11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea. Mâncăm produse precum ouă, fructe și pâine aproape în fiecare zi, dar este posibil să nu alegem produse de bună calitate. Ambalarea în culori strălucitoare și sloganurile promițătoare ne pot distrage adesea. Este mai bine să știți câteva trucuri despre cum să alegeti cele mai bune produse de la un magazin alimentar,deoarece sănătatea noastră depinde de asta.

1. Ouăle nu ar trebui să fie pudrate-11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

De fiecare dată înainte de a cumpăra ouă, deschideți o cutie și faceți o examinare vizuală.
Daca aun un aspect neplacut, murdare chiar, pot indica prezența bacteriilor. Dacă ouăle sunt pudrate,
poate indica mucegai.

2. Verificați data ambalajului și data de expirare -11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

Uneori, se folosește calendarul Iulian ca dată pentru un produs. Acesta este un număr format din 3 cifre precum 211 sau 361. Dacă vedeți o singură dată pe un produs, cel mai probabil este o dată de expirare, deci găsiți încă un set de numere din Julian calendar dacă doriți să aflați când a fost produs alimentul.

3. Nu acordați atenție frazelor precum „fără grăsimi” sau „natural” pe un pachet. – 11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

De obicei, chiar și pe produsele pe care scrie ”fără grăsimi” găsit la ingrediente prduse care dărâmă sloganul. Produsele încă pot conține conservanți, fructoză ridicată și sodiu. Verificați aceste ingrediente în etichetele nutriționale. Dacă le găsiți, continuați să căutați pentru a vedea dacă există opțiuni mai bune.

4. Ignorați culorile atractive pe ambalajele alimentare – 11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

Se dovedește că culoarea unui produs poate influența percepția noastră despre acesta. De exemplu, dacă este verde, este mai probabil să credem că este organic. Încercați să ignorați culorile și să vă concentrați pe ingrediente. Dacă vedeți o listă de arome și conservanți adăugați, șansa ca acesta să fie organic este mai puțin probabil.

5. Nu este suficient să vezi „multigren” scris pe ambalajul unei pâine – 11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

FOLLOW ME

Asigurați-vă că pâinea dvs. este 100% grâu integral sau 100% cereal integral. Dacă pe ambalaj este scrisă „pâine de grâu” sau „pâine multigrană”, este mai bine să continuați să căutați alte opțiuni. Cerealele pot fi pur și simplu rafinate și majoritatea își pierd 78% din fibre, vitamine și minerale sănătoase în timpul procesului de măcinare. Puteți fi sigur că pâinea multigren este bună doar atunci când o gătiți singuri.

6. Dacă pe ambalaj este scris „fără zahăr adăugat”, acesta poate avea încă zahăr natural – 11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

Când alegem un suc pentru a cumpăra, ne place să vedem „fără adaos de zahăr” scris pe pachet, dar nu verificăm informațiile despre nutriție pe spate. Și acest lucru poate veni ca o mare surpriză pentru tine: poate conține 25-26 grame de zahăr natural pe cană. Asta e mult! Cantitatea normală este de 77 de grame pe zi. Așadar, dacă încercați să mențineți o dietă sănătoasă și să nu supradozați zahărul, nu acordați atenție fracționării „fără zahăr”.

7. Verificați textura cărnii de vită înainte de a o cumpăra – 11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

Citește și: Regulile Universului pe care ar fi bine să le cunoști

Trebuie să parcurgeți câțiva pași pentru a găsi o bucată bună de carne de vită: În primul rând, examinează culoarea. Carnea proaspătă de vită ar trebui să conțină dungi albe cremoase de grăsime. Nu vă fie frică să cereți unui măcelar să vi-l arate. Dacă există o culoare gri sau maro pe tăietură, nu o luați. Carnea de vită nu ar trebui să fie lipicioasă. Nu-l gătiți chiar dacă culoarea și parfumul par bine.

8. Folosiți un dispozitiv pentru a detecta substanțele chimice din fructe și legume – 11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

Surprinzător, studiile au arătat că etichetele nutritive sunt inexacte cu până la 20%. Dar putem fi noi înșiși oameni de știință, având un senzor mic de alimente care nu este greu de achiziționat în zilele noastre. Acestea au diferite forme și pot fi atașate chiar și la telefon.

9. Verificați dacă pielea de pui este transparentă – 11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

Putem fi atenți la culoarea puiului în general, dar ignorăm starea pielii. Principalul lucru este că nu trebuie
să fie gri sau transparent. Acest lucru înseamnă pur și simplu că nu este proaspăt și stă în magazin timp de ceva
timp.

10. Controlează culoarea castraveților înainte de a îi cumpăra – 11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

Cele mai bune castraveți sunt cele care par verzuie sau verde închis. Părțile galbene și albe nu sunt credibile.
În plus, un castravete bun este foarte greu, nu prea gros și nu ar trebui să arate uscat.

11. Cumpărați banane numai dacă au cozi -11 modalități de a verifica cât de bună este mâncarea

Nu cumpărați banane fără cozi doar pentru a economisi 4 grame. În supermarketuri există multe bacterii diferite care pot intra în această gaură. În caz contrar, va trebui să tăiați o bucată din ea, dar nu ar economisi mulți bani.

Cât de atent vă verificați mâncarea? Ce trucuri folosiți? Vă rugăm să vă împărtășiți experiența de mai jos!

sursa: brigthside.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.