5 trucuri de care trebuie să ții cont când speli hainele

Iată câteva dintre secretele angajaților din spălătoriile de la hoteluri – poate te vor inspira și te vor ajuta să ai niște lucruri perfecte:

1. Încărcarea mașinii de spălat

Ideal ar fi să încarci mașina în proporție de 80%. Dacă pui foarte multe haine în ea, acestea nu vor fi spălate așa cum ar trebui.

2. Temperatura apei

Temperatura optimă a apei este de 40-60 de grade – aceasta dezinfectează și curăță. Dacă îți speli rufele la o temperatură mai mică, bacteriile și acarienii de pe lenjerie ți prosoape nu vor fi distruse, iar apa fierbinte poate afecta țesăturile.

3. Metode de curățare

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

În loc de balsam, care se acumulează în timp și întărește prosoapele, personalul hotelurilor folosește oțet alb. Adaugă 100ml de oțet la clătire pentru a avea o lenjerie moale.

4. Luptă cu petele

Pentru a scoate petele de ulei, presară niște zahăr sau amidon peste ele și apoi spală-le normal. Sucul de tomate și sosurle ies cu ajutorul WD-40. Aplică-l pe pată și lasă-l 5-10 minute, apoi spală lucrul respective în apă rece. Pentru a scoate petele de sudoare de pe lucrurile albe, folosește mai întâi un detergent la 40 de grade, apoi pornește ciclul de spălare cu înălbitor.Poți scăpa de petele de vin și cafea dacă înmoi hainele timp de o oră în apă cu sare (1 lingură pentru fiecare litru de apă), iar apoi le speli normal. Poți albi lucrurile albe îngălbenite cu ajutorul bicarbonatului de sodiu – vei scăpa și de mirosurile neplăcute. Adaugă jumătate de cupă de bicarbonate de sodiu peste detergent și spală cu apă caldă.

5. Uscarea

Experții recommandă să usuci hainele afară la soare, dacă e posibil. Dacă trebuie să folosești proframul de uscare al mașinii de splălat, pune o minge în interior, pentru a te asigura că prosoapele rămân pufoase.

De asemenea, ține cont și de următoarele lucruri:

1. Nu ghici cât de mult detergent trebuie să folosești. Urmează instrucțiunile de pe pachet și măsoară cât îți trebuie, ca să nu fie afectată performanța curățării.

2. Nu rămâne la același ciclu de spălare și la aceleași setări. Un singur ciclu nu se potrivește tuturor hainelor. Folosește funcția „normală”, pentru „delicate” sau altele cu apă mai caldă, care scot petele mai bine și albesc și chiar unele care mototoesc hainele mai puțin.

3. Nu uita să cureți sertarul pentru detergent. Mașina ta de spălat are probabil un sertar pentru detergent și balsam. Scoate-l ți curăță-l cât mai des posibil, ca apa să nu se evapore și să nu cauzeze mirosuri neplăcute.

4. Nu abuza de mașina de spălat – unele lucruri nu trebuie să fie spălate după fiecare purtare.

5. Închide mereu hainele cu fermoar, dacă nu vrei să îți distrugă alte haine.

6. Verifică etichetele produselor – au informații utile care te pot ajuta să economisești timp și bani.

7. Nu uita să îți sortezi hainele închise de cele deschise, dacă nu vrei să te trezești cu un caleidoscop de culori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.