7 motive pentru a NU mai dormi cu părul umed

7 motive pentru a NU mai dormi cu părul umed

7 motive pentru a NU mai dormi cu părul umed. Obiceiul de a merge la culcare cu părul umed are o serie de efecte secundare.

1. Poate provoca iritarea scalpului.

Ați experimentat vreodată senzația deranjantă a unui scalp mâncărător și iritat? De obicei, ne învinovățim șamponul pentru asta, dar motivul acestui sentiment inconfortabil poate fi obiceiul de a merge la culcare cu părul umed. Boli ale scalpului, cum ar fi matreata, pot apărea atunci când dormi pe o pernă umedă. Când dormim cu părul umed, un mediu umed și cald poate crește dezvoltarea bacteriilor.

2. Ți se încâlcește părul

Părul umed este fragil. Când te culci înainte de a-ți usca părul, acesta se poate încurca în timpul somnului. Dimineața, părul tău va fi deznădăjduit și greu de pieptănat și poate adăuga stres suplimentar rutinei matinale.

3. Este posibil să vă dea dureri de cap.

Dacă te duci la culcare cu capul umed, sunt șanse să te trezești cu o durere de cap. Unii experți în îngrijirea părului spun că dormitul cu părul umed scade temperatura corpului și provoacă dureri de cap în timp ce corpul încearcă să se încălzească. Alți specialiști consideră că a merge la culcare cu părul învelit într-un prosop provoacă durere și chiar vă poate întrerupe somnul.

4. Părul tău devine creț

A te culca cu părul umed nu va duce la probleme grave de sănătate, dar va afecta modul în care arată părul tău. Părul umed creează o fricțiune mai puternică împotriva pernei, făcându-ți părul să devină mai creț. A lua timp suplimentar pentru a vă usca părul înainte de culcare vă poate economisi banii cheltuiți pentru produsele de îndreptare a părului.

5. Părul tău nu va mai avea volum.

Părul subțire este delicat și îi lipsește volumul. Dormirea cu capul umed dăunează în special acestui tip de păr. Nu poate recâștiga volumul atât de ușor, de aceea, dacă mergeți în mod regulat la culcare cu părul umed, va face să pară și mai puțin voluminoasă.

FOLLOW ME

6. Este unul dintre motivele principale ale despicării firelor de păr.

Cât de des vă spune coaforul că trebuie să vă tăiați vârfurile despicate? Obiceiul de a dormi cu părul umed este unul dintre motivele pentru care trebuie să îți tai părul atât de des. Întrucât părul umed este vulnerabil la rupere, aruncarea și întoarcerea în somn poate provoca despica.

7. Provoacă iritații ale pielii.


Dormitul cu părul umed afectează nu numai scalpul, ci și pielea. În timpul somnului, părul v-ar putea atinge fața. Combinația dintre părul umed și temperatura din dormitorul dvs. poate oferi condițiile perfecte pentru creșterea bacteriilor care irită pielea.

Citește și: Pune un pahar cu apă, sare și oțet în cameră. Efectul este incredibil

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.