7 filme de GROAZĂ inspirate din povești REALE

Cele mai spectaculoase filme sunt cele care sunt bazate pe o poveste reală, dar acest lucru devine foarte înfricoșător dacă povestea reală este folosită pentru un film horror. Iată câteva povești care, din păcate, nu au apărut, în totalitate, din imaginația producătorilor de filme:

1. The Serpent and the Rainbow, 1988

În acest film, un antropolog de la Universitatea Harvard este trimis în Haiti ca să obțină mostre dintr-o pudră misterioasă care suprimă psihicul și toate funcțiile motorii ale unei persoane. Filmul este bazat pe cartea lui Davis Wade, în care el a scris despre acest process uimitor.

2. The Moth Man, 2002

În film, reporterul John Klein și soția sa Mary cumpără o casă. După ce are loc un accident de mașină, Mary pretinde că vede o creatură ciudată. Filmul este bazat pe o carte de John Keel, care a studiat poveștile martorilor ocular care spun că au văzut un om-molie.

3. The Ghost of the Red River, 2005

FOLLOW ME

Un blestem cade pe respectata familie Bell – în casa lor apare o fantomă, care vrea să omoare pe unul dintre membrii familiei. Despre atacurile asupra familiei Bell s-au scris 35 de cărți. Moartea lui John Bell este singura documentată ca provocată de o fantomă din istoria Americii.

4. Substitution (2008)

După dispariția lui Walter Collins (fiul lui Christine), poliția îi dă mamei un alt băiat. Disperată să reia căutările, Christine apelează la reporteri, dar este considerată o mamă rea și declarată nebună. În realitate, Walter Collins se presupune că ar fi fost victima unui criminal în serie care ucidea băieți în Los Angeles.

5. The Door, 2012

Un tânăr înfricoșat sună la o emisiune de radio faimoasă și vorbește despre niște oameni-umbră care apar noaptea și își ucid cu brutalitate victimele. Creatoriii s-au bazat pe fenomenul oamenilor-umbră, care poate fi însă catalogat drept iluzie optică.

6. The spell

Familia Perron se mută într-o casă nouă și descoperă că nu sunt singurii de acolo – ușile se trântesc, apar locuri reci și urât mirositoare, copiii văd reflecții incomprehensibile în oglindă. În povestea reală, în 1970 o femeie cumpără o păpușă pentru a i-o dărui fetiței sale. Aceasta își dă seama că păpușa duce o viață proprie. Păpușa Annabelle se află acum în muzeul ocult al cercetătorilor în domeniul paranormal Ed și Lorraine Warren, din Connecticut.

7. Doll Robert, 2015

Paulo și Jane trebuie să o concedieze pe bătrâna lor menajeră Agatha, care devine din ce în ce mai uitucă și mai dușmănoasă. Înainte să plece, ea dăruiește copilului foștilor șefi o păpușă numită Robert. După aceea, au loc fenomente inexplicabile. În viața reală, după cum spun martorii, în casă se petreceau evenimente înfricoșătoare – păpușa făcea cu ochiul și deplasa prin cameră cu viteză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.