14 TRUCURI pentru MAȘINĂ

Înțelepciunea acumulată de șoferii experimentați din lume s-ar putea să te ajute să depășești câteva dintre micile probleme enervante pe care toți le avem cu mașinile și să îți facă mai plăcut și mai confortabil condusul.

Iată 15 trucuri care vor fi folositoare și pentru șoferii începători și pentru cei experimentați.

Pentru cei ce călătoresc cu copiii

1-copii-6291206

Poți ține toate lucrurile esențiale pentru copii într-un organizator de duș, pentru a nu mai pierde timp căutând prin mașină crema, scutecele și biberonul.

Cum să aerisești rapid mașina

2-masina

FOLLOW ME

Deschide complet unul din geamurile din față, apoi deschide și închide ușa de pe partea opusă a mașinii de câteva ori. Asta va elimina aerul cald.

Cum să scapi de zgârieturi

3-oja-3588295

O ojă atent aleasă poate face ca o mică zgârietură de pe caroserie să pară aproape invizibilă. Lacul de unghii transparent este un mod eficient, chiar dacă temporar, de a lupta împotriva crăpăturilor din parbriz. Aplică 2-3 straturi – asta nu va lăsa crăpăturile să se mărească.

Dacă ești îngrijorat că mecanicul auto nu știe ce face

4-masina

Dacă te îngrijorează această posibilitate, doar pune-le întrebări despre părțile care știi sigur că funcționează corect

Cum să scapi de abțibildurile vechi de mașină

5-masina

Înmoaie un ziar în apă caldă și ține-l pe abțibild 10 minute.

Ce să faci dacă închizătoarea e blocată

6-masina

Poți folosi gel anti-bacterial pentru mâini ca să o dezgheți. Stoarce o cantitate de mărimea bobului de mazăre și unge încuietoarea cu el, asigurându-te că ajunge direct în gaura cheii. Conține alcool care va face gheața să se topească mai rapid. Poți să-l aplici chiar și pe cheia mașinii.

Cum să ții șervețelele la îndemână

7-masina

Un pahar de cafea cu un capac e bun și pentru a depozita prosoapele de hârtie sau șervețelele.

Cum să faci un suport simplu pentru telefon

8-masina

Poți folosi un elastic simplu din cauciuc.

Cum să parchezi ușor

10-masina

Dacă ți-ai luat recent permisul de conducere și să conduci e încă ceva nou pentru tine, agață o minge de tenis sau o jucărie colorată în locul unde trebuie să oprești mașina în garaj. Asta te va ajuta să vizualizezi mai bine dimensiunile mașinii.

Curățarea farurilor

11-masina

Pasta de dinți obișnuită este o alterativă bună la lichidele de curățat obișnuite. Pune niște pastă de dinți pe o periuță veche sau pe o cârpă și freacă bine farurile. Clătește cu apă.

Cum să cureți zonele dificile

12-masina

O pensulă funcționează foarte bine pentru a curăța praful din zonele dificile din mașină.

Cum să te protejezi de lumina strălucitoare a soarelui

13-masina-4439627

Folosește o folie subțire din plastic. Se va lipi pe parbriz datorită electricității statice. Poți încerca și film colorat, ca cel folosit în sere. Va trebui să îl lipești însă cu scotch.

Cum să protejezi ușile de zgârieturi

14-masina

Pentru cei cu garaj îngust, pune o bandă de spumă de-a lungul pereților. Asta va reduce riscul de a zgâria ușile de la mașină atunci când te urci în și cobori din automobil.

Cum să fii pregătit pentru orice

15-masina-1674138

În caz de probleme neprevăzute, ține mereu o trusă de supraviețuire în mașină – un telefon mobil vechi de încredere și o baterie de telefon de rezervă; provizii de apă și mâncare; haine călduroase sau o pătură; o trusă de prim ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.