Bananele aduc fericirea

Bananele aduc fericirea

Un singur fruct, zeci de beneficii

Sunt foarte bune la gust, sunt hrănitoare şi oferă energie: nu este, aşadar, de mirare de ce bananele sunt cele mai consumate fructe pe tot mapamondul.  Se spune că un măr pe zi ne păzeşte de doctori. În comparaţie cu merele, bananele conţin de două ori mai mulţi carbohidraţi, vitamine şi minerale, de trei ori mai mult fosfor, de patru ori mai multe proteine, de cinci ori mai multă vitamină A şi fier.

V-am convins? Dacă nu, am să vă spun ca previn depresia deoarece conţin un tip de proteină care ajută la relaxare, îmbunătăţesc starea de spirit şi te fac mai fericit. Previn şi tratează anemia, arsurile de stomac şi ulcerele regleză nivelul glucozei din sânge, scad presiunea sangvină, ajută în prevenirea durerilor premenstruale, ajută creierul să proceseze informaţiile mai bine, ajută în curele de slăbire datorită fibrelor pe care le conţin şi previn constipaţia.

Bananele aduc fericirea

Pe lângă aceste beneficii, bananele sunt ideale dacă vreţi să scăpaţi de mahmureală. După o seară în care aţi uitat numărul paharelor pe care le-aţi băut, pentru a vă reveni, beţi un milkshake de banane, îndulcit cu miere: calmează stomacul şi restabileşte nivelul zahărului din sânge.

Şi pentru că nu mai este mult până ne vor invada ţânţarii, vă dau un sfat: renunţaţi la crema pentru muşcături de insecte şi frecaţi pe ciupitură cu interiorul unei coji de banană. Ajută la reducerea iritaţiei şi a umflăturii.
Pentru că este bogată în vitaminele A, C, B6 şi B12, luteină şi potasiu, banana este excelentă în tratarea şi prevenirea pielii uscate, dar şi pentru cea normală sau sensibilă.

Dacă tenul vostru este obosit şi uscat din cauza poluării şi a produselor de make up pe care le folositi zilnic, vă recomand o mască excelentă pe bază de banane ce va acţiona asupra pielii iritate și va înmuia tenul.
Pentru a o prepara, aveti nevoie de o jumătate de banană foarte bine coaptă, 2 lingurițe de miere, 1 linguriță de scorțișoară şi de câteva picături de ulei de măsline (cât să lege compoziţia). Curățaţi faţa, apoi aplicaţi crema obţinută şi masaţi câteva minute. Lăsaţi să acționeze circa 30 de minute şi curăţaţi tenul cu ajutorul unor dischete demachiante înmuiate în apă călduţă. Pielea va străluci şi va fi mult mai catifelată.

Bananele aduc fericirea

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

O altă mască pe care eu o fac ori de câte ori am ocazia este compusă din puţină banană foarte bine coaptă şi o linguriţă de lăptişor de matcă crud (linguriţă din cutia în care cumpăraţi lătişorul). Le amestecaţi şi masaţi faţa, lăsaţi să se usuce şi curăţaţi cu apă călduţă. Dacă aveţi tenul sensibil sau uscat, vă recomand să folosiţi apă plată, de izvor sau fiartă şi răcită.
Dacă vreţi să preveniţi apariţia ridurilor pasaţi cu o lingură de lemn o banană şi aplicaţi-o pe ten şi decolteu timp de 30 de minute după care curăţaṭi cu un prosop îmnuiat în apă căldă. Nutrienţii şi antioxidanţii pe care îi conţine banana luptă împotriva ridurilor, catifelează pielea şi reduc inflamaţiile.

Şi, ca un ultim sfat, nu uitaţi ca atunci când preparaţi măştile, să folosiţi ustensile din lemn sau ceramică. Sunt mai sănătoase deoarece nu oxidează conţinutul, aşa cum se întâmplă când folosiţi ustensile din metal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.