15 recomandări de filme romantice de vizionat alături de partenerul de viață

Iubesc să merg cinema.  Este unul dintre lucrurile care mi-au lipsit cel mai mult în ultimul an. Am învățat însă să fac rai din ce am și să mă bucur în continuare alături de soțul meu de momentele noastre împreună, cuibăriți în fața televizorului, cu popcorn de casă.

Să nu credeți că ne uităm numai la filme de dragoste, negociem înainte, dar vă las aici o listă cu filmele pe care le-am văzut în ultimul an și mi se par perfecte pentru o seară romantică, în doi. Multe dintre ele sunt disponibile pe HBO și Netflix.

15 filme romantice de văzut în cuplu

1.  Apă pentru elefanți

 

Apă pentru elefanți este un film american mai vechi, dar încă disponibil pe HBO, cu mari actori în rolurile principale și cu o poveste de dragoste de comparabilă cu cea din Titanic.

Drama romantică are loc în perioada marii crize economice din anii ’30 și îl aduce în rolul principal pe Robert Pattinson, un student la medicină veterinară, care printr-un concurs tragic de evenimente ajunge la circ. Aici se îndrăgostește nebunește de Marlena (Reese Witherspoon), vedeta circului și soția proprietarului acestuia (Christoph Waltz). Mi-a plăcut atât firul poveștii de dragoste, cât și interpretarea, iar cadrele sunt o adevărată încântare.

2. Talismanul norocos


The lucky one este un o dramă americană regizată de Scott Hicks, care prezintă o poveste tulburătoare de viață, presărată cu romantism. Filmul apărut în 2012 și este inspirat după romanul cu același nume. Începe cu un pușcaș marin (Zac Efron) care găsește fotografia unei frumoase blonde (Taylor Schilling) printre dărâmături, iar faptul că se apleacă să o ridice îl salvează de o explozie. El păstrează fotografia ca talisman pe durata misiunii din Irak, iar când se întoarce acasă, este dispus să facă orice efort să o găsească, chiar dacă nu știe nimic despre ea.
Soarta îi surâde, dar trebuie să depășească mai multe obstacole până să o cucerească.

3. Îndrăgostiți pentru totdeauna


Endless love este un film american, apărut în 2014 cu Alex Pettyfer și Gabriella Wilde în rolurile principale. Drama romantică prezintă dragostea adolescentină interzisă. Faptul că ea provine dintr-o familie privilegiată face ca relația lor să fie imposibilă, cel puțin în viziunea părinților, iar iubirea este strivită de traumele tuturor celor implicați. Nu mă spun mai multe! Vă las să savurați fiecare scenă.

6. La belle epoque

Un film american care îmbină comedia cu drama și dragostea. Victor are ocazia să călătoarească în timp și alege să-și revadă iubita de demult, ca să retrăiască câteva clipe de fericire pură alături de ea.

7. Soarele de la miezul nopții

Charlie apare în viața lui Katie atunci când o boală fără leac îi întoarce lumea pe dos. El este dispus să o iubească necondiționat si să-i arate că viața merită trăită indiferent de obstacole.
Chiar dacă pare ficțiune, filmul este inspirat dintr-o poveste reală.

8. Amour

Un film francez destul de vechi, din 2012, dar de care îmi aduc aminte cu drag este Amour. Acesta are în rolurile principale doi bătrâni, Georges și Anne (Jean-Louis Trintignant și Emmanuelle Riva) , care se iubesc chiar și după suferința provocată de un accident cumplit. Cred că dragostea nu se stinge pe măsură ce îmbătrânim, ci devine o formă de grijă. Plănuiesc să revăd filmul, pentru că mi s-a părut foarte emoționant.

9. De neînlocuit

Irreplaceble You este o dramă americană, îmbinată cu momete comice, apărută în 2018, care îi are ca protagoniști pe Abbie și Sam.  Se cunosc încă din copilărie și sunt îndrăgostiți, însă planurile de căsătorie le spulberate de o boală necruțătoare. Pentru că înțelege că nu mai are mult de trăit, ea pune la cale un plan cu care Sam nu este de acord. Caută o iubită care să-i fie alături atunci când ea nu va mai putea. Actorii pun în valoare emoția produsă de incertitudine și tragedie. Am fost profund emoționată de dragostea adevărată dintre cei doi protagoniști și felul în care viața îi pune la încercare.

10. Toate acele locuri minunate

O dramă romantică din 2020, care îi aduce în scenă pe tinerii actori Elle Fanning și Keegan-Michael Key. Iubirea lui Theodore o ajută pe Violete să iasă din negura în care a intrat după moartea surorii ei. Acest film evidențiază că viața este imprevizibilă, dar și că nu putem trece singuri peste încercări.

