#Uncategorized

5 LUCRURI surpinzătoare pe care le fac MAMELE în CONCEDIUL de maternitate! TAȚII nu au nicio IDEE!

Scris de Laura P la 23 iunie 2017

Într-o familie, copilul schimbă tot! Și să stai acasă ca să îngrijești copilul e o slujbă, la fel ca a munci într-un birou, iar uneori e chiar mai greu. Pentru toți viitorii și actualii părinți, iată cum se simte o femeie în concediu de maternitate și cum își petrece zilele

1. Rutina zilnică


Zilele unei mămici abia dacă pot fi descrise drept concediu de maternitate – trebuie să hrănească, să spele, să schimbe scutece, să maseze un spate micuț, să gângurească, să schimbe iar scutece, să spele haine (da, copilașii salivează și scuipă mult!), să se joace, să spele din nou, să hrănească, să plimbe și tot așa. În aceste circumstanțe, a merge la doctor pentru un control de rutină de deja ceva ieșit din comun.

2. Nu există un orar


S-ar zice că nimic nu poate fi mai simplu pentru o mama și copilul ei să respecte un oprogram. Și medicii pediatri spun același lucru. Totuși, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa – deloc. E vremea pentru dormit? Copilul începe să plângă și refuză să meargă la culcare. Refuză să mănânce. Nu vrea să stea în cărucior când trebuie să-l plimbi și țipă. Mamele pot doar să accepte și să se adapteze la schimbările de dispoziție ale copilului ei.

3. Lipsa rezultatelor în urma unei activități


Ce poate fi mai plăcut decât sentimentul că ai făcut o sarcină dificilă și ți-ai îndeplinit obiectivul? Păcat că o femeie în concediu de maternitate poate doar să viseze la așa ceva. Indiferent cât de mult muncește pentru familia sa, rezultatele nu se văd niciodată. Cum să păstrezi ordinea dacă, de îndată ce termini de strâns jucăriile, acestea sunt aruncate iar prin camera? Ai spălat toate hainele murdare de dimineață? Nu-ți face griji, până seara ți se va reface rezerva de lucruri murdare.

4. Lipsa încrederii în sine 


Maternitatea afectează cariera, cercul social, corpul. Adesea, aceste lucruri sunt temporare, dar o femeie în concediu de maternitate nu poate ști niciodată sigur. Se va putea întoarce la muncă? Oare când va putea să facă asta? Va reuși să arate iarăși bine? Va mai fi interesantă pentru prietenii săi care nu sunt căsătoriți, având în vedere că va ști mai multe despre colici și alăptare decât filme și modă? Se gândește mereu la asemenea lucruri, iar aceste idei nu sunt chiar benefice pentru încrederea ei în sine.

5. Dragoste necondiționată


Oboseala, rutina plictisitoare și îndoielile de sine cumva dispar atunci când copilașul zâmbește sau îți spune „mamă” ori „te iubesc”. Dă-le încolo de dificultăți! E timpul pentru alt… concediu de maternitate.

Citește și 10 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre momentul în care vei deveni mamă

A fi mamă e probabil unul dintre cele mai incredibile lucruri pe care le poate experimenta o femeie. Vei vedea că viața ta se va schimba din foarte multe puncte de vedere.

Iată câteva exemple de lucruri pentru care trebuie să te pregătești atunci când vei deveni mamă:

 

1. Vei deveni brusc pasionat de muzică și dans
Când ai un copil, îi vei cânta atunci când îi faci o baie sau îl hrănești pentru că nu te vei sătura de zâmbetele sale. Vei dansa, de asemenea.

2. Îți vei neglija animalul de companie
Nu vei mai fi atât de atașată de animalul tău de companie când vei avea un copil. Dar e ok, într-un an sau doi cel mic se va juca el cu animăluțul.

3. Vei spune adio camerelor ordonate
Pregătește-te, urmează atacul jucăriilor! În sufrageria ta nu vor mai fi toate la locul lor.

