7 dispozitive care consumă curent și atunci când sunt oprite! Scoate-le din priză ca să plătești mai puțin!

În ceea ce privește cheltuielile pentru curentul electric, costul se împarte între iluminat și aparatele electrocasnice. Iluminatul înseamnă cam 30% din total, iar aparatele restul de 70%.

Dacă vrei să reduci cheltuielile consumului de curent, poți să optezi pentru becuri de tip LED sau becuri economice, ori cu halogen, care durează de zece ori mai mult decât becurile cu incandescență, consumând însă cu 75% mai puțină energie electrică. Bineînțeles, ai grijă să nu lași lumina aprinsă atunci când nu ai nevoie de ea și aprinde lumina numai în încăperea în care stai. De asemenea, folosește lumina natural cât mai mult timp posibil.

În ceea ce privește dispozitivele electronice din locuința ta, amintește-ți să citești etichetele unde scrie care este puterea lor și manualul de instrucțiuni. Dacă vrei să știi, aparatul de aer condiționat consumă 25%, boilerul 15%, frigiderul 14%, mașina de spălat 10% . Când nu le folosești, dacă e vorba de aparate care nu sunt indispensabile, precum frigiderul, ar fi mai bine să le scoți din priză. Nu seta sistemul de încălzire / răcire pe treapta maximă și închide ușa încăperii în care aparatul încălzește sau răcește. Cât despre aerul condiționat, pornește-l numai la anumite ore sau atunci când e cu adevărat necesar și nu ține geamul deschis când acesta funcționează.

Știai că dispozitivele electronice pot duce o viață „secretă” și să funcționeze chiar și după ce le-ai stins? Iată care dintre ele sunt cele mai neascultătoare și continuă să consume energie chiar și atunci când sunt oprite.

1. Încărcătorul telefonului

Un încărcător lăsat în priză continua să consume curent electric chiar și când nu e niciun încărcător conectat la el. Curentul consumat nu e mult, totuși, așa că nu îți afectează portofelul prea mult.

FOLLOW ME

2.Cuptorul cu microunde

Acesta este unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casă. Mai multă energie decât consumă atunci când e oprit, dar în priză, consumă când e în priză și are ușa deschisă.

4. Calculatoarele și laptop-urile

Chiar și când sunt stinse, calculatoarele și laptop-urile continuă să funcționeze. De aceea, dacă le scoți din priză, poți economisi chiar și 4 dolari pe an, dacă nu vrei să plătește de 1.5 ori mai mult.

5. Dispozitivele electronice care au cronometru

Un detaliu așa de mărunt precum cronometrul îți poate spune dacă dispozitivul încă funcționează. Scoțându-l din priză poți economisi chiar și 5 dolari pe an.

6. Televizorul

Aproape toată lumea are măcar un televizor în casă. În funcție de tip, televizorul poate consuma între 13 și 48.5 wați atunci când este stins, dar băgat în priză.

7. Aparatul de cafea

Dacă nu faci cafea, cel mai bine ar fi să oprești aparatul ca să economisești energie.

Ar trebui să le scoți din priză?
Unii vor crede că sumele menționate sunt mici, iar alții vor fi impresionați. În orice caz, merită să scoți dispozitivele din priză – o scurgere de curent neprevăzută te poate lăsa cu o casă întreagă de aparate electronice arse.

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.