6 SECRETE care te vor ajuta să SLĂBEȘTI cu SUCCES

Potrivit statisticilor, oamenii încearcă să slăbească de cel puţin patru ori pe an, însă numai una din o sută de persoane reuşeşte şi îşi poate împărtăşi povestea de succes. E de știut că emoțiile și lipsa voinței te împiedică să scapi de greutatea excesivă permanent.

Iată câteva secrete pentru a suferi mai puţin şi pentru a-ți atinge scopul mai repede:

1. Fii consecvent
E mereu dificil să începi o dietă care presupune să consumi numai fructe și legume, dacă tu ești obișnuit/ă să mănânci mai mult fast food. E un stress imens pentru corp, care va reacționa în consecință. Încearcă să nu ceri prea mult de la tine și fă schimbări în mod progresiv.

2. Ține socoteala progresului
Crezi sau nu, e foarte important să-ți monitorizezi progresul. Astfel vei ști exact cât ai slăbit. De cele mai multe ori, va trebui să aștepți luni întregi până să observi niște schimbări vizibile, așa că înregistrarea tuturor micilor schimbări te va ajuta să nu-ți pierzi motivația.

3. Fii activ/ă din punct de vedere fizic
Un plan pentru o dietă sănătoasă te ajută să slăbești, dar e foarte important să combini nutriția adecvată cu niște exerciții fizice. Chiar și activitățile care nu presupun prea mare efort, precum plimbarea, dacă e făcută zilnic, sunt de ajutor.

4. Caută sprijinul prietenilor și familiei
Atunci când urmezi o dietă, sprijinul moral al celor din jur e foarte important. Ei știu că te vei simți vinovat/ă dacă cedezi tentației, așa că îți vor aduce aminte să fii atent/ă cu alimentele bogate în calorii.

FOLLOW ME

5. Află mai multe despre metabolismul tău
E în regulă dacă faci tot ce poți pentru a slăbi, dar tot nu obții rezultate vizibile. Asta e o problemă destul de obișnuită. Înainte să renunți, însă, află mai multe despre metabolismul tău. Dacă e unul care funcționează încet, înarmează-te cu răbdare.

6. Orice dietă are nevoie de un supraveghetor
Dacă ai decis să începi o dietă, gândește-te să contactezi un nutriționist bun care să te supravegheze și să te sfătuiască, pentru a nu cădea în capcana dietelor care îți afectează sănătatea fizică și mentală.

Citește și: 8 METODE prin care poți scăpa de BURTICĂ și BALONARE fără să faci SPORT

Burtica umflată este unul din modurile prin care se manifestă balonarea, care este un proces natural al corpului. În stare normal, cam un litru (aproximativ jumătate) din stomac și intestine este plin cu gaz. Aerul din stomac este rezultatul muncii microorganismelor florei intestinale – bacterii care ajută la procesul digestiv. Cu cât îi este mai greu stomacului să digere mâncare, cu atât e produs mai mult gaz.

Iată câteva metode pentru a scăpa de balonare și pentru a-ți îmbunătăți funcționarea stomacului:

1. Masarea acestui punct reduce formarea gazului și calmează stomacul

Punctul de început este buricul. Pune patru degete orizontal deasupra. Punctul dorit este deasupra arătătorului. Masează-l timp de 2-3 în minute în sensul acelor de ceasornic și încă 2-3 minute în sensul invers. Dacă ai făcut totul cum trebuie, vei simți un gust acru în gură și salivarea va crește.

2. Acest masaj va elimina retenția de apă și va calma durerea de stomac

Acest punct e situate la nivelul celui de-al doilea deget de deasupra buricului. Apasă-l și masează-l timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceasornic și încă 2-3 minute în sensul invers.

3. Acest tip de masaj va crește activitatea intestinală și va elimina greutatea

Pune patru degete orizontal sub buric. Punctul corect este localizat sub degetul mic. Trebuie să-l masezi timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceasornic și încă 2-3 minute în sensul invers. Dacă faci totul cum trebuie, vei scăpa de balonare.

