15 modalități de UTILIZARE pentru FOLIA DE ALUMINIU la care nu te-ai fi gândit NICIODATĂ

De obicei, folosim folia de aluminiu pentru copt și de aceea o avem mereu prin preajmă. Poate că vei fi surprins, însă acesta nu e singurul lucru la care folia de aluminiu îți poate fi de ajutor. Iată câteva dintre cele mai bune moduri în care poți folosi folia de aluminiu în gospodărie:

1. Înlocuiește pâlnia

Dacă trebuie să torni un lichid într-o sticlă, pregătește-ți o pâlnie din folie de aluminiu.

2. Calcă hainele pe ambele părți în același timp

Pune niște folie de aluminiu sub hainele pe care le calci. Aceasta se încinge foaarte repede, iar asta te va ajuta să economisești timp, călcându-ți hainele pe ambele părți deodată.

3. Ascute-ți foarfecele

FOLLOW ME

Dacă trebuie să-ți ascuți foarfecele sau să scapi de rugină, taie niște folie de aluminiu de 7-10 ori.

4. Prelungește viața bateriei

Dacă bateriile tale sunt aproape terminatre și nu ai unele noi la îndemână, folia de aluminiu îți poate fi de ajutor.

5. Îndepărtează electricitatea statică de pe haine

Pune niște biluțe din folie de aluminiu în mașina ta de spălat împreună cu hainele. După ce le speli, acestea nu vor mai acumula electricitate și nu vor mai atrage praful și părul.

6. Curăță fierul de călcat

Folia de aluminiu poate să te ajute și să îți cureți fierul de călcat.

7. Curăță argintăria

Pentru a curăța vasele di n argint, pune folie de aluminiu pe fundul unei tăvi. După aceea adaugă niște bicarbonat de sodiu, sare și apă fiartă.

8. Mută mobila ușor

Ca să poți muta mobile mai ușor, pune niște folie de aluminiu sub picioarele sale. Aceasta va crea o alunecare suplimentară.

9. Îmbunătățește semnalul de wi-fi

Folia de aluminiu te poate ajuta să îmbunătățești semnalul de wi-fi. Împăturește-o de câteva ori, apoi pune-o în spatele antenei, ca un ecran.

10. Curăță un pistol de lipit

Poți curăța cu ușurință un pistol de lipit cu ajutorul unei bucăți de folie de aluminiu.

11. Evită arderea mâncărurilor

Ca să nu ți e mai lipească mâncarea de tigaie, pune un strat de folie de aluminiu dedesubt. În acest mod vei putea, de asemenea, să gătești fără a folosi ulei.

12. Îndepărtează rugina de pe suprafețele cromate

Fă o bilă dintr-o folie, înmoai-o și apoi freac-o de suprafață acoperită de rugină.

13. Sigilează pungile din plastic

Dacă trebuie să sigilezi o pungă din plastic, pune o bucată de folie peste marginea sa, iar apoi treci cu fierul de călcat peste ea.

14. Folosește folia de aluminiu pentru ecranul telefonului tău

În mod surprinzător, ecranele telefoanelor mobile reacționează la folia de aluminiu. Dacă înfășori un creion în folie de aluminiu, obții un dispozitiv cu care poți scrie pe ecran.

15. Albește-ți dinții

Amestecă niște bicarbonate de sodiu cu pastă de dinți și pune un strat gros din acest amestec pe o fâșie de folie de aluminiu. Fixeaz-o pe dinți, stai cu ea o oră, apoi clătește-ți bine gura.

 

Citește și: 12 modalități de a folosi pasta de dinți la care nu te-ai fi gândit

Tot timpul sunt uimită atunci când descopăr ce întrebuințări neobișnuite au lucrurile. Pasta de dinți, de exemplu, e departe de a fi pur și simplu un simplu  un ajutor pentru menținerea dinților frumoși și curați.

Pasta de dinți este de asemenea un produs de neînlocuit, care poate fi utilizat la diferite sarcini în jurul casei. Unele dintre aceste idei, ar putea părea puțin ciudate, dar merită încercate!

12 modalități inedite de a folosi pasta de dinți:

1. Cu pasta de dinți poți curăța bijuteriile de argint

1-37-2550375

2. Cu ajutorul pastei de dinți, poți curăța farurile de la mașină.

2-31-2869609

3. Clapele de pian pot deveni murdare foarte rapid datorită contactului permanent cu degetele. Pune o cantitate mică de pastă de dinți pe o cârpă umedă și curăță-le cu atenție – vei fi surprins de cât de eficient funcționează!

3-30-4270205

4. Talpa albă a converșilor poate fi curățată cu ușurință cu pasta de dinți

4-32-9292758

5. Dacă pui pastă de dinți pe interiorul ochelarilor și apoi îi clătești, aceștia nu se vor mai aburi.

5-28-3266660

6. Poți scăpa de petele de pe suprafețele de lemn în doar câteva minute prin ștergerea lor cu un pic de pastă de dinți.

6-32-6773136

7. Pasta de dinți poate fi folosită pentru a scăpa de diferite tipuri de pete pe haine, de la ruj pe un tricou la sos de spaghete pe o față de masă. Doar acoperă pata cu o cantitate mică de pastă de dinți, freacă ușor și pune în mașina de spălat. Nu folosi pasta de dinți pe hainele colorate.

7-31-2448339

8. Poți curăța robinetele cu ușurință dacă le freci cu o cârpă pe care ai pus pastă de dinți.

8-26-6539510

9. Cu ajutorul pastei de dinți poți curăța fierul de călcat.

9-20-2751114

10. Ecranul telefonului se poate zgâria foarte rapid, dacă nu-l acoperi cu folie protectoare. Pune pastă de dinți  pe o cârpă, apoi freacă cu atenție. Îndepărtați cu atenție pasta de dinți și șterge cu o cârpă uscată.

10-18-4899363

11. Pasta de dinți poate curăța chiar și unghiile. Acoperă-le într-o cantitate mică,  lasă-le  câteva minute și spală-le apoi cu apă.

11-13-8679193

12. Anumite mirosuri, cum ar fi cel de usturoi, ceapă și pește, pot fi foarte dificil de îndepărtat din mâinile tale. Dar, dacă te speli cu o cantitate mică de pastă de dinți, mirosul va dispărea în cel mai scurt timp.

12-11-7574348

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.