Am fugit cu soțul meu

Săptămâna trecută am avut parte de o pauză bine-meritată alături de Alex, cu care am plecat într-o mini excursie de 2 zile. Printre copii și zecile de oameni cu care vorbim zi de zi pentru lucrările de la casă, simțeam că nu am mai avut de multă vreme timp numai pentru noi, să nu facem nimic și să stăm doar noi doi de vorbă.
Înainte obișnuiam să plecăm și singuri în vacanțe, însă după pandemie am plecat mereu și cu copiii. Mai încercăm în timpul săptămânii să ieșim singuri la o cină, la un film, să ne mai întâlnim cu prietenii noștri, dar două zile întregi în care să fim doar noi doi nu am mai avut de multă vreme.
Așa că ne-am hotărât, ne-am urcat în mașină și am plecat la Casa Timiș, un loc pe care îl cunoșteam deja, lângă București. Este un loc absolut superb, la numai o oră de mers cu mașina, perfect pentru spa și relaxare, fix ce ne doream noi.
Plecarea a fost mai grea, pentru că a început cu niște episoade de vinovăție.
În seara de dinaintea plecării, Nicho a venit la noi și ne-a zis:
– Vreau să mă luați și pe mine. Luați-mi o cameră separată, dar luați-mă și pe mine cu voi!
Deși își dorea mult să vină cu noi, parcă până și el simțea că avem nevoie și de spațiul nostru personal, de asta cerea camera lui.
Pe drum, după ce am plecat, soțul mi-a zis:
– Parcă mă simt vinovat că am lăsat copiii acasă…
Și nutream cumva și eu același sentiment. Dar, tot pe drum, în același timp, am ajuns amândoi la concluzia că nu am mai avut de niște ani de zile timp doar pentru noi și că avem nevoie de odihnă și momente singuri.
Timpul petrecut în doi nu este deloc egoist, așa cum ar putea părea, ci reprezintă mai degrabă o investiție în fericirea și bunăstarea noastră ca și cuplu.
Cred că este foarte important ca din când în când să ne alocăm timp doar pentru noi. Aceste momente ne permit să comunicăm mai profund și să ne consolidăm relația. Așa că nu ezitați să vă alocați timp doar vouă, în care să stați împreună, să vorbiți și să vă relaxați, departe de copii și de agitația cotidiană. Veți vedea că va ajuta enorm.
Atunci când am ajuns la Casa Timiș, am simțit instant energia incredibilă a locului, imediat ce am intrat în curte. Locația este pe un deal înconjurat de viță de vie, cu un peisaj superb și multă verdeață. Simți cum te încarcă pământul.
Este a treia oară când mergem acolo și de fiecare dată avem aceeași senzație.
Ce am făcut noi 2 zile? Am mâncat, am dormit, ne-am relaxat, am fost la spa. Atât. Nu am făcut nimic altceva. Spa-ul de acolo este mult mai frumos decât multe alte spa-uri pe care le-am mai vizitat noi prin călătoriile noastre.
Mâncarea acolo este foarte bună. Le-am tot zis prietenilor că merită să meargă acolo chit că o fac doar în trecere, să meargă la restaurantul lor. Chiar înainte de plecare am participat la evenimentul lor dedicat Zilei Naționale a gastronomiei vinului, unde am mâncat niște preparate extrem de gustoase.
A fost o masă fastuoasă și foarte frumoasă, unde ne-am întâlnit și cu alți prieteni și ne-am bucurat de mâncare absolut delicioasă.
Ne-a plăcut foarte mult această escapadă și ne-am propus să încercăm să facem asta mai des. Câteva zile de relaxare cu soțul pot face o mare diferență în starea noastră de bine și, cu siguranță, în sănătatea relației de cuplu.
Ne-a fost dor și de copii, dar ne-am întors repede la ei cu o stare mai bună. Acum am luat deja biletele pentru următoarea vacanță pe care o să o facem alături de ei, la sfârșitul lunii.
Voi când ați plecat ultima oară într-o excursie doar voi cu soțul? Plănuiți să faceți asta curând?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.