Balonarea poate avea o mulțime de cauze la o persoană sănătoasă – sunt legate de nutriție și de funcționarea stomacului. Iată câteva sfaturi de bază:

1. Bea un pahar de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață

Un pahar de apă cu suc de lămâie cu 15-30 de minute înainte de masă ajută la normalizarea secreției de acid gastric, calmează simptomele arsurii la stomac și previne eructarea și formarea de gaz în intestin. În plus, lămâia conține multă vitamina C, benefică pentru organism.

2. Nu bea lapte și cafea la micul dejun

Laptele stimulează producerea de acid gastric și mărește aciditatea. Nu-l considera ceva de băut – este un aliment și e destul de greu. Alege iaurt, care conține probiotice care ajută bacteriile stomacului în procesul digestiv. Și cafeaua sau berea afectează stomacul.

3. Nu bea în timpul mesei

Dacă bei ceva în timp ce mănânci, diluezi acidul gastric și concentrarea enzimelor responsabile cu digestia. Astfel, începe procesul de fermentare și digestia durează mai mult.

4. Nu bea alcool pe stomacul gol

Alcoolul stimulează producerea de acid gastric, cee ace, în absența mâncării, încetinește funcționarea stomacului și îi corodează pereții. Dacă bei frecvent alcool înainte să mănânci, în timp microflora stomacului și a intestinelor va fi distrusă. Dacă trebuie să bei, nu o face pe stomacul gol.

5. Nu „mânca aer”

Atunci când mâncăm în grabă, când vorbim la masă, nu mestecăm cum trebuie, mestecăm gumă sau fumăm, înghițim prea mult aer. Nu e periculos, dar duce la balonare sau formarea gazelor.

Citește și: 5 tipuri de BURTICĂ pe care nu le ai din cauză că ești GRASĂ

Fetele caută mereu să arate perfect, însă se întâmplă uneori ca burtica să nu dispară, în ciuda alimentaţiei sănătoase şi a exerciţiilor fizice regulate. Iată care sunt cauzele:

1. „Pluta de salvare”
Trăsătura particulară – rotițele laterale. Acest tip de burtică e cauzat de stilul de viață sedentar, de pasiunea pentru deserturi și alcool. Redu cantitatea de alcool – câteva pahare de vin consumate de 3-4 ori pe săptămână îți măresc stomacul. Fii atentă la dietă. Evită produsele dietetice cu un conținut scăzut de grsimi. Mănâncă ouă, carne slabă, legume și alimente cu grăsimi benefice – avocado, nuci, pește gras. Fă-ți timp pentru exerciții fizice.

2. „Burtica stresului”
Grăsimea se concentrează în zona buricului. Aceasta apare dacă nivelul de cortizol din organismul tău e ridicat, dacă sari adesea peste mese, dacă bei multă cafea sau dacă dieta ta include alimente nesănătoase. Culcă-te devreme, relaxează-te înainte de a te băga la somn. Poți face exerciții de respirație sau băi lungi. Nu te forța prea mult în timpul exercițiilor fizice și include în dieta ta magneziul, care este un mineral „calmant”

3. Burtică lăsată

Aceasta poate să existe din pricina maternității recente, din cauza unei diete și a unor exerciții fizice monotone, dar și din cauza unei coloane vertebrale distorsionate. Consumă multe fibre, nu face genuflexiuni, care ar putea să mărească presiunea asupra spatelui și distribuie în mod egal greutatea. Bea mai multă apă și consumă alimente ușor de digeat.

4. Burtică de mamă
După naștere s-ar putea să pară că ești încă însărcinată, deorece ai început antrenamentul prea devreme (după naștere e recomandat să aștepți 2-3 luni înainte de a face exerciții fizice) sau fiindcă ai mușchii pelvisului slăbiți. Include în dieta ta ficat de cod, încearcă să mănânci alimente care conțin grăsimi sănătoase și fă exerciții pentru pelvis.