11. Dragă John

O dramă romantică americană din 2010, pe care nu puteam să nu o pun pe această listă. Două săptămâni de dragoste au făcut-o pe Savanah să vadă viața cu alți ochi. John Tyree este un soldat care se îndrăgostește de o studentă, în timpul permisiei. Filmul pune pe tapet ororile războiului și lecțiile dure de viață și ne arată cum ne schimbă greutățile, chiar dacă dragostea rămâne ascunsă undeva în adâncul nostru.

12. Marele Gatsby 

The Great Gatsby îl are în centru pe Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), un milionar misterios din America anilor 20. Acesta îi dezvăluie secretele sale lui Nick, singurul prieten adevărat pe care îl are. Este îndrăgostit de o femeie superbă, care este căsătorită cu un bărbat pe care nu îl iubește. Va învinge oare dragostea?

13. În izolare

Nu puteam să exclud un film despre cea mai recentă dramă care ne-a lovit în viața reală: pandemia. Filmul Locked Down a apărut în 2021 și îi pune pe Anne Hathaway și Chiwetel Ejiofor într-o situație dificilă. Ești curios să afli cum îi schimbă carantina pe Linda și Paxton, doi tineri recent despărțiți, dar care sunt nevoiți să rămână sub același acoperiș?

12.Blue Jay

O dramă romantică, despre iubirea statornică, care rămâne în suflet indiferent de distanță și de trecerea timpului. Filmul american apărut în 2016, îi aduce în prim plan pe Mark Duplass ș Sarah Paulson, foști colegi de școală și iubiți în adolescenta, care se reîntâlnesc întâmplător, în orașul natal după 20 de ani. Filmul este alb-negru și îi prezintă doar pe protagoniști, depănând amintiri și răni rămase nevindecate, pe parcursul unei zile și nopți.

13. Poveste despre căsnicie 

Marriage story este încă un film cu mari actori, (Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern), disponibil pe Netflix, care m-a emoționat. Drama romantică prezintă doi oameni a căror căsnicie se îndreaptă spre un final inevitabil, deși încă se iubesc. Cei doi caută o cale de mijloc ca să nu ajungă la divorț, însă Nicole alege să lase viața de cuplu să se năruie, din cauză că îi este rușine să citească în fața mediatorului cuvintele pe care le-a așternut pe foaie pentru soțul ei. Mi-a plăcut cum sunt prezentate dificultățile care apar în timpul conviețuirii și greșelile pe care le facem în dragoste, dar și cum este expus faptul că îi rănim pe cei de lângă noi, chiar dacă nu vrem, doar din orgoliu.

14. Ceea ce ne desparte

Hope Gap este o dramă romantică britanică, din 2019, scrisă și regizat de William Nicholson, despre cum se destramă o căsnicie după 29 de ani. Filmul american prezintă viața lui Grace (Annette Bening) și Edward (Bill Nighy), între care lucrurile nu merg bine demult. El este un soț calm și retras, iar ea, foarte guralivă. Grace rămâne șocată când este părăsită, la o vârstă înaintată, pentru o altă femeie și simte că lumea ei se prăbușește. Emoțiile prin care trec persoanele variază de la dragostea, disperare și gânduri negre, care apar în cele mai grele momente ale vieții. Muzica te transporta în film, iar trăirile protagoniștilor te răscolesc ca și cum ai fi și tu implicat în poveste. Filmul este disponibil pe HBO.

15. Veșnic împreună


Endless este o dramă romantică îmbinată cu ficțiune, apărută în 2020. Acțiunea se petrece în vara în care Riley (Alexandra Shipp) și Chris (Nicholas Hamilton) termină liceul. Cei doi sunt atât de îndrăgostiți încât se prefac că această perioadă frumoasă va dura la nesfârșit. Planurile pentru studenție le sunt spulberate de un tragic accident de mașină în care Chris moare, iar Riley se învinovățește pentru tragedie. În mod miraculos, dragostea lor sfidează moarte și cei doi găsesc o cale să se reunească și să treacă împreună peste suferință. Emoțiile puternice sunt atât de bine interpretate încât trăiești fericirea și durerea alături de cei doi actori. Filmul este disponibil pe Netflix.

Acestea fiind spuse, sper să vă cuprindă și pe voi dragostea trăită de protagoniști și să aveți o seară minunată. Nu uitați să-mi spuneți dacă v-au plăcut filmele și să-mi face, la rândul vostru, recomandări.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

0 comentarii pe “15 recomandări de filme romantice de vizionat alături de partenerul de viață

  1. sandru says:

    daca vorbim de filme romantice mai putin cunoscute am si eu câteva nume….sunt destul de vechi dar sunt niște filme care iti raman vesnic in suflet…. primul ar fii ” la vie e belle” al doilea ” vălul pictat” altul ” ce que le jour doit a la nuit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.