4. Îți vei aprecia genele
Dacă nu ți-au plăcut gropițele tale, când le vei vedea în obrăjorii bebelușului tău vei crede că sunt cea mai frumoasă trăsătură a ta.

5. Vei râvni la o mașină de familie
Dacă ideea de a cumpăra o dubiță pare ceva ce ar fi făcut părinții tăi, văzând câte lucruri de-ale bebelușului trebuie să cari după tine s-ar putea să abia aștepți să-ți iei una.

6. Hrănirea la sân e dificilă – cu adevărat dificilă
Prietenele te pot avertiza, dar nu vei înțelege pe deplin decât atunci când vei trece și tu prin asta: sângerări, infecții, grămezi acumulate.

7. Vei empatiza mai mult cu alți părinți
Mai știi că te uitai urât la părinții al căror copil plângea în avion acum câțiva ani? Dacă te-ai putea întoarce în timp n-ai mai face asta. Acum, după ce ai născut, schimbi priviri înțelegătoare cu alte mămici.

8. Vei uita de normele de comportament
Pentru a-ți face copilul să zâmbească, vei scoate sunete de animale și vei vorbi ca bebelușii.

9. E posibil ca abdomenul tău să nu revină la normal
Poți face Pilates și abdomene, dar probabil nu vei mai arăta ca înainte de sarcină. Cel mai important e însă că nu-ți va păsa – prea tare.

10. Nu te vei plictisi niciodată
A fi părinte seamănă cu vremea din New England – dacă aștepți câteva minute se va schimba. Cel mai bun sfat? Încearcă să te bucuri de fiecare moment, bun sau rău.

Știai că inteligența se moștenește de la mamă?

S-a descoperit că mamele sunt cele responsabile de transmiterea genelor de inteligență. Odată cu acest lucru nu se va mai putea spune că femeile sunt mai puțin inteligente decât bărbații, iar acestea nu vor mai avea nevoie să caute parteneri cu un intelect deosebit pentru a avea copii inteligenți.

Genele responsabile de inteligență se numesc „gene condiționate” și sunt localizate pe cromozomul X. E posibil ca originea lor să fie identificată, la fel și dacă sunt active sau nu. Dacă astfel de gene sunt moștenite de la tată, ele rămân inactive. Genele de la mamă ajung în cortexul cerebral, iar cele de la tată în sistemul limbic.

La Cambridge au fost făcute experimente pe șoareci de laborator, care au arătat că genele condiționate contribuie la dezvoltarea embrionului și supraviețuiesc numai dacă provin de la mamă. S-a observat că șoarecii care aveau mai multe gene de la mamă aveau un corp mai mic și un creier mai mare, iar situația stătea invers pentru cei care aveau mai multe gene paterne.

După cum s-a menționat anterior, genele paterne ajung în sistemul limbic. Acesta controlează nevoile legate de supraviețuire, precum mâncatul, sexul. Genele materne ajung în cortexul cerebral, responsabil pentru controlarea funcțiilor cognitive – inteligența, gândirea, limbajul.

Un studiu realizat de Consiliul Social de Cercetare a Științei și Sănătății Publice din Glasgow a descoperit, în urma unor interviuri luate an de an unor persoane cu vârsta de 14 și 22 de ani, că inteligența copiilor depinde de IQ-ul mamei. De asemenea, gradul de afecțiune și contactul emoțional cu mama sunt importante pentru dezvoltarea copiilor. Cei care sunt mai apropiați de mamă au o minte mai logică, strategică. Cei care se bucură de sprijinul emoțional al mamei au, la vârsta de 13 ani, un hipocampus mai mare.

Inteligența este ereditară în proporție de 40-60%. Restul este determinat de mediu și de caracteristicile personale. De aceea, inteligența este legată și de sistemul limbic – intuitiv și emoțional. Din acest motiv sunt necesare genele provenite de la tată. Copiii trebuie să muncească pentru a-și menține IQ-ul ridicat, dar și să aibă un nivel de Inteligență Emoțională la fel de mare pentru a se descurca în viață.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--