5. Abdomen inflamat
Dacă abdomenul tău e plat dimineața, iar seara se umflă, asta s-ar putea întâmpla din cauza alergiilor alimentare, a unui intestin puțin activ sau a unei flore intestinale dezechilibrate. Nu mai consuma produse care conțin gluten, produse lactate procesate sau alcool. Consumă mai multe verdețuri, pui, pește. Nu sări peste micul dejun, mestecă bine mâncarea și bea multă apă. Nu mânca seara.

Citește și: 5 EXRCIȚII care NU te fac să SLĂBEȘTI

Oamenii tind să creadă că orice activitate fizică îi va face să slăbească. Asta nu e chiar adevărat – dacă vrei să slăbești e mai bine să nu faci niște exerciții care au ca efect creșterea masei musculare. Iată care sunt exercițiile ineficiente pentru slăbit și cu ce pot fi înlocuite:

1. Înclinări într-o parte

Multe fete fac astfel de înclinări folosind o ganteră. Acest exercițiu dezvoltă mușchii oblici și micșorează talia. Nu folosi greutăți sau nu unele care depășesc 1,5-2kg și nu face acest exercițiu decât o dată pe săptămână.

2. Genuflexiunile

Genuflexiunile sunt unele dintre cele mai eficiente exerciții pentru întărirea mușchilor fesei și coapselor. Dacă ești mai grăsuță nu vei reuși însă decât să faci acele zone să pară mai mari. E valabil și pentru picioare. Nu exagera cu genuflexiunile. Nu folosi greutăți și fă 20-30 de repetări pentru 4-5 seturi la un interval de 30-40 de secunde.

3. Folosirea unui simulator


Coapsele interioare și exterioare sunt unele dintre cele mai problematice zone. Sperând că vor scăpa de greutatea în exces, femeile fac exerciții cu greutăți maxime, dar asta nu e util. Nu mai face acest exercițiu sau folosește greutăți mai mici.

4. Exerciții de întărire a spatelui

Întărirea spatelui e ceva foarte important, dar dacă faci exerciții pentru asta prea frecvent, spatele tău va fi prea mare și va strica proporțiile siluetei feminine. Nu face astfel de exercițiu decât o dată pe săptămână. Nu folosi greutăți prea mari. Fă mereu niște exerciții de încălzire, care te vor ajuta să întărești mușchii spatelui fără a construe masă musculară.

5. Flotări

Acest exercițiu e convenabil deoarece nu necesită echipament suplimentar și poate fi făcut și acasă. Nu exagera însă – acest exercițiu lucrează mușchii pieptului și mușchii biceps și triceps. Dacă ai probleme cu greutatea, umerii și brațele tale vor părea mai mari. Fă flotări folosindu-te de o bară. Acestea îți vor lucre abdomenul.

Nu uita regulile de care trebuie să ții cont dacă scopul tău e să slăbești:

1. Combină exercițiile de putere cu cele cardio
2. Schimbă-ți programul de exerciții și urmează diferitele variații ale exercițiilor pentru același mușchi
3. Urmează o dietă și fă exerciții cu mai puțină greutate, dar în mai multe seturi, cu mai multe repetări și cu mici pauze.

Citește și: 5 tipuri de BURTICĂ pe care nu le ai din cauză că ești GRASĂ

Fetele caută mereu să arate perfect, însă se întâmplă uneori ca burtica să nu dispară, în ciuda alimentaţiei sănătoase şi a exerciţiilor fizice regulate. Iată care sunt cauzele:

1. „Pluta de salvare”
Trăsătura particulară – rotițele laterale. Acest tip de burtică e cauzat de stilul de viață sedentar, de pasiunea pentru deserturi și alcool. Redu cantitatea de alcool – câteva pahare de vin consumate de 3-4 ori pe săptămână îți măresc stomacul. Fii atentă la dietă. Evită produsele dietetice cu un conținut scăzut de grsimi. Mănâncă ouă, carne slabă, legume și alimente cu grăsimi benefice – avocado, nuci, pește gras. Fă-ți timp pentru exerciții fizice.

