7 SECRETE UIMITARE pe care nu le știai despre IPHONE


Smartphone-urile create de Apple ocupă o poziție centrală pe piața telefoniei mobile. Au devenit atât de populare încât, în orașele mari, o persoană din două are un iPhone. Totuși, majoritatea posesorilor de dispozitive Apple nu își dau seama cât de puternice sunt acestea.

Iată câteva dintre cele mai incredibile funcții ale iPhone-urilor:

1. Setarea temporizatorului pentru somn
Acum poți adormi ascultându-ți cântecele preferate sau un podcast fără să te îngrjorezi că muzica va continua toată noaptea. Doar deschide aplicația Clock și setează cât timp vrei să meargă muzica. Selectează, de la When Timer Ends, opțiunea Stop Playing.


2. Creează o vibrație particularizată
iPhone-ul tău folosește vibrații standard pentru mesaje, dar poți modifica asta. Mergi la Settings – Sounds și selectează ceva din lista Sounds and Vibrations. Mergi la Vibration – Create New Vibration.

3. Curăță RAM-ul iPhone-ului
Îți poți face telefonul să meargă mai repede curățându-i Random Access Memory. Apasă și menține apăsat butonul Sleep/Wake până apare mesajul ”slide to power off”. Eliberează butonul acela și apasă apoi, menținând apăsat, butonul Home. În câteva secunde, ecranul va pâlpâi puțin și va reveni la normal, cu RAM-ul curățat.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

4. Marcajele de timp ale mesajelor
Dacă vrei să știi exact când a fost trimis un anumit mesaj, deschide aplicația de mesaje, deschide o conversație, mișcă-ți degetul pe ecran de la dreapta la stânga. Acum poți vedea când a fost trimis fiecare mesaj.

5. Filmare cu ecranul închis
Dacă nu vrei ca alții să observe că filmezi sau faci poze, închide telefonul, apasă butonul Shuttr, glisează iconița camerei din dreapta jos până la jumătatea ecranului în sus și nu-i da drumul. Menținând degetul pe cameră, treci în modul video. Apasă de două ori pe butonul Home, făcând asta de trei ori. Menține degetul pe slider până când se stinge ecranul. Dacă vrei să termini înregistrarea, deblochează telefonul.

6. Derularea melodiilor și a videoclipurilor
Poți modifica viteza fișierelor audio/video doar mutând slider-ul. Zona galbenă e pentru rapiditate, în cea roșie viteza se înjumătățește, iar cea verde e și mai lentă.

7. Folosirea offline a aplicației Google Maps
Poți descărca hărțile pentru a le folosi online dacă scrii ”ok maps” în căsuța de căutare a hărții.

sursa: brightside.me


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.