Apa de nucă de cocos Vs. laptele de nucă de cocos. Diferențe și beneficii

Apa de nucă de cocos Vs. laptele de nucă de cocos. Diferențe și beneficii

Apa de cocos este foarte asemănătoare cu plasma sângelui nostru (lichidul din globulele noastre roșii), potrivit Dr. Karl Kruszelnicki. Mai mult, cojile de nucă de cocos pot fi arse pentru a respinge moscheții, iar laptele de cocos este pur și simplu un tezaur de vitamine. Și există o mulțime de alte proprietăți utile ale nucă de nucă de cocos care pot într-adevăr să ne îmbunătățească viața.

Care este diferența dintre apa de nucă de cocos și laptele de cocos?

Adesea, oamenii cred că laptele de cocos și apa de cocos sunt același lucru. Dar, în realitate, acestea sunt lichide complet diferite. Apa de nucă de cocos este lichidul transparent din interiorul nucă de cocos – dacă luați un fruct de nucă de nucă de cocos și îl agitați ușor, puteți auzi apa din nuca de cocos în interior. Astfel, puteți sparge nuca de cocos și bea imediat apa din ea.

Laptele de nucă de cocos este ceva care este produs din carnea de nucă de cocos, care trebuie tăiată, măcinată, filtrată și lichidată – apoi obțineți un lichid gros, bogat, de culoare albă și similar cu cremă. Laptele de nucă de cocos este utilizat pe scară largă în multe bucătării naționale pentru prepararea supelor, mâncărurilor principale și a băuturilor.

Apa de cocos este o mare sursă de hidratare.

Apa de nucă de cocos este chiar mai utilă pentru a-ți potoli setea decât simpla apă simplă – conține vitamina C, magneziu, potasiu și sodiu. Cu alte cuvinte, apa de nucă de cocos este o alternativă sănătoasă, hrănitoare și revigorantă.


Deoarece apa de nucă de cocos are proprietăți antiinflamatorii, aplicarea actuală a acesteia poate ajuta la eliminarea acneei, înroșirea și inflamația ușoară a pielii faciale. Poate hidrata și tonifica și pielea. Acesta este motivul pentru care extractul de nucă de cocos este adesea adăugat la produsele de înfrumusețare.

Apa de nucă de cocos facilitează digestia.

Dacă aveți dificultăți cu sistemul dvs. digestiv, apa de nucă de cocos poate deveni de mare ajutor. Pe lângă vitamine, conține și multă fibră, care ajută la normalizarea activității intestinale și a metabolismului, la îmbunătățirea sistemului imunitar și la prevenirea constipației.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Apa de nucă de cocos reduce tensiunea arterială.

Deoarece apa de nucă de cocos conține mult potasiu, studiile arată că are un efect deosebit asupra echilibrării tensiunii arteriale și poate ajuta la reducerea riscului de cheaguri de sânge care se formează în artere.

Laptele de nucă de cocos este antiinflamator.

Studiile sugerează că laptele de nucă de cocos are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Extractul de nucă de cocos și laptele de nucă de cocos pot reduce inflamația și umflarea în leziuni. De asemenea, poate ajuta la obținerea unor rezultate impresionante pentru cei care au afecțiuni inflamatorii autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă.

Laptele de nucă de cocos poate ajuta în prevenirea bolilor de inimă.

Laptele de nucă de cocos ar putea ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul rău) din organism dacă este consumat în cantități mici în mod regulat – cum ar fi, de exemplu, adăugându-l la ovăzul de dimineață. Cercetătorii au descoperit că laptele de nucă de cocos gras saturat ar putea avea un efect pozitiv asupra colesterolului, ceea ce ar putea ajuta la prevenirea bolilor de inimă, accidentelor vasculare cerebrale și a tensiunii arteriale ridicate.

Laptele de nucă de cocos promovează sănătatea părului și a pielii.

Dacă doriți să treceți la un tratament pentru păr bazat pe ingrediente naturale, laptele de nucă de cocos este un remediu perfect pentru părul uscat – întrucât este bogat în grăsimi, vă ajută să mențineți scalpul hidratat și să scăpați de mătreață și mâncărime. Atunci când este aplicat pe piele, laptele de nucă de cocos îl păstrează elastic și neted.

Laptele de nucă de cocos ar putea preveni anemia.

Deficitul de fier este cel mai frecvent deficit de nutrienți în rândul oamenilor din întreaga lume – și adesea provoacă anemie. Printre alte vitamine, laptele de nucă de cocos are o cantitate semnificativă de fier – deci doar o cană de lapte de cocos cu conținut ridicat de grăsimi furnizează organismului aproape un sfert din aportul său zilnic recomandat de fier.

Laptele de nucă de cocos poate stimula sistemul imunitar și vă poate oferi energie.

Acidul lauric conținut în laptele de nucă de cocos este foarte cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice. Combate bacteriile, virusurile și ciupercile. De exemplu, potrivit unui studiu realizat în Filipine, copiii cu pneumonie s-au recuperat mai rapid luând antibiotice și lapte de nucă de cocos, decât cei care au fost tratați cu antibiotice singure.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.