din materiale originale . Deci, dacă observi culori foarte strălucitoare, e un fake. Examinează numărul SKU . Numărul de pe adidași trebuie să corespundă cu numărul de pe cutie. Adidașii fake aproape niciodata nu au numere potrivite.

8. Adidașii Adidas

Examinați cutia cu atenție. Toate inscripțiile trebuie să fie uniforme și corect scrise. Numărul de serie de pe cutie trebuie să corespundă numărului din partea interioară a limbii. Numerele de serie ale pantofilor din dreapta și din stânga trebuie să fie diferite. Dacă se potrivesc, produsul este  fals .
Un semn clar al unui produs fals este un  triunghi mic de piele pe spatele pantofului. Nu trebuie să existe un triunghi pe modelele originale.

9. Gențile Louis Vuitton

Aruncați o privire în interiorul sacului: culorile din interiorul buzunarelor, inelele pentru chei și alte detalii ale interiorului trebuie să se potrivească perfect cu cele ale genții.

Tările în care se produc genți originale sunt Franța, Italia, Spania, SUA și Germania. Fiecare geantă are un cod special de 2 litere și 4 cifre.

10. iPhone, iPad, iPod

Cea mai sigură modalitate de a evita să cumpărați un produs fals este să  verificați numărul de serie de pe site-ul Apple. Pentru a le verifica, trebuie să găsiți numărul de serie în setări. Dacă produsul este autentic, site-ul Web îți va oferi informații despre model, garanție și alte informații importante.

O altă metodă de a verifica dacă un produs Apple este original este  sincronizarea iTunes . Programul vede automat dispozitivul conectat, afișează toate informațiile despre el și poate detecta rapid un produs fals.

sursa: adme.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.