8 LUCRURI CIUDATE care au fost descoperite în DEȘERT

Deșertul ocupă o treime din suprafața toatală de uscat. În deșert s-au găsit o mulțime de lucruri stranii – vase uriașe, comori și chiar orașe întregi – unele descoperiri sunt atât de uimitoare încât nu au nicio explicație.

Iată câteva exemple:

1. Magazin Prada

În mijlocul deșertului din Texas se află un magazine Prada. Rafturile sale sunt pline cu genți și bijuterii simple și pantofi de firmă. Nu poți cumpăra nimic însă de aici – magazinul a fost amenajat doar pentru a se vedea cum arată departe de civilizație.

2. O săgeată gigantică În deșertul din Arizona

FOLLOW ME

Poți vedea o săgeată din piatră de 20 de metri. Timp de mulți ani, localnicii au încercat să-I descopere originile și au venit cu cele mai uimitoare teorii. Adevărul e că acest tip de săgeți erau folosite înainte de apariția GPS-ului și a hărților Google pentru circulație.

3. Cabină telefonică

În anul 1960, în Deșertul Mojave a fost instalată o cabină telefonică la 13 km dec cel mai apropiat drum. Trebuia să fie folosită de mineri și de cei care s-au rătăcit, însă cabina din mijlocul deșertului a devenit extreme de populară printre turiști. În anul 2000, din cauza gunoaielor acumulate și a actelor de vandalism, cabina a fost demolată.

4. „Respirația deșertului”

Acest loc ciudat se găsește în Egiptul de est și seamănă cu o bază extraterestră. Instalația a fost creată în 1997 de niște artiști greci. Este localizată departe de civilizație și acoperă o suprafață de 100 000 de metri pătrați. Se crede că „Respirația Deșertului” simbolizează infinitatea căilor nisipului.

5. Arhivă de jocuri video

Faimoasa companie Atari a avut o producție atât de mare în 1980 încât depozitele lor erau pline de jocuri video și console. Fiindcă era nevoie să fie date afară, toate aceste „comori” au fost îngropate undeva în deșert. Ele au fost căutate timp de mulți ani și au fost descoperite abia în 2014. Arhiva cuprindea miii de jocuri video, console și diverse publicații în stare perfectă. Totul a ajuns pe eBay și s-a vândut la prețuri foarte mari.

6. Mâna Deșertului

În Deșertul Atacama din nordul statutlui Chile, o mână de 11 metri înălțime iese din pământ. A fost construită în 1992, ca un simbol al vulnerabilității și neajutorării unui om care se scufundă în nisipurile mișcătoare. Mâna apare și pe hărțile Google.

7. Piscina secretă

Un artist austriac a amenajat o piscină în Deșertul Mojave. Oricine poate să facă o baie în apa rece a piscinei din mijlocul deșertului fierbinte, doar că nu e ușor să o găsești – nu este semnalizată, iar hărțile Google nu arată unde anume este.

8. Sticlă de Libia

Sticla de Libia este cel mai rar mineral de pe planetă și poate fi găsită numai în nisipurile din Egipt. Un pandantiv din sticlă de Libia a fost descoperit în mormântul lui Tutankamon. Se crede că acum 28 de milioane de ani un meteorit uriaș a căzut dîn deșert – temperatura sa înaltă ar fi topit nisipul, iar vântul a împrăștiat amestecul lichid prin tot deșertul.

9. După analizarea cu raze X a mumiilor faraonilor, s-a descoperit că aceștia nu erau zvelți, așa cum îi vedem de obicei în vechile desene egiptene. Din cauza dietelor bogate în carbohidrați și grăsimi saturate, egiptenii înstăriți și faraonii erau adesea obezi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.