2. „Burtica stresului”
Grăsimea se concentrează în zona buricului. Aceasta apare dacă nivelul de cortizol din organismul tău e ridicat, dacă sari adesea peste mese, dacă bei multă cafea sau dacă dieta ta include alimente nesănătoase. Culcă-te devreme, relaxează-te înainte de a te băga la somn. Poți face exerciții de respirație sau băi lungi. Nu te forța prea mult în timpul exercițiilor fizice și include în dieta ta magneziul, care este un mineral „calmant”

3. Burtică lăsată

Aceasta poate să existe din pricina maternității recente, din cauza unei diete și a unor exerciții fizice monotone, dar și din cauza unei coloane vertebrale distorsionate. Consumă multe fibre, nu face genuflexiuni, care ar putea să mărească presiunea asupra spatelui și distribuie în mod egal greutatea. Bea mai multă apă și consumă alimente ușor de digeat.

4. Burtică de mamă
După naștere s-ar putea să pară că ești încă însărcinată, deorece ai început antrenamentul prea devreme (după naștere e recomandat să aștepți 2-3 luni înainte de a face exerciții fizice) sau fiindcă ai mușchii pelvisului slăbiți. Include în dieta ta ficat de cod, încearcă să mănânci alimente care conțin grăsimi sănătoase și fă exerciții pentru pelvis.

5. Abdomen inflamat
Dacă abdomenul tău e plat dimineața, iar seara se umflă, asta s-ar putea întâmpla din cauza alergiilor alimentare, a unui intestin puțin activ sau a unei flore intestinale dezechilibrate. Nu mai consuma produse care conțin gluten, produse lactate procesate sau alcool. Consumă mai multe verdețuri, pui, pește. Nu sări peste micul dejun, mestecă bine mâncarea și bea multă apă. Nu mânca seara!

sursa: brightside.me

Citește și: 10 secrete de stil care te ajută să pari mai slabă

Silueta ideală este cea în formă de clepsidă, iar femeile care au o astfel de constituție se pot simți cu adevărat norocoase. Așadar, idealul de femeie estea cea care are o talie bine definită și partea de sus și de jos a corpului egale. Dacă trupul tău nu are această formă, nu trebuie să fii dezamăgită, pentru că există o mulțime de soluții prin care poți creea iluzia unei siluete perfecte. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să lași impresia că ești slabă:

1. Poartă negru

Culoarea neagră te face să pari mai slabă. E ceva știut și dovdit. Ai grijă însă să nu cazi în extremă și să îndulcești mereu ținuta cu un accesoriu.

2. Gențile mari

Gențile mari te ajută să pari mai mică și mai slabă prin comparație.

3. Accentuează-ți talia

Alege pantaloni cu talie înaltă ori fuste în cloș și aigură-te că ai o colecție impresionantă de centuri și curele pentru a atrage atenția asupra taliei.

4. Umeri goi

Rochiile și bluzele cu umerii goi îți ajută talia să pară mai subțire și umerii mai lați, echilibrând proporțiile.

5. O singură culoare, din cap până în picioare

 Culorile diferite accentuează diferențele dintre partea de sus, de mijloc și de jos a corpului, în timp ce o singură culoare îți va evidenția silueta.

6. Alege verticalitatea

Dacă vrei să porți dungi, alege dungile verticale. Acestea alungesc corpul și îl subțiază.

7. Evită imprimeurile mari

Imprimeurile mari te fac să pari mai grăsuță, deci optează pentru unele mici.

8. Alege ceva evazat

Când îți iei blugi, alege ceva evazat  pentru că aceștia se potrivesc oricărei siluete.

9. Poartă volane

Volanele în talie ascund o burtică ce nu e tocmai plată.

10. Alungește-ți picioarele cu pantofi de culoarea pielii

Pentru silueta de clepsidră contează proporțiile, deci, cu cât pari mai înaltă, cu atât vor părea curbele mai blânde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.