8 rețete inedite cu ouă pentru dimineți surprinzătoare


Omleta sau ouăle fierte sunt sfinte la micul dejun. Din când în când, te răsfeți și cu un ou ochi, atunci când nu te vede nimeni. Dar ce-ai spune de o schimbare de ritm? Folosind același carton de ouă, poți transforma fiecare dimineață într-un festin culinar surpriză!

Iată câteva rețete care te vor scoate din rutina gastronomică:

croque-madame-9168273

1/ Croque Madame – 2 porții se prepară în 30 de minute. Ouăle ochiuri sunt însoțite de șuncă slabă, brânză Gruyere, ceapă și condimente inedite care dau savoarea acestei gustări.

comp-672119-sweetpotatofritata-mitch-mandel-4605844


2/ Frittata cu mazăre și cartofi dulci – un mic dejun complet. Ouălor bătute li se adaugă cartofi dulci, mazăre, lapte, bacon și cimbru

comp-1082192-mexicandeviledeggs-kana-okada-8414435

3/ Ouă mexicane – un aperitiv care dă savoare clasicelor ouă fierte cu ajutorul pudrei de chilli, a maionezei și a coriandrului

comp-3575111-tomatostack-philip-ficks-7991380

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

4/ Ouă în apă cu roșii – sună simplu, dar este un pic mai complicat și deci, mai gustos. Ai nevoie de ceapă, cimbru, roșii, mozarella

comp-1218262-pickledeggs-john-kernick-9742080

5/ Ouă în suc de sfeclă – atunci când ai poftă de un desert plăcut privirii. Ai nevoie de oțet, scorțișoară și desigur, sfeclă

6/ Plăcintă cu ouă – o rețetă fără carne, cu iaurt grecesc, parmezan, multe legume (printre care și rucola)

comp-1904831-asparaguseggs-hector-sanchez-7245723

7/ Ouă cu sparanghel și parmezan – îți aduc aminte sigur de filmul Eat, Pray, Love și micul dejun luat de Julia Roberts în Roma. În doar 18 minute, ai o gustare la cuptor delicioasă.

comp-959710-broiledeggsandwich-marcus-nilsson-6906336

8/ Sandviș cu ouă fierte și spanac – spanacul și maioneza dau o notă aparte acestui sandviș clasic.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.