5 lucruri surpinzătoare pe care le fac mamele în CONCEDIUL de maternitate! Tații nu au nicio IDEE!

Într-o familie, copilul schimbă tot! Și să stai acasă ca să îngrijești copilul e o slujbă, la fel ca a munci într-un birou, iar uneori e chiar mai greu. Pentru toți viitorii și actualii părinți, iată cum se simte o femeie în concediu de maternitate și cum își petrece zilele

1. Rutina zilnică

1-1-1-541x1200-8142627
Zilele unei mămici abia dacă pot fi descrise drept concediu de maternitate – trebuie să hrănească, să spele, să schimbe scutece, să maseze un spate micuț, să gângurească, să schimbe iar scutece, să spele haine (da, copilașii salivează și scuipă mult!), să se joace, să spele din nou, să hrănească, să plimbe și tot așa. În aceste circumstanțe, a merge la doctor pentru un control de rutină de deja ceva ieșit din comun.

2. Nu există un orar

2-1-1-541x1200-4803187
S-ar zice că nimic nu poate fi mai simplu pentru o mama și copilul ei să respecte un oprogram. Și medicii pediatri spun același lucru. Totuși, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa – deloc. E vremea pentru dormit? Copilul începe să plângă și refuză să meargă la culcare. Refuză să mănânce. Nu vrea să stea în cărucior când trebuie să-l plimbi și țipă. Mamele pot doar să accepte și să se adapteze la schimbările de dispoziție ale copilului ei.

3. Lipsa rezultatelor în urma unei activități

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3-1-1-541x1200-9093637
Ce poate fi mai plăcut decât sentimentul că ai făcut o sarcină dificilă și ți-ai îndeplinit obiectivul? Păcat că o femeie în concediu de maternitate poate doar să viseze la așa ceva. Indiferent cât de mult muncește pentru familia sa, rezultatele nu se văd niciodată. Cum să păstrezi ordinea dacă, de îndată ce termini de strâns jucăriile, acestea sunt aruncate iar prin camera? Ai spălat toate hainele murdare de dimineață? Nu-ți face griji, până seara ți se va reface rezerva de lucruri murdare.

4. Lipsa încrederii în sine 

4-1-1-541x1200-6535924
Maternitatea afectează cariera, cercul social, corpul. Adesea, aceste lucruri sunt temporare, dar o femeie în concediu de maternitate nu poate ști niciodată sigur. Se va putea întoarce la muncă? Oare când va putea să facă asta? Va reuși să arate iarăși bine? Va mai fi interesantă pentru prietenii săi care nu sunt căsătoriți, având în vedere că va ști mai multe despre colici și alăptare decât filme și modă? Se gândește mereu la asemenea lucruri, iar aceste idei nu sunt chiar benefice pentru încrederea ei în sine.

5. Dragoste necondiționată

5-1-1-528x1200-9022140
Oboseala, rutina plictisitoare și îndoielile de sine cumva dispar atunci când copilașul zâmbește sau îți spune „mamă” ori „te iubesc”. Dă-le încolo de dificultăți! E timpul pentru alt… concediu de maternitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.