7 secrete fascinante ale lucrurilor obișnuite de care habar nu ai

Suntem atât de obișnuiți să vedem anumite lucruri în fiecare zi încât nu suntem atenți la detalii. De cele mai multe ori însă, cele mai ingenioase idei și cele mai fascinante povești sunt ascunse în spatele unor chestii care nu ies cu nimic în evidență. Iată câteva secrete uimitoare ale lucrurilor familiar, pe care nimeni nu le-a observat:

1. Barele în zigzag ale tramvaiului

Dacă te uiți cu atenție la partea superioară a unui tramvai, vei observa că firele sale de contact sunt așezate în zigzag, nu în linie dreaptă. Toate tramvaiele au pantografe atașate pe acoperiș, iar partea lor superioară se uzează treptat și trebuie să fie înlocuită.

2. Cine l-a omorât pe Rege?

În pachetul de cărți francez standard, Regele de Inimă Roșie este înfățișat ciudat. Este singurul rege fără mustață și singurul rege care pare să-și înfigă sabia în cap. Unii istorici cred că el îl reprezintă pe Ajax cel mare, Regina de Inimă Roșie fiind Elena din Troia, cea mai frumoasă femeie din lume. Ajax a fost unul dintre pețitorii săi, dar când femeia l-a refuzat, el s-a sinucis înjunghiindu-se cu propria sabie.


3. Marginile monedelor din Regatul Unit

FOLLOW ME

Monedele britanice de una, două, cinci, zece, douăzeci și cincizeci de penny înfățișează secțiuni ale stemei regatului Marii Britanii care formează întregul scut atunci când sunt puse la un loc, iar moneda de o liră înfățișează întregul scut pe verso. E o idee grozavă, nu?

4. Simbolul borcanului deschis de pe produsele cosmetice

Micuțul borcan deschis îi informează pe consumatori în legătură cu perioada de timp de după momentul deschiderii în care produsul poate fi folosit fără probleme.

5. Coroana Statuii Libertății

Fiecare om a văzut probabil Statuia Libertății – în realitate sau în poze sau filme. Totuși, doar câțiva oameni știu că cele șapte țepe de pe coroana sa reprezintă cele șapte oceane și cele șapte continente ale lumii, indicând faptul că libertatea este un concept universal.

6. Paginile albe din cărți

Ai observat probabil că multe cărți au câteva pagini albe la început sau la final. De ce sunt ele acolo? Paginile cărțile sunt, de multe ori, imprimate pe bucăți mari de hârtie, nu pe unele mici. Dacă nu există suficient conținut care să le umple, paginile respective vor rămâne albe. Editorii imprimă uneori cuvântul „Note” sau lasă un alt semn, astfel încât cititorii să nu creadă că au dat peste o carte cu greșeli de tipar.

7. Pastă de dinți colorată

Te-ai întrebat vreodată de ce pasta de dinți clasică are trei culori: alb, albastru și roșu? Se pare că fiecare parte are ingredient și scopuri diferite. Fluorul, partea albă, e cel mai important ingredient, conținând substanțe care albesc dinții și îndepărtează placa. Gelul albastru sau verde are efecte antimicrobiane și împrospătează respirația. Gelul roșu a fost adăugat mai târziu și conține elemente cruciale pentru sănătatea gingiilor. Nu e neapărat necesar ca pasta de dinți să aibă culori diferite – e doar o strategie inteligentă de marketing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.