7 PAȘI care te ajută să rezolvi problemele cu GREUTATEA


Dieta, numărarea caloriilor, ore petrecute la sală – toate acestea îți sunt cunoscute, dar rezultatele nu îți satisfac așteptările. Dar nu te grăbi să crezi că nu ai nicio soluție pentru pierederea kilogramelor în plus, cel mai probabil, cauza acumulării de kilograme este mai profundă decât ai crede.

Iată 4 lucruri care îți afectează greutatea mai mult decât te aștepți:

1. Schimbări hormonale

De-a lungul vieții, corpul feminin este în mod constant reconstruit: pubertatea, sarcina, nașterea, menopauza – toate aceste procese afectează metabolismul și pot cauza probleme cu greutatea. Este absolut natural, dar nu prea îmbucurător.


Pasul 1. Crește treptat volumul și intensitatea activitățiilor fizice: câteva exerciții, care sunt suficiente pentru o persoană tânără, nu ajută întotdeauna pentru menținerea formei dacă ai peste 30 de ani sau peste 40. De asemenea, este bine să diversifici: înot, yoga, fitness, jocuri sportive … În general, regula este: cu cât vârsta este mai mare – cu atât ai nevoie să depui mai mult efort.

Pasul 2. Nu neglija sfatul medicilor. Analizele și sfaturile profesionale ale specialiștilor sunt absolut necesare pentru ca, în cel mai scurt timp posibil, să se cunoască posibile îmbunătăţiri legate de starea de sănătate, și ulterior de aspectul fizic.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

2. Dependenţa de fructe

Deşi crezi că dacă fructele sunt mai sănătoase și poţi mânca oricate doreşti, este greşit. Este o capcană: spre deosebire de legume, fructele nu te ajută aşa de mult să reduci din calorii. Acestea conțin o mulțime de zaharuri (glucoză, fructoză, zaharoză), care, desigur, afectează numărul de calorii. Deci, probabil, motivul pentru excesul de greutate nu este eliminat este utilizarea fără grijă a fructelor.

Pasul 3. Înlocuiește dulciurile dăunătoare (prăjituri, ciocolată) cu fructe – aceastea sunt atât utile, cât și gustoase. Doar nu te duce departe: o grămadă de banane sau jumătate de kilogram de mere pe zi sunt o deservire pentru corpul tău.

Pasul 4. Aminteşte-ţi că fructele au o valoare nutrițională diferită. Cele mai puține calorii se găsesc în mere verzi, grapefruit, rodii, ananas.

3. Probleme de sănătate

Perturbarea tractului gastrointestinal, ca urmare a formării de toxine,a constipației, sau sindromul ovarului polichistic, care creste nivelul de hormoni masculini – sunt câteva din varietatea de perturbări în organism care poate fi cauza unor probleme cu greutatea.

Pasul 5. Gândește-te la inconvenientele fizice care te deranjează. Urmărește-ți corpul și vezi unde trebuie să intervii.

Pasul 6. Fă-i o vizită specialistului. Este mult mai bun decât Internetul, îți va analiza simptomele și vei înțelege exact care este problema.

4. Medicamentele
Adesea, lista efectelor secundare din utilizarea medicamentului este atât de complexă încât preferi să o ignori din comoditate. Cu toate acestea, antidepresivele, contraceptivele orale, antihistaminicele, antipsihoticele, steroizii și beta-blocantele prescrise pentru diferite boli aparțin listei de medicamente care provoacă o creștere a greutății.

Pasul 7. Nu fi grăbit și studiază cu atenție lista efectelor secundare ale fiecărui medicament nou înainte de a-l folosi. Observă-ți starea după ce ai început administrarea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.