7 SECRETE pentru a repara părul DEGRADAT

Cu toate că există numeroase produse pentru îngrijirea părului, podoaba capilară a unora tot are probleme precum degradarea continuă sau săderea excesivă. Acestea ar putea fi cauzate tocmai de utilizarea îndelungată a produselor cu ingrediente chimice. Alte cauze ar putea fi mediul poluat sau un stil incorect de alimentație.

Iată ce poți face pentr a-ți repara firele degradate de păr:

1. Mănâncă alimente care conțin proteine

Orice lipsă din organism se va reflecta în starea părului. Asigură-te că mănânci alimente care îți oferă necesarul de fier și proteine (dacă ești activă din punct de vedere fizic, ai nevoie de mai multe, dacă ești sedentară, de mai puține).

2. Asigură-te că ai vitamine

Poți avea o deficiență de anumite vitamine fără să ai niște simptome clare. Pentru păr, cea mai importantă este vitamina E, fiindcă întărește și regenerează firele de păr. Aplică pe păr produse cu vitamina E în variantă uleioasă și nu uita să consumi alimente care o conțin.

FOLLOW ME

3. Siliconul este prietenul tău

Această substanță formează un înveliș protector, apărând părul de factorii externi care îl deteriorează. Când mergi la cumpărături, citește lista cu ingrediente de pe sticlele de șampon sau balsam și alege unul cu silicon sau derivați.

4. Rărește utilizarea ondulatorului și a plăcii de păr

Acesta este un sfat ultra-cunoscut! Părul nu se împacă bine cu temperaturile foarte mari. E recomandat să folosești placa sau ondulatorul o dată pe săptămână, aplicând înainte un produs pentru protejarea firelor de păr. De asemenea, nu-ți îndrepta și nu-ți ondula părul când acesta e încă ud, fiindcă e fragil și se poate rupe.

5. Alege stiluri naturale

Tendințele din 2017 încurajează naturalețea, când vine vorba de păr, așa că nu mai e nevoie de coafur sofisticate. Poartă-ți părul liiber sau fă-ți doar niște bucle lejere.

6. Nu depăși timpul de acționare recomandat al produselor de păr

Deși ai putea crede că efectul balsamului sau al măștilor va fi mai intens dacă le lași mai mult pe păr, rezultatul ar putea fi, de fapt, distrugerea firelor

7. Mergi la saloane profesioniste

Dacă cei de la salon îți lasă adesea vopseaua sau deolorantul prea mult timp în păr, caută un alt salon care să îți respecte părul. Chiar dacă ajungi acolo foarte rar, deteriorarea părului nu e de joacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.