Apa cu semințe de floarea soarelui CURĂȚĂ vasele de sânge, curăță colonul și hrănesc creierul

Apa cu semințe de floarea soarelui CURĂȚĂ vasele de sânge, curăță colonul și hrănesc creierul

Primul pas pentru orice germinare este înmuierea semințelor sau a cerealelor. De fapt, ar trebui să faceți acest lucru cu toate semințele, cerealele și nucile. Da, ați citit bine, înmuiați-le, timp de o oră și jumătate până la până la 24 de ore înainte de a le mânca crude sau de a le găti. Această germinare activează nutrienții din semințe și crește digestibilitatea acestora.

Nucile de pin, semințele de floarea-soarelui, semințele de pepene verde și semințele de dovleac sunt toate semințe care trebuie să fie înmuiate. Metoda de înmuiere a acestora imită modul în care noi înmuiem nucile:
Înmuierea nucilor, semințelor și cerealelor crude ajută la activarea procesului de germinare și face ca mineralele, vitaminele, grăsimile și proteinele (toate lucrurile bune!) să fie mai disponibile pentru noi și mai bine absorbite.

Studiile leagă consumul de semințe de floarea-soarelui de o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv de scăderea riscului de a dezvolta boli precum hipertensiunea arterială sau bolile de inimă. De asemenea, acestea conțin substanțe nutritive care vă pot susține sistemul imunitar și vă pot crește nivelul de energie.

Cum înmoi semințele înainte de a le consuma?

Ce trebuie să faceți:

Pentru fiecare 4 căni de semințe crude, acoperiți-le cu apă filtrată la temperatura camerei, de 5 cm, și 2 lingurițe de sare de mare. Lăsați peste noapte la temperatura camerei pentru a se înmuia.

FOLLOW ME

Puneți semințele de floarea-soarelui și sarea într-un bol mare de sticlă sau de oțel inoxidabil, împreună cu 8 căni de apă, asigurându-vă că sunt complet scufundate în apă. Lăsați descoperit pe tejghea sau într-un alt loc cald (nu în frigider) timp de cel puțin 7 ore, de preferință peste noapte. După ce au terminat de înmuiat, scurgeți-le și clătiți-le într-o strecurătoare.

Îmbogățite cu bunătățile naturii, semințele de floarea-soarelui sunt o sursă de nutriție care sunt binecuvântate cu nenumărate beneficii pentru sănătate. Încărcate cu bunătățile vitaminelor din complexul B, magneziu, fier, calciu, potasiu, proteine și vitamina E. Mai mult, ele sunt, de asemenea, bogate în minerale precum zinc, mangan, cupru, crom și caroten, precum și în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, care ajută la prevenirea, dar și la vindecarea bolilor coronariene și a tulburărilor legate de stilul de viață.

În plus, semințele de floarea-soarelui constituie o gustare bună, demnă de o gustare de chef, care este bogată în nutriție și săracă în calorii. Prezența complexului de vitamine B în aceste semințe ajută la lupta împotriva stresului. În afară de aceasta, dacă doriți să adăugați la dieta dumneavoastră proteine vegetale sănătoase, atunci semințele de floarea-soarelui sunt cele mai bune pentru că au un conținut scăzut de carbohidrați, iar aroma de nucă le adaugă pur și simplu un plus de gust. Așadar, acum chiar nu mai aveți nevoie de niciun motiv pentru a spune nu acestor gustări rapide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.