7 PAȘI care te ajută să rezolvi problemele cu GREUTATEA

Dieta, numărarea caloriilor, ore petrecute la sală – toate acestea îți sunt cunoscute, dar rezultatele nu îți satisfac așteptările. Dar nu te grăbi să crezi că nu ai nicio soluție pentru pierederea kilogramelor în plus, cel mai probabil, cauza acumulării de kilograme este mai profundă decât ai crede.

Iată 4 lucruri care îți afectează greutatea mai mult decât te aștepți:

1. Schimbări hormonale

De-a lungul vieții, corpul feminin este în mod constant reconstruit: pubertatea, sarcina, nașterea, menopauza – toate aceste procese afectează metabolismul și pot cauza probleme cu greutatea. Este absolut natural, dar nu prea îmbucurător.

Pasul 1. Crește treptat volumul și intensitatea activitățiilor fizice: câteva exerciții, care sunt suficiente pentru o persoană tânără, nu ajută întotdeauna pentru menținerea formei dacă ai peste 30 de ani sau peste 40. De asemenea, este bine să diversifici: înot, yoga, fitness, jocuri sportive … În general, regula este: cu cât vârsta este mai mare – cu atât ai nevoie să depui mai mult efort.

Pasul 2. Nu neglija sfatul medicilor. Analizele și sfaturile profesionale ale specialiștilor sunt absolut necesare pentru ca, în cel mai scurt timp posibil, să se cunoască posibile îmbunătăţiri legate de starea de sănătate, și ulterior de aspectul fizic.

FOLLOW ME

2. Dependenţa de fructe

Deşi crezi că dacă fructele sunt mai sănătoase și poţi mânca oricate doreşti, este greşit. Este o capcană: spre deosebire de legume, fructele nu te ajută aşa de mult să reduci din calorii. Acestea conțin o mulțime de zaharuri (glucoză, fructoză, zaharoză), care, desigur, afectează numărul de calorii. Deci, probabil, motivul pentru excesul de greutate nu este eliminat este utilizarea fără grijă a fructelor.

Pasul 3. Înlocuiește dulciurile dăunătoare (prăjituri, ciocolată) cu fructe – aceastea sunt atât utile, cât și gustoase. Doar nu te duce departe: o grămadă de banane sau jumătate de kilogram de mere pe zi sunt o deservire pentru corpul tău.

Pasul 4. Aminteşte-ţi că fructele au o valoare nutrițională diferită. Cele mai puține calorii se găsesc în mere verzi, grapefruit, rodii, ananas.

3. Probleme de sănătate

Perturbarea tractului gastrointestinal, ca urmare a formării de toxine,a constipației, sau sindromul ovarului polichistic, care creste nivelul de hormoni masculini – sunt câteva din varietatea de perturbări în organism care poate fi cauza unor probleme cu greutatea.

Pasul 5. Gândește-te la inconvenientele fizice care te deranjează. Urmărește-ți corpul și vezi unde trebuie să intervii.

Pasul 6. Fă-i o vizită specialistului. Este mult mai bun decât Internetul, îți va analiza simptomele și vei înțelege exact care este problema.

4. Medicamentele
Adesea, lista efectelor secundare din utilizarea medicamentului este atât de complexă încât preferi să o ignori din comoditate. Cu toate acestea, antidepresivele, contraceptivele orale, antihistaminicele, antipsihoticele, steroizii și beta-blocantele prescrise pentru diferite boli aparțin listei de medicamente care provoacă o creștere a greutății.

Pasul 7. Nu fi grăbit și studiază cu atenție lista efectelor secundare ale fiecărui medicament nou înainte de a-l folosi. Observă-ți starea după ce ai început administrarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.