Chiar dacă ținem dietă, ne putem răsfăța cu un hamburger delicios și dietetic de ton. Laura Adamache ne propune din nou două rețete absolut delicioase pe care le putem savura fără a avea grija kilogramelor în plus. Ingredientele sunt accesibile oricui, iar rețeta este foarte simplă și rapidă. Experimentul Mănâncă, aleargă, slăbește continuă! Și avem și o surpriză!
Intrați pe pagina mea de facebook, dați like&share la postul cu foto hamburger ton &cărțile de bucate ale Laurei Adamache și scrieți-mi care este rețeta dvs de suflet. Nu uitați să fie o rețetă sănătoasă :).
Săptămâna viitoare – miercuri (12 februarie) trei dintre dvs vor câștiga câte un set complet cu cărțile de bucate scrise de Laura Adamache. Premiul este oferit de Editura ALL.
Hamburger de ton
Ingrediente – 2 bucăți
- 200 g ton în suc propriu bine scurs
- 2 ouă medii biologice
- 1 lingură rasă pătrunjel tocat
- 1 fir ceapă verde
- sare de Himalaya
- piper proaspăt râșnit
Mod de preparare
- Scurgem tonul foarte bine (cantitatea din rețetă se referă la tonul deja scurs) și îl punem într-un bol.
- Adăugăm cele două ouă, sarea, piperul , pătrunjelul și ceapa tocate foarte mărunt.
- Frământăm până când obținem o compoziție omogenă.
- Cu mâna ușor umedă formăm hamburgeri de circa 1 cm grosime și 5-6 cm diametru.
- Punem pe foc mediu o tigaie antiaderentă (nu ungem tigaia). Când s-a încălzit adăugăm hamburgerii de ton și îi prăjim câte 2 minute pe fiecare parte.
- Îi putem servi alături de o salată sau legume de sezon fierte la aburi.
Hamburger de ton proaspăt
Putem încerca să pregătim niște hamburgeri delicioși cu ton proaspăt sau cu pește spadă proaspăt
FOLLOW ME
Ingrediente – 2 bucăți
- 200 g ton proaspăt
- 2 lingurițe rase pătrunjel tocat
- coaja rasă de lime
- sare de Himalaya
- piper alb proaspăt măcinat
- 2-3 g ghimbir proaspăt (opțional)
- 2 frunze mentă proaspătă
- 1-2 lingurițe ulei de măsline
Mod de preparare
- Tocăm tonul și îl punem într-un vas. Adăugăm pătrunjelul tocat, coajă rasă de lime, sarea, piperul, ghimbirul și frunzele de mentă tocate mărunt.
- Amestecat până când obținem o compoziție omogenă.
- Ungem o foaie de hârtie de copt cu puțin ulei. Punem un cerc, de circa 6 cm diametru și 2 cm înălțime, pe foaia unsă și îl umplem cu amestecul de ton. Îl presăm foarte bine cu o lingură.
- Punem pe foc mediu o tigaie antiaderentă (nu ungem tigaia). Când tigaia s-a încins, ungem suprafața fiecărui hamburger cu puțin ulei de măsline și îl punem în tigaie, cu foarte mare grijă. Vă recomand să îi “răsturnați” în tigaie și abia după aceea să eliminați hârtia de copt. În acest fel vor rămâne compacți.
- Îi prăjim câte 1-2 minute pe fiecare parte, nu mai mult.
- Îi servim calzi, alături de salată sau legume de sezon fierte la aburi.
Poftă bună!