12 modalități de a folosi bicarbonatul de sodiu la care nu te-ai fi gândit niciodată

Ce cumperi și rezistă chiar și zece ani? Bicarbonatul de sodiu. Acesta poate să stea în dulap și fără să îl folosești deloc. Nu ar trebui însă să îl lași să se irosească degeaba. Iată câteva moduri neobișnuite în care îl poți folosi:

1. Deodorant natural

Dacă nu ai la îndemână un deodorant obișnuit și trebuie să scapi de mirosul de sudoare, amestecă într-un recipient apă și un praf de bicarbonat de sodiu. Poți să folosești această soluție pentru a scăpa și de mirosul neplăcut al picioarelor.

2. Remediu anti-iritații

Dacă te-au ciupit niște insecte sau vreo plantă otrăvitoare ți-a provocat iritații, aplică sare și apă pe zonele afectate. Vei scăpa astfel rapid de disconfort.

3. Eliminarea arsurilor la stomac

FOLLOW ME

Pentru a scăpa de arsurile la stomac, bea o jumătate de pahar de apă în care ai adăugat 1 linguriță de bicarbonat de sodiu sau puțin lapte amestecat cu un praf de bicarbonat de sodiu.

4. Scrub natural

Pentru a scăpa de punctele negre amestecă bicarbonat de sodiu cu o jumătate de linguriță de miere. Poți adăuga puțin ulei vegetal. Amestecă bine, aplică pe zonele cu probleme, așteaptă cinci minute și apoi masează-te și clătește-te.


5. Pentru creșterea părului

Amestecă 9 lingurițe de apă cu 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Aplică soluția la rădăcina firelor de păr și masează. Aplică după aceea un amestec de apă și oțet de mere, masează din nou și clătește. Acest amestec face părul să fie sănătos și strălucitor.

6. Scapă de vergeturile de pe piele

Amestecă 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de lămâie și masează-te regulat pe zonele cu probleme. Acest remediu va accelera regenerarea țesuturilor.

7. Scapă de respirația urâtă și de placă

Amestecă 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, suc de limetă și o jumătate de cană de apă. Dacă simți vreun miros neplăcut, clătește-ți gura cu acest amestec.

8. Scapă de bătături și de mirosul neplăcut al mâinilor

Băile calde în care ai adăugat bicarbonat de sodiu te pot scăpa de zonele întărite de piele de pe mâini și picioare. Dacă pui bicarbonat de sodiu pe fundul de tocat și îți freci mâinile de el poți să elimini mirosurile neplăcute de pește sau usturoi după ce gătești.

9. Scapă de mirosurile neplăcute din frigider

Pentru a scăpade mirosurile neplăcute din frigider e suficient să pui bicarbonat de sodiu într-un pahar și să îl lași acolo pentru câteva zile.

10. Pentru bijuterii strălucitoare

Amestecă trei lingurițe de bicarbonate de sodiu și o linguriță de apă și curăță-ți bijuteriile folosind acest amestec și o periuță de dinți. Clătește-le apoi cu apă rece.

11. Vindecă arsurile

Pentru a calma arsurile solare, dizolvă niște bicarbonat de sodiu în apă rece și aplică pe zona afectată.

12. Pentru dinți curați

Curăță-ți dinții punând puțin bicarbonat de sodiu pe periuță și spălându-te ca de obicei. Nu face asta prea des însă, pentru că bicarbonatul este abraziv.

Citește și: 12 modalități de a folosi pasta de dinți la care nu te-ai fi gândit

Tot timpul sunt uimită atunci când descopăr ce întrebuințări neobișnuite au lucrurile. Pasta de dinți, de exemplu, e departe de a fi pur și simplu un simplu  un ajutor pentru menținerea dinților frumoși și curați.

Pasta de dinți este de asemenea un produs de neînlocuit, care poate fi utilizat la diferite sarcini în jurul casei. Unele dintre aceste idei, ar putea părea puțin ciudate, dar merită încercate!

12 modalități inedite de a folosi pasta de dinți:

1. Cu pasta de dinți poți curăța bijuteriile de argint

1-37-2550375

2. Cu ajutorul pastei de dinți, poți curăța farurile de la mașină.

2-31-2869609

3. Clapele de pian pot deveni murdare foarte rapid datorită contactului permanent cu degetele. Pune o cantitate mică de pastă de dinți pe o cârpă umedă și curăță-le cu atenție – vei fi surprins de cât de eficient funcționează!

3-30-4270205

4. Talpa albă a converșilor poate fi curățată cu ușurință cu pasta de dinți

4-32-9292758

5. Dacă pui pastă de dinți pe interiorul ochelarilor și apoi îi clătești, aceștia nu se vor mai aburi.

5-28-3266660

6. Poți scăpa de petele de pe suprafețele de lemn în doar câteva minute prin ștergerea lor cu un pic de pastă de dinți.

6-32-6773136

7. Pasta de dinți poate fi folosită pentru a scăpa de diferite tipuri de pete pe haine, de la ruj pe un tricou la sos de spaghete pe o față de masă. Doar acoperă pata cu o cantitate mică de pastă de dinți, freacă ușor și pune în mașina de spălat. Nu folosi pasta de dinți pe hainele colorate.

7-31-2448339

8. Poți curăța robinetele cu ușurință dacă le freci cu o cârpă pe care ai pus pastă de dinți.

8-26-6539510

9. Cu ajutorul pastei de dinți poți curăța fierul de călcat.

9-20-2751114

10. Ecranul telefonului se poate zgâria foarte rapid, dacă nu-l acoperi cu folie protectoare. Pune pastă de dinți  pe o cârpă, apoi freacă cu atenție. Îndepărtați cu atenție pasta de dinți și șterge cu o cârpă uscată.

10-18-4899363

11. Pasta de dinți poate curăța chiar și unghiile. Acoperă-le într-o cantitate mică,  lasă-le  câteva minute și spală-le apoi cu apă.

11-13-8679193

12. Anumite mirosuri, cum ar fi cel de usturoi, ceapă și pește, pot fi foarte dificil de îndepărtat din mâinile tale. Dar, dacă te speli cu o cantitate mică de pastă de dinți, mirosul va dispărea în cel mai scurt timp.

12-11-7574348

via brightside.me

0 comentarii pe “12 modalități de a folosi bicarbonatul de sodiu la care nu te-ai fi gândit niciodată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.