7 trucuri BRILIANTE pentru a curăța baia RAPID

Să-ți menții baia curată nu e o sarcină ușoară și necesită mult timp și efort, fie din cauza părului care înfundă scurgerile, fie din cauza mucegaiului, a perdelelor de duș murdare sau a toaletei.

Iată însă câteva sfaturi pentru a-ți curăța baia, care va scăpa de germeni și va mirosi grozav:

1. Oglinzi fără urme

Dacă nu îți plac produsele comerciale scumpe, îți poți face acasă o soluție din bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Pulverizeaz-o pe oglindă și apoi șterge cu un burete. Poți folosi chiar crema de ras – oglinda va străluci și nu se va mai aburi la următoarea baie fiebinte.

2. O cadă de baie sclipitoare

Cada ta va fi curată și va arăta ca nouă dacă folosești un amestec de ½ ceașcă de oțet, 1 ceașcă de spirt și ¼ ceașcă de apă. Adaugă toate ingredientele la 4 sferturi de apă cald. Împrăștie amestecul uniform pe zonele murdare, așteaptă 15 minute, apoi clătește bine. Rezultatul te va uimi.

FOLLOW ME

3. O toaletă curată

Apa de gură obișnuită poate fi o soluție de curățat toaleta grozavă. Dizolvă apa de gură sau niște pastă de dinți în apă, aplică amestecul pe suprafața murdară, așteaptă 30 de minute, apoi freacă bine cu peria de toaletă și clătește.

4. Scapă de rugină

Să scapi de rugină mai ușor decât ar putea să pară. Presară niște sare pe zona ruginită, freacă și stoarce niște zeamă de lămâie deasupra. Aceasta dizolvă rugina, iar sarea absoarbe petele. Lasă soluția peste noapte și spal-o dimineața.

5. Curăță perdeaua de duș

Într-o sticlă de spray, amestecă 500 ml de înălbitor universal și 2 linguri de lichid pentru spălarea vaselor. Pulverizează această soluție pe întreaga suprafață a perdelei de duș, las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește. Perdeaua ta va fi ca nouă.

6. Faianță curată

Niște bile de bumbac înmuiate în înălbitor îți vor face faianța să strălucească. Poți folosi și apă de gură sau pastă de dinți.

7. Un tavan curat

Amestecă oțet și apă în proporții egale. Cu ajutorul unui mop, curăță tavanul – și nu uita de ochelarii de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.